Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

A kako je uginuo, od starosti ili...?

O tome kako je uginuo ja ne mogu da ti dam tacan odgovor,jer sam ja relativno nov u svetu Srpskog Odbrambenog Psa.Jedni kazu da je uginuo zbog teske upale pluca koju je prelezao u BiH(mislim da sam pogodio zemlju) i da je ona glavni razlog.Drugi opet kazu zbog neceg drugog.Sta je od svega ovoga tacno,ja ne znam.I ovo sto znam sam ili procitao ili cuo.Koliko je star bio ne znam,zadnje 2 godine zivota je proveo u Srbiji.Opet kazem,mozda ovo nije tacno,tako sam ja procitao,cuo.

Gore na slici je RINGO....
Ostenjen je 1.8.2006....... Veci deo svog zivota je proveo u rep. srpskoj. U Srbiju smo ga prebacili pre nesto vise od godinu dana.
Jos dok je tamo boravio , jedno vreme je bio u veoma losim uslovima, i prelezao upalu pluca koja je ostavila dubok trag na njegovo zdravlje.
Njegov vlasnik u Srbiji je mnooogooo sredstava i energije ulozio u ocuvanje njegovog zdravlja.....al nazalos pluca nisu izdrzala ...
ZNACI NISTA MISTICNO......

Meni nije samo jedna stvar jasna,zasto vi dusebriznici,niste nista ucinili kad je ringo imo max. 30kg. kad je bio bolestan i izmucen do te mere da nije mogao ni da laje,kad je mogao bilo o da dodje i da ga odnese (ne da ga odvede,nego upravo odnese) bez njegove ikakve reakcije. Ja sam licno dao jedan deo novca za njegovo spasavanje,organizovao da ga ilegalno prenesu preko reke-granice,jer ga carina nije pustala,jer nije imao nikakva dokumenta,a da nepricamo o vakcinama itd. Posle toga sam ga jednom jos video u novembru 2010 i tad je bio vec u skoro odlicnom stanju. Ta borba na koju vi aludirate je bila jos pre godinu dana i ja sam video snimak kao i vi i nije trajala duze od par minuta. O kakvim sad fatalnim posledicama vi pricate? Zasto niko ne kaze da su psu pluca unistena jos u bosni,snimak pluca postoji koji je uradjen po dovodjenju u srbiju.

I jos jednom vas pitam,zasto je pas otisao kod nekog alkoholicara,koji se nije brinuo o psu,hraneci ga pomijama i stocnim brasnom? I zasto tad niko od vas nije odreagovao i nesto ucinio za psa.

Bas mi je zao Ringa,ali je hvala Bogu, ostavio dosta potomaka.
Ovo su njegovi unuci stari tri nedelje.
8-1-1.jpg

6-2-1.jpg

5-5-1.jpg

3-8-1.jpg

2-7-1.jpg

1-7-1.jpg

P2150061-1.jpg

Pozdrav

pozdrav sa brda...........................

malo problema sa netom...........................ocekujemo da se Luna ................pa Aba..............ostene..........................a Sila..i Siva bice uparene sledeceg meseca...........................slede slike...

vratili smo i tri kuje na parenje /sa Romanije /............kao i Mazu.../Luna -Sogun/ koja ce biti uparena ovih dana.....sa Vukom ............................................"devojka " je narasla blizu 70 i preko 60kg i

ocekujemo da se i mi pojacamo iz ovog legla ako sve bude po planu.......................

pozdrav

Поздрав за све љубитеље соп-а . Већину знам са балканске кинологије.
Ово је Арон тренутно немам свежих слика ово су слике са отприлике 8 месеци или тако нешто. Сад има 9.
И волео бих да чујем неко мишљење од неких нових људи који нису са б.кинологије. :)

Јана - једини Српски Одбрамбени Пас на београдској изложби паса
img0260kd.jpg

све више људи зна за ову нашу расу и на изложби је огромна већина људи препознала СОП-а и наравно, као и обично, било је само позитивних коментара. ;)

Back