STA BISTE VI URADILE?

E ovako...
Mislim da u ljubavi i zivotu, radimo mnoge stvari ZBOG nekoga. Kada toga ne bi bilo, tesko da bi ijedna veza i ijedan brak opstao. Nema nikada stoprocentnog podudaranja u zeljama....banalan primer...decko ide na koncert omiljenog pevaca devojke, jer je to devojci bitno, a radije bi sedeo kuci, pio pivo i gledao tekmu. Nema veze bez kompromisa. Mislim da uopste ne treba da se obazires na tudje zelje, tudje strahove, tudje godine, samo gledaj sta ti zelis i da li sa tom osobom mozes da ispunis svoju zelju. On nije nimalo naivan, on zna koliko imas godina ali gleda da je njemu tu lepo, dok to traje. Mogu da razumem coveka, prosao je to vec, ostvario se kao roditelj, prosao i brak i sada bi malo da uziva uz neku devojku, da ima slobodu, a ne opet novi brak, novo dete i sve obaveze koje idu uz to. Ali, ako nekome otvoreno to kazes, ti si svestan da tog drugog pustas da ode, i da taj drugi moze da ode. Ako ti u svojoj glavi tako lako prihvatas varijantu da se odreknes nekoga, onda je pitanje, koliko je zaista tvoja ljubav velika?

Meni je jasno da ti njega volis, jer osoba koja uopste razmatra takvu odluku da ostane bez potomstva zbog toga sto druga strana to ne zeli (nije da ne moze da ima decu), je ili luda ili jako zaljubljena. Neko ko te mnogo voli, ce se truditi da te zadrzi pored sebe i razmatrati svaku mogucu opciju. Ljudi cine mnogo vece stvari zbog ljubavi.

Ja bih bila sa nekim ko ne moze da ima decu, jer velika je razlika kada neko nesto ne moze da ti pruzi i kada ne zeli. Da si mi sestra ili drugarica, rekla bih ti..ma ne razmisljaj mnogo, neko u akciju da nadjes nekoga kao sto si ti, ko ce u celu pricu uci sa malo vise elana....nemoj zbog neke zaljubljenosti, koja ce kad tad proci, rizikovati da ti prodje bioloski voz i da ostanes bez potomostva. Mislim da taj tvoj, nije vredan te zrtve.

E ovako...
Mislim da u ljubavi i zivotu, radimo mnoge stvari ZBOG nekoga. Kada toga ne bi bilo, tesko da bi ijedna veza i ijedan brak opstao. Nema nikada stoprocentnog podudaranja u zeljama....banalan primer...decko ide na koncert omiljenog pevaca devojke, jer je to devojci bitno, a radije bi sedeo kuci, pio pivo i gledao tekmu. Nema veze bez kompromisa. Mislim da uopste ne treba da se obazires na tudje zelje, tudje strahove, tudje godine, samo gledaj sta ti zelis i da li sa tom osobom mozes da ispunis svoju zelju. On nije nimalo naivan, on zna koliko imas godina ali gleda da je njemu tu lepo, dok to traje. Mogu da razumem coveka, prosao je to vec, ostvario se kao roditelj, prosao i brak i sada bi malo da uziva uz neku devojku, da ima slobodu, a ne opet novi brak, novo dete i sve obaveze koje idu uz to. Ali, ako nekome otvoreno to kazes, ti si svestan da tog drugog pustas da ode, i da taj drugi moze da ode. Ako ti u svojoj glavi tako lako prihvatas varijantu da se odreknes nekoga, onda je pitanje, koliko je zaista tvoja ljubav velika?

Meni je jasno da ti njega volis, jer osoba koja uopste razmatra takvu odluku da ostane bez potomstva zbog toga sto druga strana to ne zeli (nije da ne moze da ima decu), je ili luda ili jako zaljubljena. Neko ko te mnogo voli, ce se truditi da te zadrzi pored sebe i razmatrati svaku mogucu opciju. Ljudi cine mnogo vece stvari zbog ljubavi.

