Da imamo iskusne ekonomiste u ministartvu finansija, i da nemamo ovako kancerogenu vladu, prvo bi smanjili poreze. Politika povećanja poreza je samo pokazatelj bahatosti ljudi iz vlade koji na foru hoće da napune šuplalj budžet i prvenstveno sebi da omoguću veće finansijske mogućnost - za službene dužnosti i službena putovanja (letovanja, zimovanja, putovanja u Njujork, Tokijo sa sve porodicom i to sve o službeni trošak).
Prvo. Smanji poreze.
Drugo. Uvedi finansijsku transparentnost.
Treće. Počni da sprovodiš zakone koje si izglasao.
Ako hoćeš ja kao preduzetnik da ti plaćam sve te mnogobrojne takse i poreze, onda i ja hoću da znam šta ja to plaćam i gde te pare idu. A porez na promet (debilno kod nas nazvan na dodatu vrednost) svi plaćaju pa i oni prosjaci koji isprose za hleb u prodavnici. Svi koji primaju plate bivaju oporezovani. Dakle svi građani bi trebalo da se interesuju kome oni daju svoje pare.
Ne može država da izađe u javnost i da objavi da se ne zna koliko je zaposleno ljudi u javnom sektoru. Toliko je moja država u kojoj ja živim ozbiljna da joj nikad neću platiti porez u životu. Ima oko 120 agencija koje se finansiraju iz budžeta, gde su zaposleni čista magla, to su presto ne zna koliko ima zaoslenih i kolike su im plate. Po ministarstvima ista priča, savetnici, koje kakvi lezilebovići koji tako idu i govore o demokratiji i slobodnom tržištu. niko ništa ne radi, a javni sektor samo raste. Posle svakih izbora novi kadrovi se zapošljavaju u javni sktor po političkoj vezi koji zapravo ne radi ništa.
Naš javni sektor u Srbiji je postao jedan ogroman kancer ove države koji jede pare kao mećava i davi i opstruiše njenu realnu privredu i privatan sektor. Taj javni sktor kakav je danas, totalno netransparentan i partiski i rodbinski formiran jede ovu državu. Zbog njih ova država ide po inostranstvu i prosi. Zbog njih ova država duguje 25 milijardi dolara koji verovatno nikada neće moći da vrati. Sad ta ista vlada, ti isti ljudi, ološi politčki stalno izmišljaju neke nove poreze, neke nove takse, podižu porez a sve sa ciljem da bi napunili svoje debelo dupe koje nikad u životu nije radilo ništa, koje nikad u životu nije pokretalo neki biznis i koje nema pojama šta to upšte znači.
Takva politika samo dalje guši preduzetništvo i privredu ove zemlje. Kad budu svi otišli u pm da vidim koga će onda da oporezuju. To bahaćenje političara koji u životu nikada ništa nisu radili, poput premijara Vučića i mnogih drugih, se odražva na to da svi idu u sivu ekonomiju, odnosno niko neće da plaća porez, a najveće posledice spadaju na radnike koji nisu prijavljeni, koji rade po 10 ili 16 sati dnevno, a plata im se obračunava kao da su radili 8 sati, koji nemaju odmore, koji rade i subotom i nedeljom, i tako dalje i tkao dalje...Milsim bože me sačuvaj.