Mnogo je veca razlika izmedju Milosevog jezika i danasnjeg srpskog nego izmedju tih varijanti engleskog koje si pokazao.
Evo malo kasnim sa odgovorom, jer bas i nemam vremena kao nas razdragani omladinac provodim dane na formumu pricajuci jednu te istu pricu iznova i iznova.
Da pocnem: Da li si uopste citao sta sam ja napisao u onom postu na engleskom????
Probaj da govoris sa jednim englezom na nacin na koji je to cinio Samuel Tylor Coleridge i njegovi savremenici pa ces videti da ce te pogledati kao da si pao sa Marsa.
Poenta moje price nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa tim sto ti kazes da engleski pretrpeo manje promena nego srpski.
Poenta je da je jezik podlozan promenama i da ce se, logicno, kao takav razlikovati od jezika kojim su govorili njihovi(nasi) preci.
Samim tim sto si konstatovao da se taj engleski razlikuje od danasnjeg (sto je naravno vise nego ocigledno) oborio si svoju tezu da je "dokaz" za to da Srpski jezik nastao iz vesticijeg lonca i da Srbi ne govore indenticnom jezikom kojim se govorilo u vreme Milosa Obrenovica. Kao sto se menjao engleski tako se menjao i srpski. Uporedi danasnji engleski iz juznog Teksasa, severa Americke recimo Oregona, Njujorka, Londona i recimo Edinburga. Eto vec pet manje ili vise razlictih varijati
jednog te istog jezika.
Pa ni ja ne govorim potpuno istim jezikom kojim su govorili moj deda i pradeda. Ali pazi sad to NIJE NOV JEZIK to su DIJALEKTI.
Evo ti jos jedan spis:
When in the Course of human events, it becomes necessary for one people to dissolve the political bands which have connected them with another, and to assume among the powers of the earth, the separate and equal station to which the Laws of Nature and of Nature's God entitle them, a decent respect to the opinions of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the separation.
Ovo je prvi pasus jednog od najuticajnijih dokumenata, slobodno mogu reci, na svetu. Na osnovu njega se krojila i kroji politika jedne zemlje, a samim tim neposredno i citavog sveta. Sta je ovo ostavljam tebi kao domaci zadatak da saznas.
Za sada pogledaj strukturu recenice, red reci i nacin izrazavanja. Tako nesto se ne moze naci vise NIGDE u danasnjem engleskom jeziku. Jednostavno ovakav ton i formulacija misli vise ne postoji.
To prosto i jednostavno govori da su dijalekti razliciti ali da je jezik isti.