- Poruka
- 62.443
se zavrsavaju kod pojma 'nacija', i eventualno 'drzava'. Kod njih su najopstiji moralni pojmovi vezani za naciju i drzavu, i oni nisu u stanju da razumeju i shvate da su moralni pojmove kao sto su 'dobrota', 'postenje', 'pristojnost' opstiji od pojma nacije. Zato kod njih i jeste moralno samo ono sto je dobro za naciju. Ako je radi ucvrscivanja nacije potrebno ubiti, popljackati, silovati, ubiti, to je ok za njih. Za njih su opsti moralni pojmovi samo konkretne stvari kojima oni brane svoju naciju i drzavu, i zato su potpuno nesposobni da razumeju opsti pojma 'pristojnosti' npr. Zato svuda, kao sto se po ovom forumu i vidi, oni tako mogu da se verbalno i moralno izivljavaju nad nesrpskim zrtvama. Odnos prema njima za njih nema opste-moralnu konotaciju, vec cisto konkretnu, oni razmisljaju u stilu - 'pljuvanje po tudjim zrtvama je dobra stvar da bi se ucvrstilo moje pleme. A ako kojim slucajem dobra stvar po moje pleme da se tu kao foliram da mi je krivo zbog tudjih zrtava, ja cu to da uradim'.
. . .
. . .
Poslednja izmena od moderatora: