Šta biste kupili da imate 20+ miliona dol?

Не бих да се размећем ко неки певачи и певаљке да правим кућерине са 20 купатила и свашта нешто

Него Малу кућу 6 пута 6,25м Неки ауто типа цитроен 2цв,москвич 402 итд.... и једно 20 хектара оранице да садим нешто

Tejt kaže da nema tu šta puno toga da se kupi.. Kuća, par kola, par dobrih satova, dobra garderoba i onda šta? 😄

Šta biste vi?

Нисам јебени потрошач да бих нешто купио, али ако бих имао толике паре, имам једну идеју да оснујем своју приватну средњу школу, врло захтевну класичну гимназију која би спојила програме природно-математичког и друштвено-језичког смера, и која би неговала традиционалне друштвене вредности и културу.

Нисам јебени потрошач да бих нешто купио
Дотични намерно или ненамерно промовише потрошачки менталитет. Они који су на врху итекако знају шта ће с великим парама. Великим парама купују се људи који ће за тебе да граде будућност какву ти желиш. Политичаре, филозофе, историчаре, психологе, глумце, певаче, сценаристе, режисере, итд.

Kad bih dobio/ dobili 20 miliona dolara na recimo Eurojackpotu, bar 2 miliona dolara bi pošteno podelili familiji i najboljim prijateljima. Jedino se sreća uveća kad se deli. Ostalo, bolji auto, neke nove stvari u stanu, putovanja i- sigurnost. Novac daje sigurnost, kad ga imaš, ako hitno zatreba, da je tu a ti opušten.

Organizovao bi se tako da ja i moja okolina ne zavisimo od sistema. 20 miliona su velike pare i mogu omogućiti prosperitet generacijama posle. Nekretnine, zemljište, privatan posao, mogućnost daleko višeg obrazovanja, putovanja po svetu, itd. To su novci i mogućnosti koje nisu poznate nama običnim ljudima koji zavisimo od milion faktora i nemamo neku preveliku slobodu.

Polovinu investiras u neki dobar ETF, i obezbedis sebi cirka 4.5K neto mesecno.
Drugu polovinu investiras u poljoprivredno zemljiste, iznamljujes ga, i imas jos toliko.
Sa 8-9K neto moze jaaakooo lepo da se zivi, a kapital ostaje kvalitetno diverzifikovan.

U sustini, to i ja sada radim, samo sa daleko manje kesha.

Back