a bre Milun
Buduća legenda
- Poruka
- 36.881
ne vidim da mi je zivot jednog bosanskog srbina vise vredan od zivota drugih naroda. Isto se odnosi i na postojanje cele drzave. Republika srpska je drzva koja ima prisne veze sa Srbijom radi politickih i istorjskih razloga ALI NIJE DEO SRBIJE , NIJE NIKADA NI BIO NITI CE BITI.Recimo da se dogodi rat u kom bi Hrvati i Muslimani, podržani medjunarodnim faktorom i Zapadom, a na osnovu demonske slike stvorene o Srbima tokom svih ovih godina, pobedili Republiku Srpsku i izbrisali je sa mape, proterali srpsko stanovništvo kao u Oluji itd. Ako uzmemo u obzir neaktivnost Rusa tokom rata u Nagorno-Karabahu ovo nažalost nije nerealan scenario, iako ne bih voleo da se dogodi, a mnogi Hrvati i Bošnjaci na koje nalećem žele baš to.
Ako uzmemo u obzir da je Kosovo skoro izgubljeno, a Crna Gora de fakto NATO država sa mnogo anti-srpskih mrzitelja i tamo i ovde u matici, ma šta mi pričali i maštali o CG, ja sam na osnovu svega toga uvek smatrao da je Republika Srpska zapravo jedina prava preostala srpska država pored matice Srbije u ovom trenutku i naslednica naših poklanih ljudi u NDH. Ono što je još ostalo od tog nedoklanog naroda.
Ukoliko bi se desilo njeno ukidanje i uništenje, šta bi se onda desilo sa nama i kako bismo reagovali? Da li bismo i dalje pričali o bratstvu i jedinstvu, dovodili ovde muslimanske i hrvatske glumce i pevače, išli na njihova mora, jeli ćevape po Sarajevu i glumili veliku braću i pacifiste? Ili bi se nešto promenilo, nešto što se nije promenilo ni nakon Jasenovca, ni nakon Oluje, ni nakon pogroma na Kosovu, ni nakon bombardovanja, ni nakon svih maltretiranja i ponižavanja Srba tokom svih ovih godina i vadjenja masla na kašičicu od strane raznoraznih, i to često usred Beograda? Ili bismo i dalje bili samilosni, braća, mirili se itd. Da RS padne - šta bi se sa nama desilo?
Molim samo ozbiljne odgovore.
Tako da se ,osim stotina hiljda izbeglica iz BIH, Srbiji nece nista dogoditi. Jednostavno posmatrano, u Srbiji ce se povecati broj izbeglica ukljucujuci i one koji su vec tu.....avganistanci, sirijci, ceceni............