Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Debeli Djole :D

pict8670tk8.jpg
picture4399gq5.jpg

Moj Rex uskoro puni 6 meseci, ali problem je u tome sto je mnogo plasljiv. Npr. juce smo bli u setnju i ja sam ga pustio malo da trci odjednom je naisao neki pas koji je 3 puta manji od njega poceo je da ga juri a ovaj je bezao nisam mogao da ga stignem. Kad idemo u setnju cim neki pas zalaje na njega on se uplasi. Moze li mi neko reci da li je to normalno i ako je moguce da mi date neki savet sta da radim.

Moj Rex uskoro puni 6 meseci, ali problem je u tome sto je mnogo plasljiv. Npr. juce smo bli u setnju i ja sam ga pustio malo da trci odjednom je naisao neki pas koji je 3 puta manji od njega poceo je da ga juri a ovaj je bezao nisam mogao da ga stignem. Kad idemo u setnju cim neki pas zalaje na njega on se uplasi. Moze li mi neko reci da li je to normalno i ako je moguce da mi date neki savet sta da radim.

Ja sam imao suprotni problem. Kad vidi nekog psa on digne "grivu" i potmulo reži. Tada sam ga milovao uz komandu sedi, ako treba malo ga i lupim po dupetu i to je bilo to. Sada Ben uglavnom ne reguje na pse, ali kad ga istrčavam vezanog povodcem za sedište bicikla ("izgleda šašavo" ali radi) kad ga napadne skupina malih uličara on tada preže na dugu stranu i malo me povuče, ali nikada nije bilo strašno. Ja tada namerno krenem s njim prama toj grupi pasa dok se oni ne povuku. Ben je do sada imao samo jedan sukob sa pitbulkom od 9 meseci kada je njemu bilo 4 meseci, ali to je bila moja greška i grećka vlasnika pitbulke, jer su nam se povotci istovremeno zategli, a to nikako nesme da se desi kada je neki pas u blizini, jer to je za pse valjda znak da napadnu. Kao mali Ben je bio podnošljivo agresivan prema mojoj ruci, ali su mu zubi bili prilično oštri, pa sam uglavnom imao ogrebotine kao i svi vlasnici štenaca.

Možda je greška kod tvog Rexa što je razmažen. Iz iskustva s Benom (pošto je i Ben razmažen) mogu ti reći da samo ga samo jedna osoba treba dresikrati, hrane ga samo članovi porodice i nikako ne dozvoli da ga mu prolaznici daju hranu i da ga maze. I tada si mu samo ti vlasnik. Ja sve ovo nisim radio sad se ben naljuti na nekoga kada neće da ga mazi ili kada ranije završi igru s njim.

Na You tubu sam pronašao zanimljive filmiće o dresuri štenaca Belgijskog ovčara.Da sam ovo znao kada je Ben Bio mnali imao bi manje izgrebane ruke i pravilno bi usmerio njegovu agresivnost. Ovo su zaista poučni filmići.

Stevo ja te potpuno razumem,ni ja nebih verovao da nisam vido svojim ocima.Ne radi se o mom Donu vec o Medi koji je u vlasnistvu mog suraka.Obuku je radio dreser zandarmerije i to besplatno da bi testirao njihovu inteligenciju.Trebalo mu je 7 dana da uspostavi kontakt sa psom a za 7 dana ga je naucio onom sto moze da se vidi na you tube.Nemam potrebe da izmisljam neke stvari jer je to pre svega pohvala za dresera.Ono sto je lose je to da pas sada vrlo nerado izvrsava komande a ponekad i odbije da uradi.Napominjem da tvoj Bole i moj Don sa ovim psima koje odgaja moj surak uz Nenadovu podrsku nemaju nikakve zajednicke osobine, ni fizicke ni psihicke.Pa bih zato molio gospodina Nenada Gavrilovica da vec jednom kaze kako izgleda Sop jer po njemu ni Bole ni Don nisu Sopovi.Nazalost tako je. veoma sam razocaran i vise nisam siguran sta ja cuvam.Pse koje ima moj surak licno mu je poklonio Nenad i tako sada taj isti gospodin dovodi u sukob mene i suraka jer moramo da se prepucavamo kako sop izgleda.Dugo sam cutao da ne bi na ovom sajtu bilo svadja ali ovo je sramota jer Nenad je stvorio novog psa i ponovo mu dao ime Sop.Znam ja da on ima recimo pravo na to ali nema pravo da nas obmanjuje jer mi smo za te pse dali novac ali iznad svega veliku ljubav i energiju.

Ovde govorite o razlici u osobinama i fizickom izgledu izmedju sopova,fizicke razlike su ocigledne,da li biste bili ljubazni da mi odgovorite kakve su to razlike u karakteru ovih pasa?

Vlasnik ženke sopa me je pozvao da dovedem Bena na parenje. Ben ima 17 meseci a ženka 18. Da li se posle parenja menja karakter psa tj. da li mužjaci postaju agresivniji. Neko mi reče da sačekam da Ben napuni 2 godine pa tek onda da ga dajem na parenje.

Vlasnik ženke sopa me je pozvao da dovedem Bena na parenje. Ben ima 17 meseci a ženka 18. Da li se posle parenja menja karakter psa tj. da li mužjaci postaju agresivniji. Neko mi reče da sačekam da Ben napuni 2 godine pa tek onda da ga dajem na parenje.

Moj pas se pario 7-8 puta i nisam primetio neke promene u karakteru.
Mislim da možeš slobodno da pariš Bena, jer sa 1 godinu ipo dana pas je stasao za to.
I moj se pas pario prvi put u tom uzrastu.

Tvoja je odluka, samo obrati pažnju kakva je ženka(da li je pravi sop ili neki mešanac), pošto je tvoj Ben prelep pas.
Pozz

Slika043-1186458.jpg
[/URL][/IMG]
pozz svima, ja sam Dusan, a ovo je moj SOP - Aga. uzeo sam ga pre tacno mesec dana od, pretpostavljam, svima vama poznatog Pedje iz Sremske Mitrovice, i njegove uzgaivacnice Carski Cuvar. Aga se ostenio 05.06.2008. star je 2,5 meseca, i voleo bi da cujem vase misljenje, i neka vasa iskustva sa ovom rasom.

Poslednja izmena:

Back