Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.916
Na TikToku se nedavno pojavio video „Šta kad bi Jugoslavija danas i dalje postojala“ koji je zbog izloženih „konstrukcija“ privukao pažnju celog regiona.

Prema „analizi“ iz videa, ova današnja Jugoslavija brojala bi oko 21,5 miliona stanovnika i prostirala se na čak 255.800 kvadratnih kilometara. Drugim rečima, bila bi među većim evropskim državama – veća od Velike Britanije.

Ekonomija, bar na papiru, zvuči jako dobro, posebno s osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji. Ukupan BDP bi iznosio oko 230 milijardi dolara.

https://nova.rs/magazin/prica-se/po...-dalje-postoji-i-mreze-su-s-razlogom-planule/
1758738088974.png

Bilo bi bolje nego sada, mislim ja. A vi?

Glavni grad bio bi Beograd sa 1,68 miliona stanovnika, a za njim slede Zagreb (800.000), Sarajevo (420.000), Skoplje (410.000) i Ljubljana (300.000).

U toj zemlji živeli bi ljudi različitih veroispovesti, projektovani religijski mozaik je: 60% pravoslavaca, 30% katolika, 10% muslimana.

Najviše pažnje izazvao je deo o vojsci, naglašava City magazine. Prema proračunu autora, Jugoslavija bi imala čak 150.000 aktivnih vojnika i 500.000 rezervista.

Takve stvari nijedan pametan covek ne razmislja...

Vidis da je narod pogan, znas da ne bi mogao da odbrani takvu zemlju od raznih svadjalica, tako da glupo je razmisljati..

Zamisli da moras da branis SFRJ sa srpskom BIA sada, pa to je smesno , to bi bilo i bombi i urusavanja i svega i svacega...
Trovanja koliko volis, pa u BG su prosipali otrove u buradima iznad sahta, stane kombi , otvori dno metalno i stoji parkiran i izaspe u kanalizaciju , kisnu ili koja je vec...

Ko je od ovih jajara sposoban da to shvati ili da prihvati da se to radi...

To oko jugoslavije sad je problem ljudi , tj pogani , nije vise problem socijalisticka ili kapitalisticka...naravno da bi svaka kapitalisticka zemlja sada mogla da postoji , na toliko teritoriji , ali ne bi mogla kao ovakav sastav ljudi ...to je nemoguce, suvise pogani , malo socijalizovanih i previse patologije...

Naravno, Italija i Njemačka imaju zajedničku kulturu. Što ja imam zajedničkog s Albancem iz Crne Gore, Goraninom s Kosova ili Bošnjakom iz Sandžaka (Srbi bi rekli Raške). Što imam zajedničkog s nekim iz Bora?
Očigledno je da poznaješ Balkan, ali isto tako da ne poznaješ Italiju i Nemačku, naročito iz doba kada su se ujedinjavali

Bili bi druga Švajcarska, bogati, samouvereni i dostojanstveni .

Na sportskim takmičenjima u svim disciplinama bi davali lekcije protivnicima iz celog sveta koji bi mogli da nam samo gledaju u leđa.

Naša deca bi bila najobrazovanija sa mogućnošću studiranja na vrhunskim svetskim univerzitetima gde bi postizala vrhunske rezultate.

EU ne bi postojala, a ako i bi, bili bismo im ravnopravni partneri, a ne kolonijalni robovi.
Svi bez izuzetka.

Bili bismo nacija sa najboljim socijalnim programom na svetu.

U oblasti nauke ne bi nam bilo ravnih.

...itd, etc. Odoh da gledam film.

Očigledno je da poznaješ Balkan, ali isto tako da ne poznaješ Italiju i Nemačku, naročito iz doba kada su se ujedinjavali

Poznajem jako dobro i Italiju i Njemačku. Znam je Bavarac prvo Bavarac, a onda sve ostalo, ali jednako da je i Nijemac. Znam da pola Austrije bi vrlo rado u Njemačku. Znam sve regionalne razlike, govorim njemački od maloljetnosti i znam sve regionalne svađe, svu sitničavost. Znam jako dobro da se Milan i Napulj mrze, da nitko ne voli Rim i da je Lega Nord bila snaga sve donedavno. Ali svi imaju istu kulturu. Moja kulturaje slična u Bratislavi i Lavovu, nije južno od Save i Dunava i istočno od Drine. Limes je isti od 5. stoljeća.

Na TikToku se nedavno pojavio video „Šta kad bi Jugoslavija danas i dalje postojala“ koji je zbog izloženih „konstrukcija“ privukao pažnju celog regiona.

Prema „analizi“ iz videa, ova današnja Jugoslavija brojala bi oko 21,5 miliona stanovnika i prostirala se na čak 255.800 kvadratnih kilometara. Drugim rečima, bila bi među većim evropskim državama – veća od Velike Britanije.

Ekonomija, bar na papiru, zvuči jako dobro, posebno s osvrtom na trenutnu situaciju u Srbiji. Ukupan BDP bi iznosio oko 230 milijardi dolara.

https://nova.rs/magazin/prica-se/po...-dalje-postoji-i-mreze-su-s-razlogom-planule/
Pogledajte prilog 1789451

Naravno da bi bilo bolje ,nacionalnost Jugosloven je bilo rjesenje ali nije bilo prihvatljivo jer kasnimo 200 godina za drugima u Evropi.

Pogledajte prilog 1789451

Па у неким формама Балкан још увек постоји, не бих то звао Југославијом. Рецимо Опен Балкан.
Рецимо, ММА организација ФНЦ окупља све борце из бивших република и шире и људи више немају проблем са тим што је Марко водитељ, а иначе Пургер, што је Словенац који је прешао на ислам Фабијан популаран свуда итд.

Мишковић је најавио да у будућности београдска и загребачка берза морају наступати заједно на тржишту, како би били конкурентнији рецимо љубљанској и букурештанској берзи.

Млади се повезују хоризонтално, према оним стварима и афинитетима који их занимају, а не по вертикали Бог-партијарх-папа, вођа, партија, нација земља крв и тло итд.

Шугославија нико не треба и нико је не жели.

Naravno, Italija i Njemačka imaju zajedničku kulturu. Što ja imam zajedničkog s Albancem iz Crne Gore, Goraninom s Kosova ili Bošnjakom iz Sandžaka (Srbi bi rekli Raške). Što imam zajedničkog s nekim iz Bora?
Nemaš mnogo toga zajedničko ni sa Srbinom iz Srbije ili Makedoncem iz Makedonije. Drugačiji mentalitet, drugačija kršćanska denominacija, tenzije zapadni vs istočni običaji i kultura itd.

Glavni grad bio bi Beograd sa 1,68 miliona stanovnika, a za njim slede Zagreb (800.000), Sarajevo (420.000), Skoplje (410.000) i Ljubljana (300.000).

U toj zemlji živeli bi ljudi različitih veroispovesti, projektovani religijski mozaik je: 60% pravoslavaca, 30% katolika, 10% muslimana.

Najviše pažnje izazvao je deo o vojsci, naglašava City magazine. Prema proračunu autora, Jugoslavija bi imala čak 150.000 aktivnih vojnika i 500.000 rezervista.
Sarajevo ima 550000 stanovnika, pousalno, tu racinaju samo 4 gradske opstine, ne racunaju Ilidzu, Vogsocu, Hrasnicu itd

Trebalo bi racunati koliko bi bilo ateista, agnostika, pa ne bi svi gradjani Jugoslavije bili religiozni ...

Back