Šta Beograđani doručkuju?

Samo neki musli...treba mi mesta za popodne i uveče kad zaređam po slavama. Hvala bogu pa ima i onih "istinskih vernika" koji mrsno slave Sv.Nikolu a i činjenici da sam u rodu sa njima :D

Toliko ste jaki karakteri da ne mozete jedan dan postiti. Svojim istupom bacas ljagu na pravoslavlje, drugi ce da se smeju pravoslavnima kada cuju da slavu koja pada u vreme posta ne postite, a sam svetac i post je ono sto vas razlikuje od drugih hriscanskih denominacija.

Toliko ste jaki karakteri da ne mozete jedan dan postiti. Svojim istupom bacas ljagu na pravoslavlje, drugi ce da se smeju pravoslavnima kada cuju da slavu koja pada u vreme posta ne postite, a sam svetac i post je ono sto vas razlikuje od drugih hriscanskih denominacija.

Na slavu se ide da se ispoštuje domaćin koji je proslavlja a ne svetac ili crkva. Isto kao rođendan,krštenje deteta,godišnjica braka,proslava diplome...ideš da na taj način ispoštuješ prijatelje,rodbinu...ljude do kojih ti je stalo a proslavljaju nešto i žele da to slavlje podele sa tobom, što je čast za svakog čoveka...a ne sam događaj ili u ovom slučaju hrišćanskog sveca.

A što ljudi slave mrsno za vreme posta to pitaj one koji su im to dozvolili a to su njihovi sveštenici koji ne samo da im svete vodicu i seku slavski kolač nego su neretko i gosti na tim istim slavama i koliko sam video svojim očima,ne smeta im ni sreda ni petak ni da li je vreme posta ili nije da i sami "karakterno" navale na plodove tora.

Ja se ne pravim da sam neki vernik, religija mi je potpuno nebitna stavka u životu tako da ja ne mogu nikako da bacim ljagu na pravoslavlje niti na bilo koju drugu ispovest...jer ne predstavljam nijednu.
A jesam gurman i naravno da više volim da imam izbor svega i svačega i samim tim.... da...daleko se više radujem da odem na takve slave...bez laži i bez prevare. Moj istup možeš tumačiti samo sa tog aspekta,nikako verskog jer si u tom slučaju debelo promašio temu i smisao.

Mnogo se divlja na slavama...Evo i onaj slučaj u Z Polju kada je lik ubio komšije zbog divljačke muzike u 3 ujutru na slavu Bogorodice! To je izgleda postao poligon da svako pokaže ''šta ima'' i koliko bahat može da bude...Moja je Sveti Luka i još nisam čuo da je neko pravio bahanalije na tu slavu...

Na slavu se ide da se ispoštuje domaćin koji je proslavlja a ne svetac ili crkva. Isto kao rođendan,krštenje deteta,godišnjica braka,proslava diplome...ideš da na taj način ispoštuješ prijatelje,rodbinu...ljude do kojih ti je stalo a proslavljaju nešto i žele da to slavlje podele sa tobom, što je čast za svakog čoveka...a ne sam događaj ili u ovom slučaju hrišćanskog sveca.

Ja sam cuo drugacije, da je slava posvecena svecu zastitniku a ne domacinu.

proja i jogurt...

joj ni kod mene nije bolje

pošto mi Grci zeznuše tiket od 12 parova ostalo samo za trista pedes grama praznog bureka

da je tiket prošo kupio bih onaj pizza burek al eto prazan
kod kuće sam iseckao dva parčeta praške šunke, umuljao u pavlaku pa iseckao trećinu krastavčića
i prelio kečapom pa sve u prazan burek

izvinjavam se što kucam sporo ali sa krastavčićima burek nema nigde

- - - - - - - - - -

a?
ni za proju nemaš?
au, ako prodje večeras hokej dobijaš pljeskavicu sa pomfritom

izdrži Nina dok ne prodje tiket
(narodna poslovica)

Jeste da nije u BG maniru, ali nisam ni ja beogradjanin:D
gablec.jpg

Back