srusio se F-16 ,30km severno od Bagdada,pilot nije pronadjen.

• Začetnik teme Začetnik teme KiZo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji to stinger gadja cilj koji je na 4000 m ??? ja za takav neznam . Ali aj da ne pricam o necemu sto nisam drzao u ruci,vec ucio iz knjiga. Al aj da vidimo iglu... brzina 800m\s a domet 5000m , ili da ti prevedem na prakticno , nikada ali nikada se nedejstvuje na cilj koji je na vecoj visini od 3000m , jer je to uzalud...5 s je maksimalan domet , sto ne uvati u 5 sekundi to si promasio.. A recimo kada sam gledao kako su hrvati pukli nas mig , on je satsavljen za nekih 2 sekunde,ma ni toliko, ali se pilot katapultirao , medjutim pao sa njihove strane , i nikad ga vise niko nije video... A piloti se ne katapultiraju pre pogotka ?> pa to je slucaj u vise od 90% slucajeva , cim ga zaklopi raketa koja mu je za repom , on iskace... tu vise nema sta da se ostaje u avionu , imas 100 klipova na youtube... i svaki put pilot iskace neposredno pre pogotka

A posto je moja jedinica odma angazovana na izvlacenju pilota , dacu ti i konkretnije podatke ,Kao sto iz predhodnih postova znas ja sam u to vreme bio kod slavonskog broda gde su se vodile najzesce borbe , i gde je odbrana bila izuzetno dobro naoruzana i organizovana, te je doslo do uvodjenja aviacije a posebno su se koristile gazele... 02.05 1992 g mig/21 bis pogodjen je iznad slavonskog broda , licno sam gledao kada ga je dobila igla , i to prilikom izvlacenja, a pre nego sto je drugi avion naletao (jer je to bila standardna taktika , da dok se jedan izvlaci drugi dejstvuje , isli su u krug) odma smo krenuli u akciju posto je on pao u atare nekih 2km u njihovoj dubini , a preko sume , dosli smo i do olupine i sada evo nasao sam i u dnevniku broj 17152 , to je br letelice. Ali pilota nismo nasli jer su njega verovatno vec pokupili , tada su nasi za odmazdu raspalili iz svega sto smo imali ,zemlja se tresla kao da je smak sveta... Pilot je kasnije proglasen mrtvim , jer ga hrvati nisu uveli u evidenciju zarobljenih , iako smo svi videli kada se katapultirao... ali snajperisti i piloti se ne razmenjuju...

ZORANNS83:
Logika nije nauka , i o tome je glupo i govoriti. Svaka nauka ili naucna disciplina da bi to ispunila mora ispunjavati sledece. Da je egzaktna , na neki nacin dokaziva i da se bavi zakonitostima... istorija , matematika... to su nauke. Pravo,logika , to nisu naucne discipline jer se ne bave zakonitostima , vec samo sadrze stavove trebovanja , tj govore sta bi trebalo biti a ne sta ce se stvarno dogoditi. To sto je nesto logicno da se desi , to ni priblizno nije dokaz da ce se to i desiti.

brate, jes ti pri sebi?
logika sve to ispunjava i bavi se zakonitostima itd itd....logika ne govori "a ne sta ce se stvarno dogoditi." Time se bave vracare i prorocice...Na osnovima logike i logicnog razmisljanja pociva citava matematika, fizika astronomija, itd...
pre nego sto ovako pocnes lupas mogao bi malo da se obrazujes.....
http://en.wikipedia.org/wiki/Logic

sto se tice ostatka...
otvori naklapaj o svom ratovanju....procitaj naslov ove teme i kljucne reci
Bagdad, F-16

ja ti lepo rece da odes na youtube i vidis vise od 100 katapultiranja neposredno pre pogotka , zato sto postoje situacije iz kojih nema izvlacenja aviona i onda se iz njega bezi... ! A ja sam dovoljno obrazovan , zavrsio sam pravni i istoriju , malo li je... i ako uzmes Milijana popovica , carica itd koji su autoritewti na tom planu (nauke i naucne discipline) a o tome napisali knjigu , mada je sada caric pokojni , ali milijana mozes da pitas:-) pa vidi sta ce ti reci... logika se ne bavi zakonitostima, i logika sa matematikom nema ni 1 slovo zajednicko! A f16 iznad bagdada , da oboren je..

to ti je 5sec, samo sto se mora uracunati i horizontalna udaljenost....
ti jednostavno nemas ni jedan jedini dokaz koji podrzava tvoju tvrdnju da je on oboren...

logika nije samo ono
1) neki ljudi su crveni
2) neke snicle su ljudi
---------------------------
znaci, neke snicle su crvene....

a to sto kazes da matematika nema veze sa logikom....joj joj....mislim da se onaj prvi sto si ga spomenuo prevrce u grobu, a ovaj drugi se verovatno onesvestio.....
logicko zakljucivanje je osnova svake nauke, bez toga nauke ne bi ni bilo, a ti reci sta hoces...

