Šta Beograđani doručkuju?

htedoh jutros samo voce,ali me prevari g.....
na kalenicu,cekajuci prodavca Sredoja da se dovuce do svog `frizidera`,jedno 15x mu probah cvarke koje je vec bio izlozio,a sir sam vadila iz svoje torbe.doruckovah eto tako s nogu :rumenka:
i taj Sredoje uvek raskopca par dugmadi na kosulji,fločke mu istrce iz kosulje...to mu je prilicno fuj

na kalenicu,cekajuci prodavca Sredoja da se dovuce do svog `frizidera`,jedno 15x mu probah cvarke koje je vec bio izlozio,a sir sam vadila iz svoje torbe.doruckovah eto tako s nogu :rumenka:
i taj Sredoje uvek raskopca par dugmadi na kosulji,fločke mu istrce iz kosulje...to mu je prilicno fuj

al ti nisu bili gadni njegovi cvarci :per:

ahahaa iskusno..jesu oni zilavi cvarci a?

joooj sto volim kad mi se ovako slozi dan :heart:
otisla sa detetom na tas u 9 na bazen..plivale i ronile do 10..1km+1km..pile moje pratilo me u stopu :heart2:
onda smo se mokrokose spustile do tempa..nedeljna nabavka..
dok je ona slozila stvari, ja sam napravila kajganu da mladim lukom i iscedila narandze..
stavila sam da se kuva i corbica od minestrone mix zrna koja prodaju u jednoj kesi..mix svega socivo, 5 vrsta pasulja, isto toliko vrsta pirinca, jecam....i jos svasta..nema cega nema..i sad ne znam kako da zavrsim tu corbicu posto je prvi put u zivotu spremam..izdinstala sam luk i sargarepu i ubacila zrna..nalila vodom i sad se kuva..al kako dalje? :think:

joooj sto volim kad mi se ovako slozi dan :heart:
otisla sa detetom na tas u 9 na bazen..plivale i ronile do 10..1km+1km..pile moje pratilo me u stopu :heart2:
onda smo se mokrokose spustile do tempa..nedeljna nabavka..
dok je ona slozila stvari, ja sam napravila kajganu da mladim lukom i iscedila narandze..
stavila sam da se kuva i corbica od minestrone mix zrna koja prodaju u jednoj kesi..mix svega socivo, 5 vrsta pasulja, isto toliko vrsta pirinca, jecam....i jos svasta..nema cega nema..i sad ne znam kako da zavrsim tu corbicu posto je prvi put u zivotu spremam..izdinstala sam luk i sargarepu i ubacila zrna..nalila vodom i sad se kuva..al kako dalje? :think:

aaaaaaaaaaaa ... evo ga expert :mrgreen:
moje dete nece pasulj ni pod razno ali joj onu drugu vrstu uvalim lagano
Iskreno , tu kombinaciju ne volim iz razloga sto mi se onaj najveci pasulj ( bob valda) nikad ali nikad ne skuva do kraja
pa ga jurim i izbacujem posle iz tanjira .
Prvo --- uvek sve prvo prokuvam u vodi i bacim tu vodu , pa i dve
dinstam luk i sarepu , dodam malo slaninice ( tj prvo nju nasuvo bacim na dno lonca da zamirise :rumenko:)
i onda dodam taj prokuvani i iscedjeni mix i jos vode
pri kraju ubacim seckani beli luk , persun , biber , zacine
na kraju dodam sok od paradajza ili nacedim kecapa i jos kuvam
nema zaprske , nista
ponekad od inspiracije , dodam neke kobaje koje tretiram ko i slaninicu
etoooo ....

PS .. meni je najbolja Fantazija mix

Poslednja izmena:

Back