Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Све похвале за слику!!!

што се тиче ових нових закона, сигуран сам да власници СОП-а, оних 30 000 дин. који највише погађају власнике, неће морати да плаћају.

Јесте да СОП има стафорда у себи, али мислим да се под мешанцима стафорда и питова подразумевају пси мешанци који су изгледом и карактером повукли на те расе,а за СОП-а се то не може рећи.

ако ништа друго, кад вас неко од комуналаца пита реците да имате бандога, булмастифа, тошу, бурбуља, кане корсо ил тако нешто...

Brat mi ima sop-a nekih 5 meseci, i ono sto do sada mogu da kazem je da su to veoma razigrani i jaki kucici koji, ukoliko ih ne dresirate na vreme , mogu da vam izazovu probleme kada porastu , jer je ovaj nas vec sada tezak 40 kila . Ali su takodje veoma velike maze ... Zahtevaju dosta setnje i paznje. Jedu dosta ali je bitno da ih ne ugojiti zbog otezanog kretanja. Onim njihovim tuznim ocima mogu svakog da kupe. :))

copyofdscf7119.jpg

copyofdscf7114.jpg

copyofdscf7112.jpg

copyofdscf7110.jpg

copyofdscf7098.jpg

copyofdscf7122.jpg

copyofdscf7089.jpg

copyofdscf7104.jpg

Odgajivacnica SRPSKI MASTIF s ponosom predstavlja prvo leglo ostenjeno kod nas, kombinacija RINA/Vuk Romanijski.Ostenjeno je 10 zivih stenadi, 6 muskaraca i 4 zenke.U planu je bilo da Stelu upari Grom kada bude doslo vreme za parenje ali me je gospodin Gavrilovic zamolio da i nju uparim pod Vukom da bi se iskoristio njego genetski potencijal i odselektovala stenad iz te kombinacije za dalji uzgoj jer je to trenutno najbolja kombinacija u svetu SOPa.Jedno zensko stene ostaje u odgajivacnici a ostali su slobodni.Sledeci ciklus parenja Rina i Stela idu pod Groma.Pozdrav!!!!

Uploaded with ImageShack.us

pozdrav sa brda..........

jako je lepo videti sve bolje i bolje pse i sve veci red u rasi i postovanje minulog rada...................................................i dobronamerno Marko .................nije mi bilo drago da preko foruma saznajem
za krcmu............pa dali smo i mi veliki doprinos.....................................sto je lepo da si i javno objavio........................i
nadamo se za vikend i kod nas bice prinova ............Aska...6 stenadi..........za petnaestak dana ..Zuta .....8 stenadi.................i za Sivu neznamo ..................................stenad od Aske i Zute su udomljena....
i po jedna zenkica ide u priplod......Subotica i Pirot........

pozdrav sa Brda......

pozdrav svim ljubiteljima pasa,ja imam boksera ali mi je on ljubimac teo bi nekog psa cuvara za dvoriste pa ako neko moze da mi pomogne dali sam pogresio stranu :p neke karakteristike osobine temperament,kakvi su cuvari i to. I naravno cena xexexe pozdrav za Sopa

нси погрешио страну :per:
мислим даје овако најбоље да ти одговорим... (прочитај и опис клипа)
цена је од 50е до 250€ , а за старије псе и више новца је потребно...

Back