- Poruka
- 50.813
Meni deluje da ovde nikog ne zanima.Vidis da njih zanima sta ce reci ljudi.
Mene ne.
Zato njima drugi kreiraju stvarnost, a oni su piuni.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni deluje da ovde nikog ne zanima.Vidis da njih zanima sta ce reci ljudi.
Mene ne.
Zato njima drugi kreiraju stvarnost, a oni su piuni.
Ma koliko se mi možda pravili mudri i jaki, svima nam je stalo do tuđeg mišljenja. Jedina je razlika da li mariš za mišljenje ljudi s kojima si u zdravom odnosu, s kojima deliš iskreno prijateljstvo, ljubav, šta god i u koje se možeš pouzdati (ili, nažalost, mišljenje tvojih šefova od kojih ti posao ovisi) - ili mišljenje desete komšinice s kojom se praktično ni ne pozdravljaš na ulici, a s tvojim životom ima veze još manje. Uvek sam govorila, ako s tobom ne delim hleb, možeš svojim mišljenjem d.upe da obrišeš, u smislu: zaista me ne zanima mišljenje ljudi koji nikako nemaju uticaj na moj život, i ne bi ga imali čak ni kad bi o meni mislili najgrđe. Sasvim je dovoljno situacija u životu kad se moraš ugristi za jezik,nešto prećutati i uvažiti tuđe stavove, jer se radi o ljudima do kojih ti je stalo i s kojima želiš napraviti kompromis a ne tuču na krv i nož, i, takođe, sasvim je dovoljna količina poniženja koju neizbežno otrpimo na poslu (čikam svakog da mi dokaže da nikad nije bio u takvoj situaciji) - a da bi još rasipao energiju i na one ljude s kojima ič veze nemaš, ne mogu ti nauditi (a pogotovo ti nikad ne bi pomogli) i koji, ponavljam, ama baš ništa s tobom nemaju, ni na koji način. Obaziranje na mišljenje takvih je bespotrebno stresiranje i psihičko maltretiranje. To niko ne treba da radi, samo ako ikako može.Koliko ljudi živi po principu šta će reći drugi?
Koliko nam je važno tuđe mišljenje?
Ako mislite da vam nije važno ipak proverite, jer sigurno vam je važno nečije mišljenje, što je i dobro zar ne?
Ako nas ni za čije mišljenje nije briga onda smo ostrvo.
Možda je tajna u proceni čije nam je mišljenje važno a čije ne.
https://drvladimirdjuric.rs/2016/08/04/ali-sta-ce-reci-ljudi/amp/
Naravno da nije potpuno tačno, i uvek su me nervirali oni koji se majmunišu izjavama tipa "baš me briga šta ceo svet misli, ja sam ja, uzmi ili ostavi" i slične gluposti. To pišu ili jako mladi ljudi koji nikakvog kontakta s rl još nisu imali, nikad nisu radili, ne znaju da je bitno da te šef na poslu ne mrzi ako misliš taj posao zadržati itd. Osim toga, mislim da je vrlo sebično ponašati se na taj način AKO si u intimnoj prijateljskoj ili kakvoj god vezi, jer to tako ne ide. Ako imaš drage ljude, ne možeš se ponašati samo kako tebi paše, već moraš uzimati njihovo mišljenje u obzir i raditi kompromise. Inače si samo sebično g.ovno od čoveka, i po pravilu te niko neće trpiti na duže staze, a mnogi neće uopšte.Odatle i pitanje.. Većina na prvu odgovori da ga nije briga, ali naravno da to ne može da bude tačno potpuno.
Ostalo mi sad ova fraza "treba imati zajedničku priču". Sviđa mi se.Pa odvoji sta je tema.....
Ovo sto si postavila kao temu potice od dominantnog osecaja straha.
Straha od javnog ujedinjenja sitnojajarskih koristoljubivosti pretocene u javno misljenje koje pokazah imaju itekako dejstvo cak i kao dozvola za kriminal.
A osnova je licna zelja ili korist...
A ti si nekako pomesala, zato sto nisi pod udarom ovog prvog javnog mnjenja, verovatno zivis u nekom inkubatoru koji si ti ili neko tvoj napravio, pa ti onda ovo drugo postaje isto kao tema, sto uopste nije isto...
Ovo drugo je vise tema ko vam je autoritet....
E sad, da li je tema o ko je tebi autoritet ili je tema o tome kako secikese formiraju pravila ponasanja kod ljudi i ko god formira a nije motivisano njihovim sazrevanjem nego opstankom i sto manjom opstrukcijom...
Meni se cini da si postavila temu koja je sustinski pitanje fobija i sirenja licne sfere uticaja preko raznih vidova odmazde kad nisi sa zajednickom pricom...
Ova fraza, treba imati zajednicku pricu je vrlo mocna kod opasnih udruzenja....npr na frontu kad nisi u jako dobro organizovanoj jedinici, inace dobijes metak u ledja ocas posla...
Ili u poslovima koji su manje vise mutni , a u Srbiji su svi poslovi delimicno kriminalizovani , nema posteno zaradjenog dinara nigde...
I tu se vidi vaznost zajednicke price...ti mene ne diras ja tebe ne diram, imamo zajednicku pricu...ne zajednicki interes, nego pricu zasto svercer mora opstati jer nema izvore prihoda, a ima vece prihode nego doktor nauka na fakultetu...
