Шта ће ми диплома?

Joj!
Ta medicina, i ti medicinari. Tu se najgore priče čuju, od ebavanja, plaćanja, veza....
Nemaš pojma kome možeš zapasti.
Uf, užas.
Najgora oblast, a pored toga si i učitelji.
Medicinari upisuju zbog para i statusa,
A učitelji jer ne znaju šta bi, a valja im nešto.

Danas fakultet ne garantuje nikakvo znanje. Samo ako je bez korupcije, i politike, a ima par.
Ali ako pogledas samu sebe kako se ponasas, prilicno je logicno da se oni ponasaju tako...
Tebe boli uvce za doslednost i prenosenje posledicnosti , i njih isto...

Jednom starom majstoru iz okoline Raške bih pre dao da mi pravi kucu nego bilo kom drugom na planeti Zemlji 😎

Vidi, ja prvi uvek branim dve profesije: prosvetu i medicinu.
Jer tu ima i te kako casnih ljudi, a i same profesije su najbitnije za zdravo drustvo.

Ali bas zato sto ih branim, uvek cu da uperim prstom u lose stvari.

Ovde je vise problem u tome sto je jedno do zla Boga korumpirano drustvo dozvolilo da moze uopste da se desi to sto se desilo.
Ovo je sistemski problem, pokazatelj da je ceo sistem puko ko lajsna kad je moguce da se ovakvo nesto desi.
Pa hajdemo onda kratko , kod medicine su problem politicari i ispod njih direktori zdravstvenih ustanova....a kriva je i lekarska komora..

Da pomenem i zasto....
Politicari postavljaju nemoguce uslove rada lekarima...
Direktori su lekari tj to je ugazeno nogom a obicno su neki lekari koji nemaju pojma sa svojom strukom, doduse takvi neznajuci lekari obicno odu da budu farmaceutski savetnici jer su em vece pare em svi to lepo gledaju jer im je dosta njihovih zahvata u medicini...
A lekarska komora je ne znam sta, ali lici na partijsku formaciju , tj niti kontrolisu niti ih briga, niti brinu za renome lekara , nego ono najgore jajare kao u prosveti onaj deo uz ministarstvo koji obavlja skupljanje bodova za licencu, kongresmeni i kongresmenke u prosveti to mu dodje lekarska komora za zdravstvo....

Pacijent je bukvalno bez ikakvih prava, a kad se katastrofalno pogresi , onda kao ima pravna prava na sudu , ali i dalje nema nikakva prava u zdravstvu..

Pa hajdemo onda kratko , kod medicine su problem politicari i ispod njih direktori zdravstvenih ustanova....a kriva je i lekarska komora..

Da pomenem i zasto....
Politicari postavljaju nemoguce uslove rada lekarima...
Direktori su lekari tj to je ugazeno nogom a obicno su neki lekari koji nemaju pojma sa svojom strukom, doduse takvi neznajuci lekari obicno odu da budu farmaceutski savetnici jer su em vece pare em svi to lepo gledaju jer im je dosta njihovih zahvata u medicini...
A lekarska komora je ne znam sta, ali lici na partijsku formaciju , tj niti kontrolisu niti ih briga, niti brinu za renome lekara , nego ono najgore jajare kao u prosveti onaj deo uz ministarstvo koji obavlja skupljanje bodova za licencu, kongresmeni i kongresmenke u prosveti to mu dodje lekarska komora za zdravstvo....

Pacijent je bukvalno bez ikakvih prava, a kad se katastrofalno pogresi , onda kao ima pravna prava na sudu , ali i dalje nema nikakva prava u zdravstvu..

Bukvalno si sve rekao kako i jeste. I srz problema upravo i jeste politizacija zdravstva. Politika je usla u sve pore.
Ja sam iz lekarske/stomatoloske porodice i secam se starih vremena kada su moji roditelji radili svoj posao bez trunke upliva politike.

A danas su vremena takva da je moja supruga otisla iz Srbije kada su joj, nakon fakulteta, trazili 10.000 evra da pocne da radi u KCS-u. A bila jedan od najboljih studenata. Skontala da za te pare moze da plati sebi dobar kurs nemackog i da krene da gradi karijeru negde gde je (i dan danas) niko ne pita iz koje si stranke vec sta znas da radis :)

Da ali je namerno snimljena serija suits koja ima cak 10 sezona koja jasno pokazuje, mozes biti pravni zastupnik nekome i da znas super da advokatises i pravno artikulises pravdu, ali ne mozes da nastupas kao neko ko je pravnik....sve i da znas bolje od samih pravnika..

Znam ja to iz prakse...mene angazuju ljudi kao kontrolora i savetnika kad imaju neki pravni spor a parnica je....Ispalti im se, jer na kraju je najbitnije dobiti parnicu , a ne da gledas kako ti znalac korumpiran gubi parnicu jer zna suprotnu stranu ili neznalica koja gubi spor jer ne zna dobro pravo i nema viziju slucaja..

