Шта ће се десити са Великом Британијом када умре краљица Елизабета?

Видиш Носфи, мој утисак је да ће Озији ићи у истом пакету.

Јаке везе са Енглеском су приметне у свему сем у осећају припадности круни, што ћеш чути у малтене сваком озбиљнијем разговору са људима одатле, а нарочито са урбаним и образованим. Имао сам прилику да разговарам са доста њих док сам био доле.

Кандидати на изборима у Аустралији су све више потомци различитих нација које су се доселиле у Аустралију.

Рецимо Тања Пилбершек је ћерка досељеника из Словеније, односно бивше ЈУ. Активни је политичар већ дуго година и на високим страначким позицијама у оквиру радничке партије, а била је и министар у влади Новог Јужног Велса да не цитирам све функције које је обављала. Она је рецимо током изборне кампање заговарала да се Аустралија одрекне круне.

Политиком се у Аустралији све више баве такви људи и некако је логично да немају пуно блискости са енглеском круном, односно да у њој виде препреку за даљи развој земље

Лоше, јако лоше.

Тужно заправо.

Тако је.

Акценат им је ужасан.

Али то је само акценат енглеских нижих класа који је еволуирао јер није имао ко да га исправља. :mrgreen:

Мени је тај акценат јако симпатичан и интересантнији од акцента младих енглеских нараштаја којег можеш чути на мтв-ју данас рецимо.

Када сам стигао доле, мој акценат је био британски, али сам се релативно брзо адаптирао на ози.

Иначе врло пријатељски настројен народ

Back