Šta biste uradili da pronađete torbu sa 1.000.000€?

Šta biste uradili da pronađete torbu sa 1.000.000€?

• Vratili biste je vlasniku

• Odneli biste torbu u policiju

• Uzeli biste torbu

• Pravili biste se da je ne primećujete

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Situacija je sledeća...

Nađete torbu punu novca: 1.000.000€ . Pored tolikog novca, u torbi se nalazi 20 različitih pasoša, iz 20 država, na 20 različitih imena, a u svakom se nalazi ista fotografija. Dakle, vlasnik je isti. Pored pasoša tu je i mobilni telefon. On s vremena na vreme zvoni.

Šta biste uradili?

Verzija 1.

Javljate se na telefon, sastajete se sa vlasnikom torbe, likom koji ima 20 pasoša na 20 imena sa svojom fotografijom u svakom od njih. On vas nabeđuje da je u torbi bilo 2.000.000€ i tvrdi da mu dugujete 1.000.000€, te da će vas ubiti ako mu ih ne vratite. Postajete njegov rob.

Verzija 2.

Odnosite torbu u policiju. Policajci vas nabeđuju da je u torbi bilo mnogo više, bacaju telefon u kantu, kao i svih 20 pasoša, odvaljuju vas od batina i još vam prete da nikome ništa ne kažete, a kad vas izbace iz policijske stanice oni dele novac.

Verzija 3.

Bacate mobilni telefon u najbližu kantu (ili bolje u reku), kao i svih 20 pasoša, uzimate novac i stavljate ga u neki svoj ranac, a torbu bacate u najbližu kantu, i odlazite svojim putem.

Verzija 4.

Znajući za prethodna 3 scenarija, jer ste iskusni, ne dirate ništa i pravite se da je ne primećujete.

Da vas čujem. Šta biste uradili?

Uzeo bih torbu, naravno. Ne bih je vratio ni u ludilu.

Misliš da te ne bi vlasnik ne bi našao?

- - - - - - - - - -

A sta bi uradili da nadjete torbu sa pistoljem i dokumentima vlasnika...?

Šta će ti pištolj?

- - - - - - - - - -

Торбу бих вратио где сам је нашао. Празну наравно.

Naravno.

- - - - - - - - - -

paljba preko s parama

Normalno.

Policija te nabedi da je bilo više nego što si našao. I šta ćeš onda?

Ili si jako mlad, ili jako naivan.

Više puta sam našo nešto,pozvao policiju i nisam imao problema.Čak mi je jedna baba pozvonila
na vratima i napismeno se zahvalila+dala jednu čokoladu i 20 franaka jer sam našo njenu tašnu
što joj neki "jolpaz" predhodno opljačkao.Slaba Vam je logika.

Не би имали шансе ни ових милион д ами нађу, а не више. Па нека ме осуде на пар година.

Ne bi 100%.

- - - - - - - - - -

Više puta sam našo nešto,pozvao policiju i nisam imao problema.Čak mi je jedna baba pozvonila
na vratima i napismeno se zahvalila+dala jednu čokoladu i 20 franaka jer sam našo njenu tašnu
što joj neki "jolpaz" predhodno opljačkao.Slaba Vam je logika.

Možda u Cirihu.

Ovde bi te policija odvalila od batina.

Moja logika je "slaba", ali ja sam doživeo to da policija kojoj sam prijavio poziv na moje ubistvo ne preduzima ništa proitiv tuženog, ali maltretira mene zato što sam tražio da rade svoj posao. Novine su pisale o toj policijskoj stanici. Evo... U državi u kojoj tetovirani bahati policajci kradu službene pištolje jedni drugima - https://www.kurir.rs/crna-hronika/n...-policijske-stanice-detelinara-clanak-1675214 - sve je moguće. Ovo nigde nema. :thumbdown: Dno dna. I ovoga sigurno nema u Cirihu. Toliko o mojoj "slaboj logici"...

Ne bi 100%.

- - - - - - - - - -

Možda u Cirihu.

Ovde bi te policija odvalila od batina.

Moja logika je "slaba", ali ja sam doživeo to da policija kojoj sam prijavio poziv na moje ubistvo ne preduzima ništa proitiv tuženog, ali maltretira mene zato što sam tražio da rade svoj posao. Novine su pisale o toj policijskoj stanici. Evo... U državi u kojoj tetovirani bahati policajci kradu službene pištolje jedni drugima - https://www.kurir.rs/crna-hronika/n...-policijske-stanice-detelinara-clanak-1675214 - sve je moguće. Ovo nigde nema. :thumbdown: Dno dna. I ovoga sigurno nema u Cirihu. Toliko o mojoj "slaboj logici"...

Izbegavaj da čitaš novine jer sve je laž,samo je datum tačan a zato nabavi kalendar.

Једном сам, док сам рано ујутру ишао на посао, на земљи поред једног контејнера видео пиштољ. Размишљао сам да ли да зовем полицију, али сам одустао, зато што нисам хтео да ме малтретирају око тога. Па бих исто вероватно поступио и са таквом торбом, једино је питање да ли бих уопште видео шта је у торби, пошто не бих желео да је дирам да не оставим отиске прстију.

Izbegavaj da čitaš novine jer sve je laž,samo je datum tačan a zato nabavi kalendar.

Kakve novine? Ja sam stavio ovu vest u novine. Ja sam imao problema sa tetoviranim policijskim dioletantima iz ove policijske stanice. Dobro je da sam izvukao živu glavu. Šta su mi sve radili. Pozivali me na mobilni telefon sa skrivenog broja, pretili mi, snimali me ispred vrata od stana, potpisivali se u moje ime, odlagali komisiju po mojoj prijavi za 7 meseci, pratili me po Detelinari... ma užas. Kako pravo govorio tako imao pameti i zdravlja, i ja, ali i onaj ko kaže da nije tačno ovo što govorim. Pošteno? mKakav kalendar? Nemam pojma o čemu govoriš. Sve si promašio.

- - - - - - - - - -

Једном сам, док сам рано ујутру ишао на посао, на земљи поред једног контејнера видео пиштољ. Размишљао сам да ли да зовем полицију, али сам одустао, зато што нисам хтео да ме малтретирају око тога. Па бих исто вероватно поступио и са таквом торбом, једино је питање да ли бих уопште видео шта је у торби, пошто не бих желео да је дирам да не оставим отиске прстију.

Upravo tako. Ne daj bože da zoveš policiju pa da te maltretiraju. Mene su pokušali da zgaze, ali sam zgazio ja njih. Nikada mi neće oprostiti što sam im policijsku stanicu stavio u novine. Ojha.

У суштини потпуно небитна ствар, али управо зато сам и радознао шта је било ко могао видјети у оном што сам написао па да то буде разлог за брисање. Ама баш ништа ми не пада напамет сем да је неко млатио метлом ’нако, па шта докачи.

Људе са бетонским ципелама обично нико никад више не види.

Obično. Nego, ti bi je stvarno vratio vlasniku? Javio bi se na mobilni telefon koji zvoni?

- - - - - - - - - -

Treba gledati realno ko nosi toliki keš sa sobom, taj ima i mogućnosti da posle nađe " sertnog nalazača" što se na kraju neće dobro završiti.

Jedino ako su obeležene novčanice. Zameniš ih u nekoliko menjačnica za dolare, a onda dolare za eure. Budeš u malom gubitku.

Back