Šta ako se vaš partner promeni usled novih životnih okolnosti

Ljudi se menjaju kroz život i iskustva. Nije realno očekivati da sve bude isto kao pre 5, 10, 15 ili 20 godina. Bitno je kako se ljudi nose sa promenama u životu a to se zove odrastanje. Ko nije odrasla osoba nego ima karakter na nivou razmaženog deteta od 5 godina taj ne može da se nosi sa promenama bilo one na bolje ili gore.

Promeni kao osoba zbog nekog iskustva koje je imao?
Tipa gubitak posla, gubitak člana porodice/prijatelja, da se zapusti, razboli i sl?

Da li biste ostali u takvoj vezi?
Šta biste uradili?
Okolnosti nas menjaju, definitivno.
Ukoliko ta promena ne utiče na mene u smislu moje sigirnosti, zdravlja, ne bih napustila tu vezu.
Napustiti nekoga zbog pogoršanja njegovog zdravlja (psihičkog, fizičkog) govori više o meni, ne o toj osobi.

Svako iskustvo nas menja, ako je težak period treba da nađe način da to prebrodi i treba da da sebi vremena, sve bude i prođe. Ništa nije ravna linija, ako je neka krajnost u pitanju, ako osoba ne želi da se menja, a druga strana je sve pokušala, pa razmatra odlazak to je neka druga tema i individualna stvar. I šta god da neko odluči u redu je jer ništa ne traje večno.

Takve situacije svima povremeno dolaze u zivotu.
Koliko vidim svi ostaju u vezi i sve se prevazilazi.
Promene kroz zivot su prirodna, spontana pojava, i ako se menjamo zajedno sa partnerom, idemo u istom pravcu i nema problema. Sto znaci da se problemi trebaju resavati zajednicki kako bi se i partner pravovremeno prilagodio novoj situaciji.

A šta kada muškarac boluje od PTSP? Znam više porodica sa takvim članom. Posttraumatski stres napravi od čovjeka potpuno drugu osobu.
Svi pomisle odmah na agresivnost, ali ne. Ljude koje ja poznajem, taj stres je učinio da se na neki način povuku u sebe i žive svoj zaseban, a još uvijek porodičan život. Privređuju, na svoj način se bore za porodicu, a ujedno su duhovno odvojeni od nje.

A šta kada muškarac boluje od PTSP? Znam više porodica sa takvim članom. Posttraumatski stres napravi od čovjeka potpuno drugu osobu.
Svi pomisle odmah na agresivnost, ali ne. Ljude koje ja poznajem, taj stres je učinio da se na neki način povuku u sebe i žive svoj zaseban, a još uvijek porodičan život. Privređuju, na svoj način se bore za porodicu, a ujedno su duhovno odvojeni od nje.
A dok im ne dodje zuta minuta nazalost to oruzije sto ga drze bude medirnuto decenije I onda posluzi tragediji

Nikad ne znas sta se u bilo kojoj glavi zbiva.
Ljudi koji su se jako namucili u zivotu uglavnom su dobri ocevi i supruznici. Znaju da cene i cuvaju ono sto imaju.
Mada, sigurno da postoje i izuzeci o kojima pises..

Back