Ja bih bila sa nekim ko ne moze da ima decu, jer velika je razlika kada neko nesto ne moze da ti pruzi i kada ne zeli. Da si mi sestra ili drugarica, rekla bih ti..ma ne razmisljaj mnogo, neko u akciju da nadjes nekoga kao sto si ti, ko ce u celu pricu uci sa malo vise elana....nemoj zbog neke zaljubljenosti, koja ce kad tad proci, rizikovati da ti prodje bioloski voz i da ostanes bez potomostva. Mislim da taj tvoj, nije vredan te zrtve.

ovo nikad ne bih uradio zbog nikog..pa nisam ja kanta za izdrkavanje tudjih zelja

Da sam na tvom mestu ja bih malo sacekala.Mozda on nije jos potpuno siguran da je spreman da i po treci put postane otac.sa jedne strane ti kaze da je isuvise star za zasnivanje nove porodice,a sa druge strane bio bi srecan ako bi ti ostala trudna.To znaci da ni on bas nije siguran sta tacno zeli.daj mu vremena,nemoj ga ubedjivati,ali mu objasni da ti zelis da postanes majka,da ga volis i da zelis da imas dete sa njim.Mozda ce mu to pomoci da lakse prelomi da li hoce ili ne.

ne bih ni ja
evo vec zamisljam
on: banshee ljubavi idemo na koncert saka polumente
ja: :shock:
on:ajde molim te bice super,a i znas kako to meni znaaaaci :(
ja: :shock:
on: ozbiljan sam :neutral:
ja: :lol:
kraj diskusije.
jeste da je ovo samo ilustracija,vrlo neverovatna ali ipak,tako bi teko razgovor :)

a tema hm situacija je nezavidna,ali ako on bas insistira na tome da nece decu,a ti definitivno znas da hoces potomstvo mislim da znas sta ti je ciniti.samo nemoj one boris beker fore to je bas crnjak i onako trula fora :)
ziva bila :)

Hvala Vam na odgovorima.

Cudno je samo kako recimo ne bih pristala na neke takve banalne stvari - koncert Saka Polumente i slicno, a razmisljala bih o tome da ostanem sa nekim sa kim mozda necu imati dece.

Da se ne bih ponavljala, samo cu dodati da je i meni jasno da ce vreme ipak biti presudno. Ostacemo zajedno i u jednom trenutku cemo biti sigurni oko toga da li imamo zajednicku buducnost ili ne.

Za kraj cu Vam parafrazirati jednu pricu iz zivota Aleksandra Makedonskog. Naime, ovaj mladi, veliki osvajac imao je veliku zbirku prelepih staklenih figurica koje je jako voleo. Jednoga dana, medjutim, poceo je bez reci da ih razbija. Kada su ga upitali zasto to radi, ako ih toliko voli, odgovorio je nesto poput ovoga: Bolje je da ih razbijem sad, kada ih manje volim. Ako se budu razbile sutra, kada ih budem voleo vise, vise cu patiti. Autor knjige je zatim konstatovao: Misao je surovo besmislena. Zasto da sami unistimo nesto, kad uvek postoji opasnost da ce nam to unistiti drugi?

Dakle, pod pretpostavkom ipak za nas nema zajednicke buducnosti, ostacu sa njim, iako cu ga sutra vise voleti, a samim tim i vise patiti ako se rastanemo. Pa opet, ko moze da tvrdi da moja ljubav prema njemu sutra nece biti bitnija od potomstva, ili da cemo ipak imati dece, niko ne moze ni da nasluti... U svakom slucaju, ako se iko bude secao ove price tad, i Forum bude postojao, javicu Vam ;)

ja svoje figurice razbijem odmah i znam da to nije najbolja stvar koju covek moze da uradi.
imas vremena da rodis ako to stvarno zelis. s kim - ko zna, mozda se stvari za sest meseci promene potpuno...na jedan ili drugi nacin.
daj sebi neki rok - recimo - dve godine, da doneses odluku. mozes i da mu das do znanja da razmisljas o tome. on ipak nece biti mladji, iako ti imas vremena pred sobom, a u ljubavi treba biti racionalan kada su tako vazne stvari u pitanju. ako za dve godine ti i dalje zelis dete a on je sve dalje od te ideje, znaces sta da radis. ali mislim da treba da das sebi rok, jer je tvoj zivot u pitanju. ako se samo prepustis struji rizikujes da se jednog dana probudis i shvatis da je prekasno za dete. daj sansu i tom detetu, ne samo njemu.

a pitanje je šta bismo mi uradile? izvinjavam se onda. ja ne bih ni došla u tu situaciju. ne bih nikada bila sa starijim čovekom. ni sa čovekom koji ne želi da ima decu.

