Šta Beograđani doručkuju?

Znaci, imacu podrsku. Meni bi ovo bio drugi post, al' ja to ozbiljno shvatam, mislim nema ono odem u prodavnicu i jedem sve na cemu pise posno. :lol:
Nego je l' ti strogo ides po pravilima, ponedeljak, sreda, petak na vodi ili ne?
ponedeljak ne na vodi, jer to rade samo monasi...nisam toliko ''zaluđenik'' (Bože oprosti), pogotovo što je božićni post blaži od vaskršnjeg (sme češće da se jede riba i, uopšte, na ulju). kad je vaskršnji post u pitanju, onda - da...tada se riba jede samo na blagovesti.
inače i ovako postim sredom i petkom.

Poslednja izmena:
Je l' to znaci da sve vreme mogu na ribi i ulju, ili da sreda i petak budu na vodi?

ma nemoj...sve vreme, vidi ti nje...htela bi da posti, a da bude sita :lol:
šalim se. riba, u božićnom postu, se jede kada je crveno slovo (nedelja, sv. nikola i kad je tako neki baš veliki praznik)....subotom i ostalim danima (osim srede i petka) je na ulju, što znači da možeš da jedeš i lignje ;) sa gamborima na roštilju...subotom i nedeljom možei vino :D
u svakom slučaju, prva nedelja i poslednja bi trebalo da budu na vodi...mada, da ti kažem, najvažniji je post u glavi - da pozitivno misliš (što mislim da kod tebe nije problem)...jer šta vredi da se striktno pridržavaš posta, a ovamo misliš loše, je l' da?
zato i ne volim baš ''negativu''. :histericna:

ma nemoj...sve vreme, vidi ti nje...htela bi da posti, a da bude sita :lol:
šalim se. riba, u božićnom postu, se jede kada je crveno slovo (nedelja, sv. nikola i kad je tako neki baš veliki praznik)....subotom i ostalim danima (osim srede i petka) je na ulju, što znači da možeš da jedeš i lignje ;) sa gamborima na roštilju...subotom i nedeljom možei vino :D
u svakom slučaju, prva nedelja i poslednja bi trebalo da budu na vodi...mada, da ti kažem, najvažniji je post u glavi - da pozitivno misliš (što mislim da kod tebe nije problem)...jer šta vredi da se striktno pridržavaš posta, a ovamo misliš loše, je l' da?
zato i ne volim baš ''negativu''. :histericna:

I kod mene u kući se posti svaka sreda i petak (osim u "trapavim sedmicama") i svaki veliki post. ali ono boldovano (tj. duhovni post) je ustvari važnije nego svaki telesni post, zato pričalice - svaka ti čast!

PS: moj doručak danas dve-tri neskafe, kesica čipsa i kesica indijskog oraha.

pristajem,ali samo pod uslovom da mi dovedete oca grigorija:zper:

i ja bih oca grigorija....samo što je za mene dockan ( a bojim se i za njega).

zato pričalice - svaka ti čast!

:kpozdrav:

A kao od ribe i kasike maslinovog cu da se prejedem? :lol:
Hvala, sad sam malo bolje skapirala.

znala sam da nećeš da skapiraš, al' kao rekoh....da budem detaljna (iako sam imala gomilu posla da obavljam, posvetila sam tebi par sekundi :mrgreen:)...ne vredi, bik je u pitanjE.

Poslednja izmena:
Uhh volim koh..ali nisam ..:D

danas za dorucak pre nego cu u grad..jogurt sa ukusom ananasa

Kuco, toliko si hvalila taj jogurt, da sam pre neki dan morala da ga probam, pre nego počne božićni post.
Stvarno je dobar, al' sad neću moći da ga pijem do Božića!

btw, danas za doručak samo integralne zemičke i filter kafa iz temosa (ponela od kuće), naravno bez mleka.

Back