Pre desetak godina došao mi je u firmu dečko sa urednom diplomom privatnog fakulteta -ekonomija nije znao šta je proporcija
Vidim da je solidno, čak vrlo dobro napredovao u karijeri

Sada radim sa likom koji je kupio diplomu, jedva završio neku šlj srednju školu ..nisam sigurna da zna tablicu množenja i regularno za hiljadarku taljiga u firmi, naravno ljagajući druge.

Za mnoga zanimanja diploma je devalvirana

За околину са којом живимо и радимо најважније су 3 наше интелектуалне особине:

1. Памет, тј. количина информација којима располажемо
2. Логичност, тј. да смо предвидиви,
3. Интелигенција, тј. да брзо размишљамо.

Еее, али ми свакодневно успостављамо односе са много широм популацијом.
На планети нас има преко 8 милијарди,
и не можемо очекивати да ти људи стрпљиво проверавају наше квалитете.

Е зато се траже дипломе.
Škola daje znanje ali ne daje pamet.

Veliko pitanje koje muči mnoge je - čemu služe društveni fakulteti a u novije vreme i privatni?

За околину са којом живимо и радимо најважније су 3 наше интелектуалне особине:

1. Памет, тј. количина информација којима располажемо
2. Логичност, тј. да смо предвидиви,
3. Интелигенција, тј. да брзо размишљамо.

Еее, али ми свакодневно успостављамо односе са много широм популацијом.
На планети нас има преко 8 милијарди,
и не можемо очекивати да ти људи стрпљиво проверавају наше квалитете.

Е зато се траже дипломе.
Jesi vido nekad neciju?pokazo tvoje?nisi,e ja ih imam 5,ceni me sad visoko

Sada radim sa likom koji je kupio diplomu, jedva završio neku šlj srednju školu ..nisam sigurna da zna tablicu množenja i regularno za hiljadarku taljiga u firmi, naravno ljagajući druge.

Очигледно, у фирми вам је фалио неко тог профила, не бих му се ја смејао.
Мада бих се запитао зашто нам треба мајстор сплеткарош ...

То је зато што их има вишак,
па морају да се уведу додатни критеријуми.

Све је ок уствари
кад мало боље размислиш.
pa jes' bio višak profesora dok je Nikola Tesla žario i palio po Amerikama pa profani pusali kralju da ne mora Nikola Tesla putuje toliki put za dobijenu nagradu nego da mu se nagrada pošalje tamo, samo da ne dolazi ovamo po mišljenju profesora savremenika koje danas niko ne zna...

u jaka stvar bila završiti ETF kad nije bilo ni mobilnog ni TV-a u boji a onaj crno-beli imali samo predsednici, buržuji i mesne zajednice da dodju domaćini da poslušaju dnevnik

i da se grebu za cigare

tako da ti je i krezub i učen jedno te isto kad sve ovo pročitaš

pa jes' bio višak profesora dok je Nikola Tesla žario i palio po Amerikama pa profani pusali kralju da ne mora Nikola Tesla putuje toliki put za dobijenu nagradu nego da mu se nagrada pošalje tamo, samo da ne dolazi ovamo po mišljenju profesora savremenika koje danas niko ne zna...

u jaka stvar bila završiti ETF kad nije bilo ni mobilnog ni TV-a u boji a onaj crno-beli imali samo predsednici, buržuji i mesne zajednice da dodju domaćini da poslušaju dnevnik

i da se grebu za cigare

tako da ti je i krezub i učen jedno te isto kad sve ovo pročitaš

Potpuno si neupućen, ili nisi odavde ...
Mobilni, TV, i slične stvari se proučavaju i rastavljaju na sastavne delove u KV školi za radio i teve mehaničara.

A na ETF-u se cepa teška matematika, brrrr ... oduvek !
Kao uostalom i na drugim tehničkim fakultetima !

Kako ne treba? Diploma je najvažniji argument da napreduješ u karijer, čim se sazna da nemaš pojma o materiji, a sazna se odmah, još pre nego te zaposle....al dok ostali saznaju prodje dosta vremena, jer si mudar i ćutiš kada se govori o poslu, van kafane...:) Najvažnije je da se ne mešaš u posao, ima ko je zadužen da radi....a ti da budeš lep i kontrolišeš tok radova....i vodiš na pragnje redovno...

Zanimljivo je kada dodje lik bez diplome u firmu i zna da radi i svi ga kontrolišu i cede, a on posle dve godine izvadi diplomu iz budžaka, pa se svi nasikiraju, a on nastavi da radi isto, samo pomeri malo ove nadzornike i cipela. Zna bolje, izgleda bolje i još ima diplomu...užas....

Back