Šta Beograđani doručkuju?

:lol:

Zelenko 2- 3 solje dnevno, to mu je mera. Jaca imunitet i ubica je antioksidanata. :-P

Zeleni caj je u stvari biljka caj, samo se bere dok nije sazreo, i dok je sadrzaj tanina i kofeina jos prilicno nizak u njemu. Kao i svako zivo bice u rastu, i biljka caj tada ima mnogo korisnih supstanci u sebi. Zeleni caj ne nadrazuje nervni sistem kao kafa i pravi crni caj, i nije opasan ako se pije u povecanim kolicinama.

Odavno se zna da je zeleni caj izuzetno snazan antioksidans, naravno mora se piti svez i nije svejedno koji je proizvodjac. Pre mesec dana sam iz inostranstva donela zeleni caj u kuglicama (znaci, ceo mladi list savijen u lopticu i tako osusen), verujte da je to onaj njegov pravi ukus, a ne ovi jeftini koji ko zna sta stavljaju, aromatizuju i sl. Izbegavajte filter vrecice. :-)

ma čuj, nisam ja sad htela da se pravim looda kao, svi tvrde da je čaj zdrav a ja izmišljam neke gluposti, nego prosto je logično da smo mi Serbi navikli na kojekakva čuda, jedno pod etiketom drugog i sl :roll:
Ja sam imala trovanje čajem pre tri godine pa sam zato skeptična.
Možeš misliti...
Da sam jela neke pljeke po ulici ili sladolede kod šiptara pa da čovek razume.
Ali trovanje čajem e to je stvarno imbecilno - ali živi sam dokaz da se i to može.

E .. pa vi se stvarno nezdravo 'ranite.. Trebalo bi da jedete nešto zdravo, prirodno.. Evo ja na primer, svako jutro ispržim četvrt kile slanine, domaće, pe- šest joja, uz to dodam dvesta grama kajmaka, mladog i sve to na kraju zalijem sa, jedno, litar kokakole, koja je takođe zdrava i prirodna... :lol:

Cokoladnu tortu i mleko.
Mogla bih ovako svaki dan!
icon_razz.gif

Back