Nikad ne reci nikad! Ne zna se šta život nosi...Videćeš,uostalom,to ide s godinama.

Ja sam pre desetak godina bila kao ti i bila sam sigurna da neke stvari nikad neću uraditi u životu, ali život ima taj glupi običaj da voli da se poigrava sa nama i da nas nekad natera da radimo neke mnogo glupe i čudne stvari...:evil:

Zato je danas moj moto onaj sa početka posta - NIKAD NE RECI NIKAD:!:

PS.Moja iskustva nemaju veze sa konkretnim problemom na temi (neke druge stvari su u pitanju),ali me je tvoj komentar naterao da odreagujem..

ali mislim da treba da das sebi rok, jer je tvoj zivot u pitanju. ako se samo prepustis struji rizikujes da se jednog dana probudis i shvatis da je prekasno za dete. daj sansu i tom detetu, ne samo njemu.
Slazem se sa ovim (s tim sto bi taj rok bio kraci). Treba mu dati vremena da odluci (mada je i ovih godinu dana prilicno dug period za razmisljanje), ali da to cekanje ima granicu i da se on izjasni direktno. Ovo sto on radi je izbegavanje odgovornosti. On ima prava i da zeli i da ne zeli decu, ali je posteno da kaze hocu ili necu, a ne "ako se desi, ok". Sta to znaci? "Bices sama kriva jednog dana sto nemas dece i nemoj mene da krivis sama si tako odlucila". I ako se desi, to izgleda kao da je neka greska u pitanju, a ne odluka.

Ako nece, posteno je da kaze da nece i tacka. Ti jos ne znas sta bi propustila jer jos nemas iskustva. On zna sta trazi od tebe. Mozda ti sada izgleda ok i da nemate dece, ali ce doci dan kada ces se preispitivati da li je to sto imas njega dovoljno da ti nadoknadi nedostatak dece. Doci ce dan kada ce se radovati i svojim unucicima (ako se ne varam, ima odraslu decu), a ti ces se osecati kao neko ko ne pripada tu.

On je verovatno usao u brak veoma mlad, ima 42 i decu dovoljno odraslu da i sami udju u brak...Kakav je otac svojoj deci? Da li je blizak sa njima, da li ucestvuje u njihovim zivotima? Koliki su bili kada se razveo?

Neko rece da to nema veze sa tim da li te voli. Ne znam. Ne smem da tvrdim ni da ima, ni da nema veze, ali mozda bi se on promenio kada bi ti zaista ostala ostala u drugom stanju. Neke stvari izgledaju sasvim drugacije kada se o njima razmislja unapred, a drugacije kada se dese.

Mogla bi u sali da mu kazes da si mozda trudna, da nisi sigurna, i da vidis kako ce reagovati. Ne znam zasto, ali mislim da bi se ipak obradovao ;) I sami sebe cesto iznenadimo :rolleyes:

U neku ruku ga i razumem. Covek se ostvario po pitanju potomstva, i ne zeli vise da se muci.
Ali tesko da bi tako razmisljao da je na tvom mestu, tj. da nema decu.
Zato mislim da je cudno sto ne zeli da razmisli o tome kad vidi koliko zelis, i kad ZNA da bi i on zeleo samo da nema te dece iz prvog braka.
Naravno, sve ovo bi bilo nebitno da ti delis njegovo misljenje - da ni ti ne zelis decu.
cak i da je on mlad, bilo bi lakse, jer bi jos bilo dosta vremena da se predomisli. Medjutim ako budes cekala dugo, sve ce mu biti teze. :|
I gurmanci je pomenula vrlo bitnu stvar:
Doci ce dan kada ce se radovati i svojim unucicima (ako se ne varam, ima odraslu decu), a ti ces se osecati kao neko ko ne pripada tu.
Ipak neces biti deo toga. I neces moci to da nadoknadis sebi.