polako ....od trenutka zahvata cilja,do ispaljivanja [kratak boosteer da raketa izadje iz cevi],pa paljenja raketnog motora,ubrzavanja,postizanja maksimalne brzine,prodje vise od 4 sekunde.dalje, "manpads" raketi je potrebno oko 1000-1500 metara da dostigne max brzinu...
drugi faktori su ,vlaznost ,gustina vazduha [secate se afganistana],ako je suncano vreme,oblacno [najpovoljniji uslov],promenljivo oblacno [najgori],raketa manevrise pod silama do 30+ G,znaci ima 30 puta vecu tezinu od normalne [tada gotovo ne ubrzava],ako meta manevrise ispaljuje mamce tako da raketa "leluja" pravi odstupanja od idealne putanje,ako avion ide 300 ms u odlasku i manevrise i ispaljuje salve paketa mamaca [to pilot vise i ne radi nego kompjuter],verovatnoce su ti 0,05....potrebna je velika sreca i vestina za obaranje pa i sami proizvodjaci ne daju Pk vrednosti preko 0,3- 0,35 ...dobra stvar je da su jeftine masovno se proizvode a i moze se i vise ispaljivati po cilju,daju barem neku zastitu pesadiji od avijacije.
trece, strela 2m se daje max visina 4.300, igla 5.000 metara.
evo ti recimo osnovni dijagram koji svi uce, zahvata po visini
dakle cilj u odlasku na 2500 metara i brzini od 250m/s je 100% bezbedan,jednostavno nema energije u tolikom gorivu za duze trajanje potiska za datu tezinu do 10,15kg,to im je i najveca mana zato se i prelazi na vozila tipa tor ,panzir,crotale ,hammer anti-aircraft.

sto se tice F-16 ,pilot je uhvacen ,avion oboren, leteo je prenisko u misiju bombardovanja i strelac je bio dobar zahvatio ga po prednjoj ivici desnog krila u dolasku.

Pa osnovna razlika izmedju strele i igle je da igla moze da gadja i u dolasku i u odlasku... Drugo , i mi smo imali skraceni i vrlo praktican mada nepotreban kurs iz rukovanja iglom , i to 2 tipa igle , 310 i 38. Nepotreban jer niko od nas nikada nije ispalio nijednu, kurs je drzao momak koji ih je ipalio vise od 50... e ti proveri , a ja vec jesam , da je raketa posle 5 s gotova!!! dakle ne leti vise. Kojih crnih 4 sekunde da se upali motor ??? Ovaj nas mig , a to sam gledao svojim ocima , je pokidan za manje od 2 , dakle direktan pogodak u dolasku , i to u prednju stranu aviona koji tada nije isao vislje od 1000 metara. Proverite opet a ja cu sada pogledati na netu , koliko je maksimalno trajanje leta rakete, mada znam sta pricam , nikako duze od 5 sekundi... A maksimalan domet je 5000 i to ne u visinu , nego ukupno!!! A taj prvi mi je bio profesor na novosadskom pravnom fakultetu , i imao sam kod njega 10! A oces da ti kopiram strane gde on prica o ne naucnim disciplinama , logici , pravu itd ?

ZORANNS83:
A oces da ti kopiram strane gde on prica o ne naucnim disciplinama , logici , pravu itd ?

hocu, mada ako ovako konfuzno nastavis da pises, da se obracas u jednoj recinici jednoj osobi u drugoj recenici u drugoj, ne znam da li cu te najbolje razumeti....

ZORANNS83:
a ja u opste nisam dao dokaz da je oboren , vec misljenje , a taj tvoj primer.... jesi ti skroz citav? pijes ti neke lekove?

pogledaj ovo sta si rekao....a sad pogledaj ovo....

ZORANNS83:
A f16 iznad bagdada , da oboren je..

znaci jos gore, jednostavno "javilo ti se" da je oboren....
pa evo, meni se javilo i moje misljenje da postoje leteci cvarci.
Da li mi verujes i priznajes postojanje letecih cvaraka?
Dokazi nam ne trebaju, ti ih ne navodis. Logika koja kaze da cvarci ne mogu da lete, nije validna, posto nije nauka, tako da sad vec imamo dosta materijala da stvarno poverujemo u letece cvarke.

Pjer_Nis:
A taj tip sto je ispalio preko 50 igala, koliko je imao pogodaka?
stvarno ne znam , mada mi je pricao da je pogodio a10, da je pogodak bio direktan kako oni to zovu, ali da avion nije pao, i rekao mi je da se to i drugima desavalo , verovatno ga je izbusio dobro, dosta ostetio , ali oborio nije , avion je pobega, ali dok god su ga gledali , nisu imali utisak da ce da padne i da je osbiljnije ostecen.

Back