Šta će biti sa UK

Ali,Kamila nije royality,Podgorickimali...Razveo se s Dajanom i ona je umrla u Parizu...A,Kamila nije nobility...Ustvari jeste,ali nije dovoljno nobility,koliko je bila Diana...

Pa ok, ali kraljevska kuca moze da se "orodjava" ili s drugim "royalty" (swedski, norveski, danski, belgijski, spanski, monako...itd ne znam ih sve) ili sa pripadnicima plemstva (nobility) e sad plemstvo moze biti vise ili nize, kad bi npr oduzeo kraljevsku titulu Elizabeti, Carlsu, Hariju i Vilijamu, oni bi i dalje bili plemstvo. Npr, muz kraljice Elizabete je bio "Duke of.... (ne znam sad cega) i prije braka

Први писани документи о Шкотској јављају се још у време Римског царства. Шкотски крајеви, или провинције, како су били звани гранични крајеви Царства остао је запамћен као „неосвојиви“. Наиме Шкотска је у то време била паганска заједница, њени ратници страшили су римске легије, које се и овако нису сналазиле у брдовитом Шкотском крајолику. Римски императори су наредили да се изгради утврдни зид дуж Шкотске границе како би се римске трупе заштитиле од хордашких упада Шкота. „Провинција Северна Енглеска“ остала је слободна, одупирала се римским навалама вековима и на крају у томе и успела.

Други значајан период Шкотске историје је дугогодишња борба за самосталност. Рат са Енглеском, који је трајао дуги низ година у облику борбе на војном, дипломатском и економском пољу. У тој борби највише се истицао Вилијам Валас. Валас се борио за шкотску слободу. О њему су писане многе песме и приче, а у деведесетим је снимљен и филм „Храбро срце“. У том рату многи од шкотских племића су пали. Најтрагичнија је погибија краљице Мери, у неким причама она је била названа „Краљица Шкота“. Шкотска је дала многе животе у тој борби, на крају испоставиће се судбоносној за шкотски народ.

Hoce li taj naro nekada dobiti nezavisnost?
Dali ce proci referendum o nezavisnosti 2010?
i ako prodje hoce li ih ponovo pobiti i ucutkati na neko vreme ?

Zli "crveni mundiri"gnjave Škote.

Pa ok, ali kraljevska kuca moze da se "orodjava" ili s drugim "royalty" (swedski, norveski, danski, belgijski, spanski, monako...itd ne znam ih sve) ili sa pripadnicima plemstva (nobility) e sad plemstvo moze biti vise ili nize, kad bi npr oduzeo kraljevsku titulu Elizabeti, Carlsu, Hariju i Vilijamu, oni bi i dalje bili plemstvo. Npr, muz kraljice Elizabete je bio "Duke of.... (ne znam sad cega) i prije braka

Ma razumem ja to,nego opet Čarls sad,bar ja mislim,više ne može da bude monarh,pošto je s Kamilom,a ona nije na dovoljnom nivou nobility-ja da bi omogućila Čarliju nasledstvo.Sem ako ovo nije ista fora za Franza Ferdinanda koji se venčao sa Sofi Hotek,koja je bila niži nivo nobility-ja,pa je on mogao da bude monarh,ali njegova deca nisu!

Back