Šta bi još trebalo izbaciti iz biblije?

настала је у трећем веку нове ере
Не баш...

1. Мојсијев Стари Завет -15 векова пре Христа,
  2. пророци по вековима до Христа,
  3. а Јеванђеље у Првом веку Христове ере...

Матејево Јеванђеље је написано 55године после Рођења Бога на земљи, тј. Неких 20 година после Божијег Васкрсења

каква игра речи
значи ли то да си ти од деце тражио да ти буду покорни или послушни?
Бог све што тражи, схватићеш да је добро, кад Му се будеш молио да чиниш и разумеш све по Његовом духу, а не по својој лудој глави

Izvini ali možda ti želiš samo da prezentuješ svoje intelektualno "ja" kako bi se osećao nadmoćnim, a zapravo te tema ne interesuje u suštini već je samo instrument toga.
Ако не желиш да разговараш, поштеније је да покренеш блог.
Ја сам двадесет година на форумима.
Навикне се човек да свако има неко своје мишљење.
Али нема љутиш кад ти неко каже да нећеш да разговараш.
Твоја идеја да нападаш саговорника јер неће да погледа видео снимак који траје сат времена је мало чудна.
Знаш ли да имаш опцију "премотавања" тј да поставиш линк, на пример кључни део од почиње од 33 или 45 минута ?

"Raskolnici-starokalendarci". Pošto se SPC drži starog kalendara, onda i ona ispada da je u raskolu.
Прочитај како су настали расколници старокалендарци. Понуђено им је да остану на старом календару и да буду у Цркви (као Света Гора што је остала). Али они су одбили и тако су се поцепали на много фракција до данас.

Прочитај како су настали расколници старокалендарци. Понуђено им је да остану на старом календару и да буду у Цркви (као Света Гора што је остала). Али они су одбили и тако су се поцепали на много фракција до данас.
Знам историју покрета. Уз нови календар су као узроке одвајања додали и екуменизам, сергијанизам и шта све не. Да, поцепали су се, али што је најгоре проблеми и тенденције на које указују су истинити.

Знам историју покрета. Уз нови календар су као узроке одвајања додали и екуменизам,
То је све накнадно, сећаш се ? Десет година расколници нису били део Цркве, и никога екуменизам нијени интересовао.
сергијанизам и шта све не. Да, поцепали су се, али што је најгоре проблеми и тенденције на које указују су истинити.
Пљували су све и сваког. Од патрјарха Павла па на даље.
Кад су сами измислили да им смета екуменизам, а пре тога им није сметао, биће да су неискрени.
Искрен човек каже одмах у чему је проблем.
Зато и постоје у мноштво фракција јер су се сами одвојили од Цркве. Нико им други није крив.

То је све накнадно, сећаш се ? Десет година расколници нису били део Цркве, и никога екуменизам нијени интересовао.

Пљували су све и сваког. Од патрјарха Павла па на даље.
Кад су сами измислили да им смета екуменизам, а пре тога им није сметао, биће да су неискрени.
Искрен човек каже одмах у чему је проблем.
Зато и постоје у мноштво фракција јер су се сами одвојили од Цркве. Нико им други није крив.
Њихов број је мален. Они нису проблем. Проблем је у званичној цркви, што сада пада без падобрана. Зилоти су били падобран који је успоравао пад. Неки од њих су сами отишли, а сада их се елиминише. Благодат слаби у званичној цркви јер епископат служи властима тј. антихристу и његовим слугама који су на власти.

Њихов број је мален. Они нису проблем. Проблем је у званичној цркви, што сада пада без падобрана. Зилоти су били падобран који је успоравао пад. Неки од њих су сами отишли, а сада их се елиминише. Благодат слаби у званичној цркви јер епископат служи властима тј. антихристу и његовим слугама који су на власти.
.Овако размишљају расколници старокалендарци, зато су се и распали. Благодат није лични утисак па сад неком се чини да је Црква има а другом да је нема.
То што ти пишеш је западни начин мишљења.
Исправно је да благодат увек делује без обзира на личне квалитете особе ако је особа у Цркви.
То је православни став, јер благодати има или нема. Бог не даје благодат на кашичицу. Већ је има у Цркви и не утиче лично понашање на смањену благодат.
Ти иди код расколника старокалендараца ако се теби не свиђа СПЦ.

