Šta biste vi odabrali u raspravi?

To je realna opservacija tvog mentalnog eksperimenta bez ikakve uvrede. Ako bežiš od činjenica ili nisi svesna kakav eksperiment predlažeš, to je potpuno drugi problem.

Da li je spam ili ne, to je pitanje za moderatore, a ne za tebe. Pročitaj definiciju spama tamo negde online, pa se vrati.
Bez ikakve uvrede, ti si bukvalista koji ne razume temu a onda si se uvredio jer si ispao glup (sto nije prvi put, pretpostavljam).
Na stranu sto nemas herca ni da citiras osobu kojoj odgovaras i koju "na finjaka" vredjas ali ovim si makar odgovorio na temu, cestitke.

1. Napadate prvi lično ali dozirate "udarce ispod pojasa";
2. Ne napadate prvi lično, ali u odgovor na napad, neselektivno udarate "ad hominem"?

Nema treće opcije, nema ja ne radim to. Tema je jasna - šta birate od ponuđenih opcija i ako nije problem da obrazložite.

Hvala vi.
1
Namerno izazovem lažni napad, da vidim s kim imam posla, ako "udara nisko", ili "ispod pojasa", završili smo, ako udara a da nije nisko, često pređe u prijateljstvo.

2. Ne napadate prvi lično, ali u odgovor na napad, neselektivno udarate "ad hominem"?

Nema treće opcije, nema ja ne radim to. Tema je jasna - šta birate od ponuđenih opcija i ako nije problem da obrazložite.

Hvala vi.
2, ali samo zato što ne postoji treća opcija

Inače nijedno najdraže

A zašto, pa logičnije/ispravnije/šta god mi je uzvratiti nego prvi početi. Mada najbolje nijedno nego izaći iz rasprave čim se pređe ta granica.

1
Namerno izazovem lažni napad, da vidim s kim imam posla, ako "udara nisko", ili "ispod pojasa", završili smo, ako udara a da nije nisko, često pređe u prijateljstvo.
Postoji hiljadu boljih nacina da saznas s kim imas posla, a takodje najopasniji ljudi su koji izigravaju moralne vrline, a takvi ce ti cesto "propustiti" loptu iz svojih unutrasnjih razloga (da sami sebi dokazu da su moralno superiorniji) medjutim kasnije u buducnosti mozes se gorko razocarati.

Hvala vi.
i prva i druga opcija govori da si nesigurna osoba kao i mali cuko koji laje na velikog a ovaj ga veliki samo cudno gleda.

Pogrešno si razumeo - oboje su cuke jer oboje potežu ad hominem, saml je pitanje ko to radi prvi
U svakoj raspravi se poteze “ad hominem”, tj da nema tog elementa rasprave ne bi ni bilo- jer sto se vise ljudi vezuju za odredjene stvari samim tim se identifikuju s njima i svaki percipirani udarac na stvari, poglede s kojima se identifikuju je i (percipirani) udarac na njihovu licnost.

U svakoj raspravi se poteze “ad hominem”, tj da nema tog elementa rasprave ne bi ni bilo- jer sto se vise ljudi vezuju za odredjene stvari samim tim se identifikuju s njima i svaki percipirani udarac na stvari, poglede s kojima se identifikuju je i (percipirani) udarac na njihovu licnost.
Mislim da brkaš svađu i raspravu. Rasprava može da bude civilizovana. Svađa već leti perje i poteže ad hominem

Može stoik koji je jako dobro ojačao svoj karakter i živi u skladu sa vrednostima koje su ispravne.
Dobro, pravi stoici su umrli u staroj Grčkoj.

Za dvajes' i kusur godina na ovom forumu sam nešto naučio. Izražena su dva tipa - oni koji umeju na finjaka da podprckuju, i oni koji su sirovine pa odu u ban.

Dobro, pravi stoici su umrli u staroj Grčkoj.

Za dvajes' i kusur godina na ovom forumu sam nešto naučio. Izražena su dva tipa - oni koji umeju na finjaka da podprckuju, i oni koji su sirovine pa odu u ban.
Da, stoika je malo, ali pravih. Ko je dosledan vrlinama, može ostati u jednoj kategoriji. Ne kažem da je lako, ali je izsvesno moguće. Ali na forumu, svakako nema takvih ljudi.

Da, stoika je malo, ali pravih. Ko je dosledan vrlinama, može ostati u jednoj kategoriji. Ne kažem da je lako, ali je izsvesno moguće. Ali na forumu, svakako nema takvih ljudi.
Потребан је само добар тренинг. Није то ништа нарочито тешко, него људи једноставно не практикују.

Back