Natali, nisam još stigla da pročitam sve što je pisano na temu, ali da ti odgvoorim za sebe.Koliko ljudi živi po principu šta će reći drugi?
Koliko nam je važno tuđe mišljenje?
Ako mislite da vam nije važno ipak proverite, jer sigurno vam je važno nečije mišljenje, što je i dobro zar ne?
Ako nas ni za čije mišljenje nije briga onda smo ostrvo.
Možda je tajna u proceni čije nam je mišljenje važno a čije ne.
https://drvladimirdjuric.rs/2016/08/04/ali-sta-ce-reci-ljudi/amp/
Umri, iako Natali nije temu postavila da se razlikuju polovi u celoj priči, verujem da ima to smisla govoriti odvojeno o ženskoj i muškoj populaciji. Jer su često ti svetovi drugačiji. Mediokritetsko savezništvo ahaha, pa jeste tako. Ima žena koje su malko drugačije i privlače mi pažnju. Većina ima strašnu potrebu da se usrednji, uskladi, da ne štrči, da bude deo veće priče, da se prilagodi. Ali ovo za menstruacije je sasvim čudna info, odakle je to? To naprosto prema mom iskustvu nije tačno. Svaka žena veruj mi ima svoj ciklus, i svaka ima svoj kalendar...Ono sto je tu zanimljivo je ponasanje i stav zenske populacije...ali necu o tome, nemam sa kim da tu komuniciram...
Ono sto mogu i vezano je za ovu temu je da je kod zena mnogo vise naglaseno to mediokritetsko saveznistvo iz mnogo razloga, nesto je istorijsko , nesto je epigeneticko, ali ne toliko koliko za ostale stvari, nesto je bioloski...
Uostalom nije fora da ja znam a da vi ne znate.....zene se sinhronisu kad su u grupi, tj pocinju da sve imaju menstruaciju u dva datuma...posle dovoljno dugog vremena apsolutno sve zene ce biti sinhronizovane u dva datuma...
Zanimljiva ali medicini neinteresantna stvar je da tako one zene koje nemaju redovni menstrualni ciklus dobijaju redovni menstrualni ciklus...
To je biolosko mediokritetizovanje...
Pa vi sad kazite da je nebitno ....
E, ovo je već poziv na detaljnije razmatranje.Rođeni, nisu tema žene nego svi ljudi.
Koliko ljudi uređuje dvorište zbog sebe a koliko zbog komšiluka i prolaznika?
Proverena bioloska istina.Umri, iako Natali nije temu postavila da se razlikuju polovi u celoj priči, verujem da ima to smisla govoriti odvojeno o ženskoj i muškoj populaciji. Jer su često ti svetovi drugačiji. Mediokritetsko savezništvo ahaha, pa jeste tako. Ima žena koje su malko drugačije i privlače mi pažnju. Većina ima strašnu potrebu da se usrednji, uskladi, da ne štrči, da bude deo veće priče, da se prilagodi. Ali ovo za menstruacije je sasvim čudna info, odakle je to? To naprosto prema mom iskustvu nije tačno. Svaka žena veruj mi ima svoj ciklus, i svaka ima svoj kalendar...
Ali ovo za menstruacije je sasvim čudna info, odakle je to? To naprosto prema mom iskustvu nije tačno. Svaka žena veruj mi ima svoj ciklus, i svaka ima svoj kalendar...
Ja rekoh da mogu mirisom da odredim da li zenska ima mecu ili ne....Zar nikada nisi boravila sa nekom ženskom osobom duže, recimo cimerka ili rođaka.. Posle par meseci se zaista usklade menstruacije i dolaze u isto vreme. Apsolutno je tačno.
E, ovo je već poziv na detaljnije razmatranje.
Naime, nije cilj samo gledanje sebe.
Moj profesor, koji je sad u penziji, mi je uvek gvoorio da je ružno biti debeo, i to ne samo zbog sebe i zdarvlja, niti samo zbog toga da se nađe seksualni partner, već zbog toga da svima bude LEPO kad te gledaju. Meni se to lično svidelo. Treba voditi računa da svima nama bude lepše, da ne budemo sebični. Tako i ta bašta, bitna je i zbog mene ali bitna je i zbog prolaznika i komšija. Jer lepota je lepa, prija. Lepa bašta će usrećiti moge, zapuštena će takođe uticati da ljudi budu manje srećni i zadovoljni.
Nisam ni sa jednom ženom živela zajedno, niti se svakodnevno družila... zaista prvi put čujem.Zar nikada nisi boravila sa nekom ženskom osobom duže, recimo cimerka ili rođaka.. Posle par meseci se zaista usklade menstruacije i dolaze u isto vreme. Apsolutno je tačno.
Ja rekoh da mogu mirisom da odredim da li zenska ima mecu ili ne....
Ceo sprat u stud domu se sinhronise u dva datuma....to je uzas i nocna mora za moj nos....bukvalno glavobolja...
Nije to animalac, jednostavno imam osetljiv nos, ne prilazim ja tim zenama...osoba kad prodje to vrtlozi ostaju za njom...slicno kao kad je naparfemisana...
A oseti se i u WC...
Mozda zato manje pokusavaju da me lazu....osetis po mirisu i to...
A skoro sve zene ne vole kad ne mogu da lazu...