Šta Beograđani doručkuju?

Ananas i breskve i grozdje ( menjam sastav )

Pasteta ..... tuga moja pregolema :(
kako ja volim pastetu :heart:
i dan danas se secam , roditelji i ja na moru , hotel , pun pansion ...a na plazi ferijalci kojima za uzinu donose u ogromnim ves korpama tone namazanog belog hleba sa PASTETOM
jedu oni , a ja neznam sta bi dala za to parce :worth:

Godine su prosle i nikada ..... taj miris borovine , mora , pastete , paradajza ...kad se izadje mrtav umoran iz mora , namreskanih jagodica na prstima , sedeci ogrnuta peskirom grejuci se na upeklom suncu ..... zarivenih zubica u svez mirisni hleb namazonog PASTETOM Gavrilovic ......... nikada , taj osecaj , miris zapamcen u nekom najudaljenijem delu secanja na detinjstvo ...nije mogao da zameni ni jastog ni kavijar ni prsuta ni sir ...ma nista

e sad ide tuzni deo :(
dok pre nekoliko godina od prijatelja koji su dr mr i tako dalje na nekom fakultetu i koji rade analize za nase cuvene proizvodjace .... i dok mi nisu rekli sastav koji se danas trpa u ono sto se nama prodaje pod nazivom ''pasteta''

od tada .... nema sile koja bi me naterala da je kupim gotovu
pravim sama kad mi se bas jede i kad se setim
i mesnu i riblju

ps malo ste me cacnuli pa navrla secanja :rumenko:

Mesna ( pileca dzigerica , belo meso , junetina iz supe npr ...bilo sta po izboru obareno ili izdinstano )
blender ili chop chop secko ( ja ovaj drugi ) taj mi je u kuhinji zakon
dodajes po zelji ...puter , zacine , biber , povrce ako zelis ( malo bareno...ja bas i ne , ponekad barenu sargarepu iz supe ) , bareno jaje
sve je zamenljivo drugim stvarima i radis po svom ukusu
ili pokusavas da sto vise lici na kupovnu :D

za ribu znas , dodajes luk i kisele krastavce , limunov sok , jaje , puter .................. pa sve na brm brm brm ...max brzina :D

Ananas i breskve i grozdje ( menjam sastav )

Pasteta ..... tuga moja pregolema :(
kako ja volim pastetu :heart:
i dan danas se secam , roditelji i ja na moru , hotel , pun pansion ...a na plazi ferijalci kojima za uzinu donose u ogromnim ves korpama tone namazanog belog hleba sa PASTETOM
jedu oni , a ja neznam sta bi dala za to parce :worth:

Godine su prosle i nikada ..... taj miris borovine , mora , pastete , paradajza ...kad se izadje mrtav umoran iz mora , namreskanih jagodica na prstima , sedeci ogrnuta peskirom grejuci se na upeklom suncu ..... zarivenih zubica u svez mirisni hleb namazonog PASTETOM Gavrilovic ......... nikada , taj osecaj , miris zapamcen u nekom najudaljenijem delu secanja na detinjstvo ...nije mogao da zameni ni jastog ni kavijar ni prsuta ni sir ...ma nista

e sad ide tuzni deo :(
dok pre nekoliko godina od prijatelja koji su dr mr i tako dalje na nekom fakultetu i koji rade analize za nase cuvene proizvodjace .... i dok mi nisu rekli sastav koji se danas trpa u ono sto se nama prodaje pod nazivom ''pasteta''

od tada .... nema sile koja bi me naterala da je kupim gotovu
pravim sama kad mi se bas jede i kad se setim
i mesnu i riblju

ps malo ste me cacnuli pa navrla secanja :rumenko:

I ja se secam kako smo ko klinci jeli s cajem ili belom kafom al mi se sad nesto slosilo ne prija mi:cry:

kombinacija bela kafa ili caj ( indijski naravno ) + pasteta ...... definitivno paleolit :rtfm:
mladji tesko da znaju za to ...... previse su razmazena generacija
to je praska , puter , riblje ulje u kapsulama a ne iz flase u spaizu , vruce jutarnje kifle jer ove od juce su kao bljak , coko kravica ali cetvrtasta a ne trouglasta .......... bolje da se vise ne odajem jer ce me preseliti na pdf gerijatrija :lol:

odoh u nabavku moje zdrave hrane :mrgreen:

Back