STA BI STE VI URADILI DA STE VIDELI ???

Sta bi ste vi uradili da ste videli choveka kako vodi mlado kuchence ( nema vishe od 6 mesetzi ) na povodcu koji GUSHI kuche ??? Danas sam imao prilike to da vidim , kuche je non-stop cijukalo , dok ga je gazda praktichno VUKO kao KOFERChE ... Neshto kasnije skinuo je kuchentze za povodca i tim lancem ga sve tuko po GLAVI :cry: !!!
Kuche je stajalo pred njim i jaukalo , kasnije mu je opsovao majku keretju i shinuo ga lancem preko celog stomaka , kuche je zatim pobeglo , a on nastavio put !!!
Nisam teo da odem do kucheta dok taj kreten ne ode ... kad se izgubio iz vidika otisho sam do kucheta , mali se treso i cvilio ( onako u sebi , *** ne znam kako da opishem ) ...
Kad sam krenuo da ga pomazim po glavi odma je pobego ...
pa sad ocu da vas pitam : DA L' SAM PRAVILNO POSTUPIO ShTO NISAM NIShTA URADIO , il ... ???
I ShTA BI STE VI URADILI DA SE BILI NA MOM MESTU ???

Pozvala bih policiju, ali bez zezanja.

Kako nema sta? Pa meni je takvih ljudi najvise zao...sebicnih...jer nikada ne osete radost davanja i brige za DRUGE!!!
Tema....ja verovatno ne bih uradila nista iz dva razloga:
1. ako sam sama ne bih imala m.uda ,plasila bih se da i ja ne dobijem ....
2. ako sam sa nekim plasila bih se da njemu ne napravim sranje
ovo vazi ako je osoba koja maltretira kuce fizicki jaca od mene
3. zato sto ne bih znala gde i kako da prijavim...i dalje ne znam, iako ste pricali o tome...kod mene u Krusevcu nema ni orca ni nista slicno...

ja jako volim zivotinje i uvek mi je zao kad da se neko izivljava nad njima. Ali ljudi su sad u nekim drugim brigama. Samo pogledajte vesti pa vidite koliko dece strada, sto u nesrecama, sto od ludih rodjaka i roditelja. Mislim da se treba prvo izboriti za normalnije odnose prema deci, pa tek onda na red dolaze zivotinje. A takodje postoje ljudi koji su zaokupljeni svojim egzistencijalnim problemima, ne znaju sta ce sutra jesti, a neki su zaokupljeni politikom, pa ih ovakve stvari ne doticu. Ja licno, da sam prisustvovala takvoj situaciji isto ne bih reagovala, a pogotovo ako bi dete bilo samnom. bilo bi mi jako zao kuceta, ali imam ja vecih problema i briga nego da se smucam i da trazim Orcu da prijavim ovaj incident.
Orca, kao organizacija, zavredjuje puno postovanje i svaka im cast, i ja sam zamalo postala clan iste, ali otkako sam se porodila shvatam da postoje vrednije stvari za koje se treba boriti.

ja jako volim zivotinje i uvek mi je zao kad da se neko izivljava nad njima. Ali ljudi su sad u nekim drugim brigama. Samo pogledajte vesti pa vidite koliko dece strada, sto u nesrecama, sto od ludih rodjaka i roditelja. Mislim da se treba prvo izboriti za normalnije odnose prema deci, pa tek onda na red dolaze zivotinje. A takodje postoje ljudi koji su zaokupljeni svojim egzistencijalnim problemima, ne znaju sta ce sutra jesti, a neki su zaokupljeni politikom, pa ih ovakve stvari ne doticu. Ja licno, da sam prisustvovala takvoj situaciji isto ne bih reagovala, a pogotovo ako bi dete bilo samnom. bilo bi mi jako zao kuceta, ali imam ja vecih problema i briga nego da se smucam i da trazim Orcu da prijavim ovaj incident.
Orca, kao organizacija, zavredjuje puno postovanje i svaka im cast, i ja sam zamalo postala clan iste, ali otkako sam se porodila shvatam da postoje vrednije stvari za koje se treba boriti.
Mislim da se za pravdu ne stoji u redu, kao ni da se pravednost deli po redu :roll:
Vec ako smo pravedni, bicemo pravedni u svakom trenutku i prema svima...i kad imamo prilike pokusacemo da ispravimo nesto...
Nema logike to sto pricas...to bi isto bilo kao da kazes ,,Necu nahraniti ni jedno kuce, jer su deca u Africi gladna, a deca su ispred kucica" a ti ne delis izmedju kucica i dece, vec kucetu imas prilike da pomognes, a deci u Africi nemas...

Mislim da se za pravdu ne stoji u redu, kao ni da se pravednost deli po redu :roll:
Vec ako smo pravedni, bicemo pravedni u svakom trenutku i prema svima...i kad imamo prilike pokusacemo da ispravimo nesto...
Nema logike to sto pricas...to bi isto bilo kao da kazes ,,Necu nahraniti ni jedno kuce, jer su deca u Africi gladna, a deca su ispred kucica" a ti ne delis izmedju kucica i dece, vec kucetu imas prilike da pomognes, a deci u Africi nemas...

e bash to...
i ako bi prvo pomagali samo ljudima,s obzirom da nas je mnogo(mislim ljudi je mnogo) zivotinje ne bi nikada doshle na red i jednog dana bismo se osvrnuli i primetili da zivotinja ili nema ili ima ali vlada totalni haos u zivotinjskom svetu....

@mico pa gde ti je nestala kuca iz avatara? A vratiiii je, mnogo je slatka, bas sam zavolela tvoj avatar:)
i da...potpisujem tvoj post:) I uopste...nebitno je da li se radi o zivotinjama...sta, jel neces detetu dati da jede jer ima neko gladniji? Bez obzira sto tom gladnijem nikako ne mozes da pomognes?

Verovatno me niste dobro shvatili. Doslo je vreme kad su se ljudi totalno izopacili i cak i prema svojoj deci ispoljavaju nasilje. Zato treba prvo srediti stvari u svojoj glavi i okrenuti se onome sto je najvrednije, a to su nasa deca, pa kad budemo u stanju da odgajamo sopstvenu decu mozemo se okrenuti i nezi zivotinja. ne kazem da bi trebalo sad da gledamo samo sebe ali ljudi treba da se osveste i da vide sta prave od sebe. Istog sam misljenja da su flora i fauna zasluzne za nas zivot na ovoj planeti i mislim da ih treba cuvati i negovati. Ali ne mozete vi ocekivati da jedan nasilnik koji npr. tuce zenu i decu, ima prisniji odnos sa kucetom ili macetom. Takvi prvo moraju da koriguju svoje razmisljanje u vezi sa porodicom, pa bi onda mozda 2 puta razmislio pre nego sto udari kuce. Da je nas pravni sistem malo bolji i da su kazne ostrije ovo bi bilo moguce izvesti, a ovako... Kad ti vidis da je covek u stanju da ubije rodjenu decu, sta treba da ocekujes, da udomljava kucice i macice... :think:
Iskreno ja obozavam zivotinje, i verujte da u zivotu nisam nijednu zivotinju udarila, ali to je slucaj samnom, a sta je sa malo agresivnijim ljudima. Ne misli svako da nije u redu krzno upotrebljavati za odecu, ili tuci svoje dete u vaspitne svrhe. Kod coveka koji nema osecaj prema sopstvenim potomcima, prema sebi samom, ne mozes ocekivati da ce imati osecaj prema jednoj zivotinjici koja za njega ne predstavlja apsolutno nista.

to jeste tachno...ali KAKO korigovati ponasanje takvih ljudi? to je nemoguce...jedino da se istrebe tako sto ce im biti zabranjeno da radjaju decu.....
ono,prvo psiho test pa ako si normalan mozes da rodish dete.....
e sad necu da ulazim u to dal bi tako trebalo uraditi....
ali sta drugo uraditi,kako nekoj budali objasniti da se ne ponasa vise tako nego drugachije,normalnije...
to je vaspitanje nista vise...vaspitanje ustvari i geni
kretena koliko hoces i samo se mnoze
dzaba edukacija kada misle da su oni ti koji rade ispravno i nece da promene i usvoje normalno ponashanje

@ceca.pavlovic pa nekome ces objaniti milom, a nekome silom...
Logika ti je ista kao da si rekla zasto da kaznjavamo ubicu, i da uopste razmisljamo o tome, kad on maltretira i sopstvenu decu, prvo tu iskrivljenu sliku treba da sredimo....ne postoji prvo kod sredjivanja stvari, vec kako naleti...
A u pravu si da su mnogi toliko ograniceni da im ne vredi, jer su u svim sferama svog zivota nacisto skrenuli sa putanje...nikada ne mogu da zaboravim kako se drustvo zgrazavalio nad zakonom kada su momci koji su vezali kuce za automobil i vukli ga dobilili 4 godine zatvora :roll:

Opet ne razumes. Upravo zakonom se moze korigovati razmisljanje ljudi. Moje misljenje je da TREBA kaznjavati i ubice ( a danas ti je slucaj da je zena koja je ubila sopstveno dete posle 3 dana izivljavanja nad njim dobila 2 godine, a 2 godine je imalo i to jadno dete), i ovakve slucajeve. ali prvo treba poostriti zakon za nedela nad decom i ljudima, pa onda uvesti i rigorozne kazne za izivljavanje nad zivotinjama. Apsurdno je da npr. ti momci koji su to kuce vukli po putu dobiju 4 god. a ubica deteta 2. Moje misljenje je da je kljuc u zakonu. Kad bi covek znao da ako udari kuce moze ocekivati da njega neko dobro udari po dzepu, onda bi 2 puta razmislio da li to da uradi. Cinjenica je da u ovoj drzavi nema zakona i zato svako moze da digne ruku, noz, pistolj, na kuce, na mace, na dete, na zenu...a prioritet treba da postoji, jer kao sto sam rekla ne mogu biti vece kazne za izivljavanje nad zivotinjama nego za izivljavanje nad decom!

Back