Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Јана - годину и по дана стара

висока 67-68цм - не добијем увек исто кад мерим :/, а тешка 49-50кг - маса јој варира у односу на то како једе... мислио сам да ће већ у овом узрасту имати бар 55кг, али лоша ми је процена.

Pitam te zato sto sam i ja merio Rinu,visine su slicne(mislim da je Rina mozda malo niza),ni ja nju ne mogu da izmerim najtacnije,a teska je oko 55,mozda malo manje.Ne bih rekao da je ugojena,verovatno su joj kosti teske...

Pitam te zato sto sam i ja merio Rinu,visine su slicne(mislim da je Rina mozda malo niza),ni ja nju ne mogu da izmerim najtacnije,a teska je oko 55,mozda malo manje.Ne bih rekao da je ugojena,verovatno su joj kosti teske...
тежина одлична.. и по сликама сам приметио да је твоја Рина крупнија од Јане. Медо Романијски даје неке крупне псе... а чини ми се да је и Аска крупна, тако да и она доста доприноси крупноћи својих потомака. надам се да нисам погрешио родитеље твоје Рине.

Zdravo,
pozdravljam sve odgajivace SOP-a. Ja sam od skoro vlasnik jednog malog SOP-a. Iako poslednjih 15-ak godina gajim uglavnom molose, razvoj rase SOP pratim od samog pocetka, tacnije od 90-ih godina. Jos uvek se upoznajem sa nekim njihovim karakteristikama i ocekujem da ovde u buducnosti dobijem neke korisne savete od ljudi koji su uzgajivaci duze vreme. Naravno, sve u cilju ocuvanja i prosirenja ove nase rase na koju treba da budemo ponosni.

тежина одлична.. и по сликама сам приметио да је твоја Рина крупнија од Јане. Медо Романијски даје неке крупне псе... а чини ми се да је и Аска крупна, тако да и она доста доприноси крупноћи својих потомака. надам се да нисам погрешио родитеље твоје Рине.

Otac jeste Medo Romanijski,ali majka nije Aska,vec Aba tigrasta zenka.I vecinu stvari je pokupila od majke(oblik glave,gradja,boja).I jos jednom kazem,Jana prelepa!

Poslednja izmena:
Šta je sa ovim svetom,kuda ide...?
Kakav monstruozan čin,još jedna potvrda kakvi smo mi to ljudi!?
Sada smo potrebni Nenadu da mu pružimo svu moguću podršku i da ostavimo ove naše razmirice sa strane.
Ako ovo nije dovoljno da se odgajivači bar oko nečega ujedine (a to je BAR iskrena podrška čoveku koji ceo svoj život posvetio ideji SRPSKI ODBRAMBENI PAS)onda zaista ne znam šta bi bio dovoljan razlog.
Ova nova godina će svakako biti u senci ovakvog STRAVIČNOG događaja(barem za mene).
Kako bih voleo da mi ti razbojnici i monstrumi padnu šaka...

Hristos se rodi.Po meni i ako se bas ne razumem toliko u standard rase, ova sjajna rasa ima slican temperament ko i nasa druga rasa Sarplaninac s tim nekim razlikama da ga je lakse dresirati i jos po neksto da ne nabrajam sad.Inace redovno pratim ovu temu kao i mnoge druge i radujem se napretku rase nadam se da ce postati onakva kakvom je zamisljena srecno.Ps.Izvinjavam se zbog pravopisa z:lol:

Poslednja izmena:
Hristos se rodi.Po meni i ako se bas ne razumem toliko u standard rase, ova sjajna rasa ima slican temperament ko i nasa druga rasa Sarplaninac s tim nekim razlikama da ga je lakse dresirati i jos po neksto da ne nabrajam sad.Inace redovno pratim ovu temu kao i mnoge druge i radujem se napretku rase nadam se da ce postati onakva kakvom je zamisljena srecno.Ps.Izvinjavam se zbog pravopisa z:lol:

Vaistinu se rodi!Po meni,SOP nema slican temperament kao Sarplaninac.Ja licno ne znam vlasnika Sarplaninca,kojeg pas nije ujeo ili pokusao da ujede.Meni licno deluju "mutno".E,sad pitanje je,da li sam ja video "prave" Sarplanince.Isto,bitno je i kako su odgajeni.Po meni nemaju nekih velikih slicnosti,osim da su obe rase nase.To je moje misljenje.

Još jednom moram sve da vas zamolim da, kada postavljate slike, kod uploada koristite opciju RESIZE i da duža stranica ne prelazi 600px jer veće slike usporavaju učitavanje stranice! Hvala!

Zao mi je sto se slomilo kako se slomilo, ali mislite i na korisnike sa slabijim protokom.

Uploaded with ImageShack.us

Meda...........Vuk..........Aska...........Luna... ........Siva...........Zuta.......Sila...........A ba..........

mi cemo se potruditi da ima sto manje ovakvih natpisa..............

i sto vise ovakvih malisana

Sledecem ko ne smanji slike, necu ih vratiti, ni u spoileru!

Poslednja izmena:

Back