Devojke,

kako biste reagovale kada bi Vam covek sa kojim ste u ozbiljnoj vezi u jednom trenutku rekao da ne zeli da ima (jos) dece?

U vezi sam sa covekom koji je razveden i iz tog braka ima dva sina. U poslednje vreme poceo je da govori da je star da bi zasnovao novu porodicu, mada istovremeno kaze da bi se radovao kada bi se desilo da ostanem u drugom stanju... 12 godina je stariji od mene.

Pre nego sto pitate sta trazim sa njim, reci cu Vam da sama nisam pomislila da mogu da budem u vezi u kojoj ima toliko drustveno neprihvatljivh okolnosti za nasu sredinu, ali posto nisam naklonjena predrasudama, upustila sam se u to.

Interesuje me kakvo je vase misljenje o ovoj situaciji.

On je sebican.
Njegov zivot je ispunjen,ima djecu,
a sada ima tebe koju voli.
Ti imas tezak zadatak da mu pokazes koliko zelis dijete sa njim,
i da ce vasa veza biti jos jaca.
Zavisi koliko imas god.,ako mozes pusti malo da vrijeme ucini svoje.
Mozda on nije covjek tvog zivota.
Ne znam da li zivite zajedno,ako ne,probajte prvo da vidite kako bi funkcionisalo.

Zelim ti srecu:D

Devojke,

kako biste reagovale kada bi Vam covek sa kojim ste u ozbiljnoj vezi u jednom trenutku rekao da ne zeli da ima (jos) dece?

U vezi sam sa covekom koji je razveden i iz tog braka ima dva sina. U poslednje vreme poceo je da govori da je star da bi zasnovao novu porodicu, mada istovremeno kaze da bi se radovao kada bi se desilo da ostanem u drugom stanju... 12 godina je stariji od mene.

Pre nego sto pitate sta trazim sa njim, reci cu Vam da sama nisam pomislila da mogu da budem u vezi u kojoj ima toliko drustveno neprihvatljivh okolnosti za nasu sredinu, ali posto nisam naklonjena predrasudama, upustila sam se u to.

Interesuje me kakvo je vase misljenje o ovoj situaciji.

A da ti nadjes nekog ko 'oce da ti previ decu!!!
U svakom pogledu pa makar i neuspesnu! :shock:

Hvala Vam na odgovorima.

Cudno je samo kako recimo ne bih pristala na neke takve banalne stvari - koncert Saka Polumente i slicno, a razmisljala bih o tome da ostanem sa nekim sa kim mozda necu imati dece.

Da se ne bih ponavljala, samo cu dodati da je i meni jasno da ce vreme ipak biti presudno. Ostacemo zajedno i u jednom trenutku cemo biti sigurni oko toga da li imamo zajednicku buducnost ili ne.

Za kraj cu Vam parafrazirati jednu pricu iz zivota Aleksandra Makedonskog. Naime, ovaj mladi, veliki osvajac imao je veliku zbirku prelepih staklenih figurica koje je jako voleo. Jednoga dana, medjutim, poceo je bez reci da ih razbija. Kada su ga upitali zasto to radi, ako ih toliko voli, odgovorio je nesto poput ovoga: Bolje je da ih razbijem sad, kada ih manje volim. Ako se budu razbile sutra, kada ih budem voleo vise, vise cu patiti. Autor knjige je zatim konstatovao: Misao je surovo besmislena. Zasto da sami unistimo nesto, kad uvek postoji opasnost da ce nam to unistiti drugi?

Dakle, pod pretpostavkom ipak za nas nema zajednicke buducnosti, ostacu sa njim, iako cu ga sutra vise voleti, a samim tim i vise patiti ako se rastanemo. Pa opet, ko moze da tvrdi da moja ljubav prema njemu sutra nece biti bitnija od potomstva, ili da cemo ipak imati dece, niko ne moze ni da nasluti... U svakom slucaju, ako se iko bude secao ove price tad, i Forum bude postojao, javicu Vam ;)

Da,vreme ce pokazati svoje.Ostani dok ti je lepo sa njim.Polako.Jedino je problem ako je tebi doslo vreme za bebu,jer onda moras brzo da odlucis.Svakom treba dati sansu.

Back