Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Ja ne razlikujem Agu od ove sive ženke. I ja mislim da su na mojoj prvoj poruci skoro svi isti, ali se razlikuju od ovih sa druge poruke. Namerno sam stavio nekoliko različitih pasa da bi videli da oni na prvoj poruci liče jedno na drugo. Zanima me da li se slažete sa mojim mišljenjem. Inače psi na prvih pet slika su sledeći (redom): siva ženka ( ne znam kako se zove, ni ko je vlasnik; mislio sam da je aga_the_sop postavio sliku na forum), Ben, pas Braneta NS, Cica i Srba.

Sto se tice zenkice na prvoj slici, ne znam joj ime, ali sam videla da je njenu slicicu postavio Sasha81 na forumu srpskiodbrambenipas (tacnije:http://srpskiodbrambenipas.forumfrei.com/srpski-odbrambeni-pas-f1/galerija-vasih-sop-ova-t4-165.htm).
Ne znam sta da ti kazem, slazem se sa tobom da su svi ovi psi slicni, i PRELEPI! Eto, samo to mogu da kazem.
I, da, razlikuju se po njusci od sopa kojeg si nazvao Srpski pas, a ja mislim da je to sop Bak, sudeci po slikama koje sam videla na sajtu - http://www.srpskipasbak.com/Galerija.html. Koji je takodje lep.
E, sad, ne znam sta je tvoje pitanje. Ako je pitanje sta je u standardu, mozemo pogledati sliku koja predstavlja standard i koju smo svi sigurno videli.
http://img403.imageshack.us/img403/115/njuska.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/3429/soppostandarduiq1.jpg
Nekako mi se cini da je ovo sto vidimo na ovoj slici nesto izmedju, pa tako i mislim da su to zanemarljive razlike, te da je to, prosto, kao kod coveka - neko ima ovakav a neko onakav nos! Ipak, ja sam laik u ovoj oblasti i Cica mi je prvi pas. Sta mislis ti?
I u pravu si kad kazes da su to ipak samo photosi, treba videti uzivo psa i onda formirati misljenje.
I, samo jos nesto, ja kod svoje Cice iz dana u dan primecujem promene, sigurno i ti kod Srbe, tako da bi svakako trebalo uporedjivati odrasle pse sa drugim odraslim psima, a stenad sa stenadima. Zar ne mislis tako?
By the way, koliko je star tvoj lepi Srba?

Poslednja izmena:
Ovo je Srba u punoj velicini i ja nisam njegov vlasnik!! Stavljam sliku još jednom da ne bi tražila ovog psa na svim stranicama i da bi videla koliko je taj pas lep i razvijen.Njegovu sliku je na ovaj forum ranije postavio jedan korisnik (čijeg se imena ne sećam i mrzi me sada da tražim ko je). Predlažem ti da pročitaš temu od početka, kao što sam i ja uradio, jer možeš da pročitaš zanimljive stvari i da vidiš lepe slike.Vraćam se na temu o njušci. Ja ne bih da pričam o tome da li je njuška u standardu ili ne, jer poznajem rasu manje i od tebe i od ostalih na forumu jer i nemam sop-a (voleo bih da udomim kučku poput Srbe, ali kasnije). Gledao sam slike raznih pasa i probadala me je ta razlika u njušci (npr. ne postoji jedan mops sa kratkom njuškom, a drugi sa dugom) već odavno, pa sam morao da napišem nešto o tome i da čujem komentare ostalih ljudi koji se druže sa ovim psima. Učlanio sam se na forum jer želim još više da saznam o srpskim odbrambenim psima, nešto što nije samo kopirano sa sajta carski-cuvar. Pratim i šta se piše na srpskiodbrambenipas.forumfrei i nadovezaću se na tvoju priču o pronalaženju mužjaka za tvoju Cicu. Mislim da je Srba dobar kandidat, samo bi trebalo da pronadješ vlasnika. I zanima me koliko je visoka ograda na tvojoj terasi (postavljale si Cicine slike na toj terasi) i da li misliš da Cica to može da preskoči.

Prilozi

• sop srba 2.jpg
    sop srba 2.jpg
    23,7 KB · Pregleda: 20
Dakle, Srba je stvarno odlican pas :ok: Pregledala sam jos neke njegove photose ovde na forumu i stvarno je fenomenalan :super:
Sto se tice ograde na terasi, na poslu sam trenutno pa ne mogu da izmerim, ali to je valjda neka standardna visina. Izmericu pa cu ti reci. A Cica je ne preskace, za sada.

Ја не знам ништа о тој браћи, али ако ништа не успеш погледај у именику, можда их нађеш. Мимили, ајде напиши колико је висина огграда. Рема84, да ли си можда чуо колико у Панчеву коштају пси? На последњем интервјуу у марту ове године Пеђа Баланац је рекао да пси коштају 200€, а ја сам звао неког човека који је на огласима нудио женку соп - а и он ми је нервозно рекао да више нема ту кучку, да не одгаја сопове, него да гаји кане корзо и рекао ми је да се цена креће од 75€. - 100€. Није ми рекао за колико је продао ту кују. За колико би неко од вас, власника који сте на форуму, продали штенце чији су родитељи наравно у стандарду?

Rema, човек поклања соп-а и из београда је (ако можеш да идеш у панчево, можеш и у Бг) ето ти добре прилике да набавиш пса. Да ли је истина да соп - ово нису болешљиви? Каква су ваша искуства?

Back