Sta bi ste pre kupili, nov jeftin/manji auto ili polovan/veci/luksuzniji za iste pare

Ako bi vam budzet bio na primer 14.000 evra , sta bi ste pre kupili za taj novac?

Manji nov auto sa jeftinijom registracijom i manjom potrosnjom , na primer Fiat 500L ili neki polovan

Moj izbor pada na "neki polovan".
Smatram da za 14.000e,primera radi,neka C klasa iz neke npr. 2009/10te godine (u dizel varijanti),pruza vise "radosti",vise cuva vrednost,i nije toliko star auto ,ako bi ga poredili sa navedenim primerom Fiat 500L.

Otprilike slicnu problematiku imam u kuci,gde jedni vole da se voze na "godiste u saobracajnoj",a drugi (ja) - u autu koji pruza neka odredjena zadovljstva.

On bas i nije rekao u tom smislu :)

- - - - - - - - - -

Sto se mene tice, polovan auto, npr. Alfa 159 ili Honda Accord.

:zaljubljena:
8vxi5s.jpg

Svakako bih pre polovan dobar auto nego novi i to u svakoj klasi a kamoli u ovoj prici.I to ne zbog mog posla nego iz prakse gde jedan ovakav auto mozes da uzmes u 1/4 cene novog a da auto bude i dalje u sjajnom stanju. Na novom autu se najvise gubi i puca.

@botr
:worth::worth::worth:

Sto se tice teme, iskljucivo polovan!
Zasto? Zato sto je u Srbiji polovan auto bolji od novog :lol:
Salu na stranu, licno mislim da je za nase uslove bolje skupiti neke pare (do 4000-5000k), i za nekih 80% od tih para kupiti polovan auto, a ostatak uloziti u sve nedostatke koje ima, jer za te pare moze da se kupi vrlo pristojan auto koji je u vise slucajeva zaista i bolji od nekog novijeg iste cene (mada nov za te pare i nema da se nadje).
Sto se velicine tice, ovo je stvar ukusa i ja bih se opredelio iskljucivo za veci, a stariji auto nego za mladji, a manji.

imas 14 000 budzet i odlucis se za neku kantu koja samo sto je izasla iz fabrike da bi rekao komsiji da si kupio nov auto , to je taj rad :)
imate dacie,fiatove 500l, i tako te nalickane debilne autice, al dobro to je za one koji prelaze po 3000 km godisnje , da ga vidi kolega na poslu jer ga samo dotle i vozi :)

znas sta je greota , sto mnogi nemaju 14000 a znaju sta je dobro i sta bi uzeli....

vec sam sto puta rekao da se u Srbiji je itekako isplati voziti polovan auto jer su ruke nasih majstora smesne u odnosu na one na zapadu. kada bi nemac mogao da odrzava auto po ceni po kojoj mi mozemo, kladim se da bi se vecina mnogo duze vozila istim autom nego sto to rade sad. ovako kad mu tamo majstor uzme 150evra samo sto je zapoceo radni sad i podigao haubu kad sabere troskove odrzavanja i pomisli 'mrzi me da se jebavam a i mogu sebi da priustim nov auto' on ode i kupi nov auto nakon 4 godine koriscenja prethodnog (takodje novog).
sa 14.000 evra kupio bih 3x za redom polovnog grandisu 1.3 mjet u vrednosti od 4667eur i vozio se bez ikakve frke narednih 25 godina. da sam u malo boljoj materijalnoj situaciji, isao bih na 159-u polovnu koja kosta do 10k. jednostavno taj auto je otrov...

cak i da ne mrzim nemce , nemacka auta su precenjena i ne vrede te pare

vrede u najboljem slucaju upola manje novca.

konkurencija nudi sve isto sto oni nude za mnogo manje para :)

zasto dati za Golfa 20 i kusur hiljada evra kad se za 50% manje novca moze uzeti Honda Civic, ili za jos manje Kia proceed? :)

Najjeftiniji golf košta 14 500 evra. http://www.porsche-sever.rs/Haendle.../hdlr/eigeneseiten/Y10200_A_135308552074.html Najftiniji civic 15 390 evra. Kako li onda dođeš do podatka da je civic 50% jeftiniji? Inače da imam 14 000 evra uzeo bih nešto novo. Najvjerovatnije prooceed ili i30.

vec sam sto puta rekao da se u Srbiji je itekako isplati voziti polovan auto jer su ruke nasih majstora smesne u odnosu na one na zapadu. kada bi nemac mogao da odrzava auto po ceni po kojoj mi mozemo, kladim se da bi se vecina mnogo duze vozila istim autom nego sto to rade sad. ovako kad mu tamo majstor uzme 150evra samo sto je zapoceo radni sad i podigao haubu kad sabere troskove odrzavanja i pomisli 'mrzi me da se jebavam a i mogu sebi da priustim nov auto' on ode i kupi nov auto nakon 4 godine koriscenja prethodnog (takodje novog).
sa 14.000 evra kupio bih 3x za redom polovnog grandisu 1.3 mjet u vrednosti od 4667eur i vozio se bez ikakve frke narednih 25 godina. da sam u malo boljoj materijalnoj situaciji, isao bih na 159-u polovnu koja kosta do 10k. jednostavno taj auto je otrov...

Otrov :) Otrov za novcanik, jer ne mozes da ga vozis kao Punto, a otrov i za odrzavanje, jer delovi nisu bas jeftini. Doduse, ni za jedan auto tih godina nisu jeftini.

fiat nekad nije bio auto radi limarije ,, ali sad bogami jeste
Fiat možda i jeste auto ali ono što dolazi iz Kragujevca sigurno nije auto!
Ta je fabrika više od pola veka imala monopol u zemlji i proizvodila najgore automobile na svetu! Takve se preko poluvekovne navike ne menjaju lako!

Svakako bih kupio polovan auto od tri do pet godina starosti.

Isto tako svima koji pod kvačilom podrazumevaju samo levu pedalu ispred vozača, preporučujem isključivo nov - koji god bilo!

Back