Šta će biti kad patrijarh umre

Izgubljeni Slučaj 2

Aktivan član
Poruka
1.220
autorska tema

Patrijarh Irinej je star čovek ima 89 godina, može svaki dan da umre. Priča se da su ga namestili žuti i da je žrebanje bilo namešteno (ne znam koliko je utemeljeno a koliko izmišljotina). Crkva je već sad podeljena i većina vladika je protiv ove vlasti dok se patrijarh javno ulizuje Vučiću. Kad bude umro ne vidim ko može da ga nasledi. Drugi po ugledu u crkvi je Amfilohije ali je on otvoreni protivnik ove vlasti. Ja mislim da ako je žrebanje stvarno namešteno, SNS će namestiti Irineja Bulovića ili nekog anonimusa kao što je izvukao Anu Brnabić da bude premijerka i da će doći još dublje podele u crkvi. Šta vi mislite poštovane dame i gospodo

Izaberu drugog i to je to. Kakve veze Amfilohije ima sa vlastima u Srbiji ?? Pa njegova je zemlja i te kako je anti srpski nastrojena a on optužuje Vučića za izdaju srpskih nacionalnih interesa. Amfi Amfi promjeni dilera,loš taj kokain iz Južne 'Merike. Ne vidi od drveta šumu.

autorska tema

Patrijarh Irinej je star čovek ima 89 godina, može svaki dan da umre. Priča se da su ga namestili žuti i da je žrebanje bilo namešteno (ne znam koliko je utemeljeno a koliko izmišljotina). Crkva je već sad podeljena i većina vladika je protiv ove vlasti dok se patrijarh javno ulizuje Vučiću. Kad bude umro ne vidim ko može da ga nasledi. Drugi po ugledu u crkvi je Amfilohije ali je on otvoreni protivnik ove vlasti. Ja mislim da ako je žrebanje stvarno namešteno, SNS će namestiti Irineja Bulovića ili nekog anonimusa kao što je izvukao Anu Brnabić da bude premijerka i da će doći još dublje podele u crkvi. Šta vi mislite poštovane dame i gospodo
*******i je novi patrijarh.
Doduše protiv njegove volje, ali nije mogao da se odupre želji naroda.
96,04%

Sto se tice sadasnjeg Patrijarha Irineja,mislim da je to NAJGORI Patrijarh,od Rastka Nemanjica,do danas.Vladike koji danas cine Sinod,toliko su stari
(Amfilohije,Irinej Backi) i ostali,da bi to bilo besmisleno.Jedini koji je zaista intelektualac,koji je ZAISTA obrazovan,to je Vladika Gligorije,koga su gurnuli
u nemacku,da im ne smeta.Ukoliko Srpska Pravoslavna crkva,ne prestane da se mesa u politiku,izgubice i ono malo pristalica,koje u srbiji jos ima.
Inace,Vladike su toliko podeljene,vlada pravi rat oko nasledja "prestola".Crkvi je zbog ovakvog stanja u samim crkvenim redovima,rejting vrlo nizak.

wd.jpg

kad je rec o umiranju najnovija slika ds i cro forumasa. ne brinite nije im nista, oni su stalno taki

autorska tema

" Šta će biti kad patrijarh umre "

Sahrana :kafa:

Back