Šta biste vi uvozili?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nesto sto se ne kvari( kao voce npr i sl.) . Odlicno je repromaterijal za dalju preradu ..uvozis na kamion prodajes na kolicinu ili na po malo a cuvas na suvom i hladnom mestu ..znaci treba ti 1.pare. 2. magacin . 3.trziste .4 marketing i dalje znas

ja sam se jednom zeznula i zbog toga bih u ovom slucaju prvo:
1. nasla kupca, trziste

pogledas sta fali na trzistu, sta ljudi traze
a onda je sve lako

ako uvezes premalo- cena nije dobra
ako uvezes previse mozes da naguras robe s kojom ne znas sta ces i koja nikom ne treba...........

Svestan sam svega toga, ali kako naci kupca danas...Pouzdanog kupca?
Preko neta ,teoefona zavisno koja ti je ciljna grupa . Moras malo para da bacis na marieting Ako radis firme onda napuni auto uzorcima I prodaji .. npr Facebook ti je jeftin a dolazi do dosta njih za 10-15€ sedmicno moze dosta da donese .. mozes da zaposliti nekog komecijalistu ili udes u posao sa njim pa da ti on radi npr prodaju preko telefona .mozes da otvoris internet prodavncu ..Varijanti imas dosta sve zavisi sta nudis , kako i kome

Preko neta ,teoefona zavisno koja ti je ciljna grupa . Moras malo para da bacis na marieting Ako radis firme onda napuni auto uzorcima I prodaji .. npr Facebook ti je jeftin a dolazi do dosta njih za 10-15€ sedmicno moze dosta da donese .. mozes da zaposliti nekog komecijalistu ili udes u posao sa njim pa da ti on radi npr prodaju preko telefona .mozes da otvoris internet prodavncu ..Varijanti imas dosta sve zavisi sta nudis , kako i kome
Nije lako ni dobiti dozvolu za uvoz, postoje kvote za svaki proizvod i vec su "razgrabljene" ...

Ja koliko sam ga razumeo covek ne bi da radi dropshipping vec uvoz ...

Za bilo sta, sad cu da lupim neku cifru ali npr proracunato je da srpsko trziste apsorbuje odredjenu kolicinu necega (npr juneceg mesa) domaca proizvodnja pokriva recimo 60% potreba ostalih 40 posto se uvozi ... i ta cifra koliko iznosi tih 40% je uvozna kvota (radi zastite domace proizvodnje) ...
A ima toga .. nisam znao .. Znsci uvoz je provilegovana kategorija nema da ne uspes jer te drzava cuva:). Samo treba nekog da podmazes i to je to :)

Za droshipping mu ne treba nista, cak moze da krene 50e ali tu nije ta lova.
A gde je lova tu je I partija:) .. Mislim smesno da se mora ici preko drzsve u ovom slucaju preko partija .. Sad mi je malo jasnije sve to oko PKB i oko ovih njiva po Vojvodini .. uvek je lakše uvesti nego proizvidoditi .. od tih mulaca niko nista ni ne zna da radi tako da je matematika jasna :)

A gde je lova tu je I partija:) .. Mislim smesno da se mora ici preko drzsve u ovom slucaju preko partija .. Sad mi je malo jasnije sve to oko PKB i oko ovih njiva po Vojvodini .. uvek je lakše uvesti nego proizvidoditi .. od tih mulaca niko nista ni ne zna da radi tako da je matematika jasna :)
Nista ovo nije ni novo ni cudno ni nasa izmisljotina, svaka drzava to radi i u svakoj drzavi postije koruptivne radnje oko uvoza robe. Da i u najrazvijenijim i najtransparentnijim sistemima ima toga. Mene cudi da niko ne razmislja u pravcu izvoza necega (i tu ima kvote, ne mozes da izvozis u Nemacku a da Srbin ostane bez rakije npr.)

Nista ovo nije ni novo ni cudno ni nasa izmisljotina, svaka drzava to radi i u svakoj drzavi postije koruptivne radnje oko uvoza robe. Da i u najrazvijenijim i najtransparentnijim sistemima ima toga. Mene cudi da niko ne razmislja u pravcu izvoza necega (i tu ima kvote, ne mozes da izvozis u Nemacku a da Srbin ostane bez rakije npr.)
Mogu ja da uveze sta god hoću i koliko hoću nekih par stvari ne mogu ali i to moze da ae provuce.. Kupis registrujes da si kupio na carini provere ulaz platis pdv i carina ako je van EU i to je to .. prehrana van EU je malo zeznuta ne zbog kvota nego zbog kvaliteta tu idu EU deklaracije .. Danska je u pitanju..
Ponuda je za 30-35mil ljidi a ima ih nepunih 6mil pa ti dobro razmisli sta ces da uvozis..
Te kvote i restrickije imas u Norveskoj a cena toga je da jedan krastavc kosta 4€ ..:)

Back