Званична црква ћути док се омча народу око врата стеже. Дигитализација, увођење електронског конц-логора (камере на све стране, уређаји шпијунирају своје кориснике), свеопшти морални пад, ђавоимана омладина, свођење човека на порески број и његово изједначавање са предузећима која исто имају порески број, укидање готовине... Све иде ка истом циљу и иде све брже. Званична црква уместо да позове народ на побуну учествује у духовној еутаназији овчица, благосиља и моли се за власти које немају Божји благослов. Јерархија је окупирана богатством и привилегијама. Издају и Христа и народ.

.Овако размишљају расколници старокалендарци, зато су се и распали. Благодат није лични утисак па сад неком се чини да је Црква има а другом да је нема.
То што ти пишеш је западни начин мишљења.
Исправно је да благодат увек делује без обзира на личне квалитете особе ако је особа у Цркви.
То је православни став, јер благодати има или нема. Бог не даје благодат на кашичицу. Већ је има у Цркви и не утиче лично понашање на смањену благодат.
Ти иди код расколника старокалендараца ако се теби не свиђа СПЦ.
Само се ти самозаваравај. Док се једно јутро не пробудиш као роб.

Шта ти радиш у СПЦ када је толико не подносиш ?
Расколници старокалендарци су кад су мислили као ти, отишли су. Шта ти чекаш ?
А што вама толико сметају зилоти? То питање постави и самом себи. Окомили сте се сада на оца Симеона Рукумијског.

А што вама толико сметају зилоти? То питање постави и самом себи
Није поштено да размишљаш као зилот а да се формално представљаш као члан СПЦ. Ниси доследан својим уверењима.
Расколници старокалендарци не пљују тањир из кога једу. Ти то управо радиш. То је разлика између њих и тебе.

Није поштено да размишљаш као зилот а да се формално представљаш као члан СПЦ. Ниси доследан својим уверењима.
Расколници старокалендарци не пљују тањир из кога једу. Ти то управо радиш. То је разлика између њих и тебе.
А како бих требао да размишљам? У се, на се и пода се да ми буде животна филозофија?

А како бих требао да размишљам? У се, на се и пода се да ми буде животна филозофија?
Сабери се Гедо.
Ујутру си за папу, поподне су зилоти у праву, увече шаљеш нове беседе на тему о патријарху Порфирију.
После тврдиш да зилоти немају апостолско прејемство.
Па онда ипак имају.
Сабери се човече.

Сабери се Гедо.
Ујутру си за папу, поподне су зилоти у праву, увече шаљеш нове беседе на тему о патријарху Порфирију.
После тврдиш да зилоти немају апостолско прејемство.
Па онда ипак имају.
Сабери се човече.
Troluješ i mutiš vodu. Samo iznosim svoje mišljenje na različite teme i postavljam pitanja.

А што вама толико сметају зилоти? То питање постави и самом себи. Окомили сте се сада на оца Симеона Рукумијског.
Кад ти неком кажеш да тролује онда то има посебну тежину.
Не можеш ујутру бити за патријарха, увече против, а сутра за зилоте, а прекосутра против.
Не можеш истовремено да идеш и право и лево и десно. Одлучи се шта ти је најбоље.

Кад ти неком кажеш да тролује онда то има посебну тежину.
Не можеш ујутру бити за патријарха, увече против, а сутра за зилоте, а прекосутра против.
Не можеш истовремено да идеш и право и лево и десно. Одлучи се шта ти је најбоље.
Ja sam centraš i sve preispitujem. Za umerenost. A ti očito crkvu doživljavaš kao političku partiju. Navijački.
Ja navijam samo za Hrista.

Back