Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Upao si ovde na forum sa zahtevom da tebi neko treba da pokloni stene. Ko si ti? Napisao si poruka i odmah mislis da su svi duzni da ti nesto poklone,da si mozda drugacije nastupio mozda bi i dobio stene od nekoga,al ovako cisto sumnjam,a i bio bi budala onaj ko ti ga da. Ja ti ga licno ne bih ni prodao.

pozdrav sa brda......

Svako ko ima dobre volje da cuva i ocuva zenku SOP-a moze je dobiti uz uslov parenja sa nasim muzjakom po ceni ulozenog u stene ............./50-60 eur/........svaka zenkica rodovnik....,vakcina,i uslov zamene steneta .
Za svu stenad iz tih legla obezbedjeni rodovnici kao i pomoc pri udomljavanju pasa........provera autenticnosti nasih pasa i parenja istih..................

Uploaded with ImageShack.us

klinac sa slike se zove Strahinja i dobio je prvobirano musko stene /Meda-Aba/ na poklon zbog ljubavi prema rasi i nacina kako se sprijateljio sa psima .....................

pozdrav

pozdrav sa brda......

Svako ko ima dobre volje da cuva i ocuva zenku SOP-a moze je dobiti uz uslov parenja sa nasim muzjakom po ceni ulozenog u stene ............./50-60 eur/........svaka zenkica rodovnik....,vakcina,i uslov zamene steneta .
Za svu stenad iz tih legla obezbedjeni rodovnici kao i pomoc pri udomljavanju pasa........provera autenticnosti nasih pasa i parenja istih..................

klinac sa slike se zove Strahinja i dobio je prvobirano musko stene /Meda-Aba/ na poklon zbog ljubavi prema rasi i nacina kako se sprijateljio sa psima .....................

pozdrav

za pohvalu ste a ovo je zadnja moja poruka ovde i svima vam zelim puno uspeha!ja sam zeleo muzjaka i da vratim 2 steneta za njega ali takodje i borskom zoo vrtu da poklonim par da bi se rasa ocuvala i umnozila!ali vama je sve u parama i izvinite na bilo kakvoj neprijatnosti sa moje strane zaista nameru imao nisam

pozdrav sa brda.........

i otac

ocekujemo da iz narednih tri legala/ Siva,Zuta,Aska/ pre svega svi budu zdravi i oko petnaestak "devojaka""..................................i nadamo se desetak muzjaka........

iako je hladno pregledajte pazljivo pse da se nisu stetocine zazimile bas na psu...........sva mesta koja su toplija.......na jako malom prostoru mogu se useliti kolonije parazita.........ukoliko se primeti i izmet buva/crne male loptice/ budite ubedjeni da su tu......................a kako se koncentrisu na malo prostora mogu napraviti problem...........preventiva prasak i cetkanje.......................i uvek konsultujte vaseg veterinara

pozdrav

mozda sop nije za mene jer zivim u stanu ali ja znam da bih ga cuvao kao clana porodice jer supruga i ja nemamo dece i nije mi problem da vratim i 2 steneta posto bih vise voleo da ih ima sto vise nego da zaradim nesto a hvala na tvom iskrenom odgovoru cenim to

Mislim da si ovde sve rekao. Ocigledno je da nemas adekvatne uslove za njega, taj pas jeste masivan ali je i aktivan i treba mu prostora, koliko sam shvatila. SVaka dalja diskusija je izlisna. (Mislim, da se razumemo, i ja bih arapskog punokrvnjaka volela kao clana familije ali ne bih mogla da mu pruzim neophodne uslove pa ga zato i ne trazim na poklon.)

Najlakse u celoj ovoj prici je skupiti tih 200e za stene.Suma koja se potrosi na kvalitetnu ishranu,vakcine,vitamine i na ko zna sta jos,je mnogo veca od tih 200e.Pa,ko nema 200e za stene,verovatno nece imati ni za sve ostalo sto je neophodno za pravilan odgoj steneta.Bar ja tako mislim...

Ovo ne bi moglo da bude tacnije. :super: I jos bih dodala da covek vise ceni ono u sta je ulozio neku sumu, nego da ga je dobio na poklon.

pozdrav sa brda.........

i otac

ocekujemo da iz narednih tri legala/ Siva,Zuta,Aska/ pre svega svi budu zdravi i oko petnaestak "devojaka""..................................i nadamo se desetak muzjaka........
iako je hladno pregledajte pazljivo pse da se nisu stetocine zazimile bas na psu...........sva mesta koja su toplija.......na jako malom prostoru mogu se useliti kolonije parazita.........ukoliko se primeti i izmet buva/crne male loptice/ budite ubedjeni da su tu......................a kako se koncentrisu na malo prostora mogu napraviti problem...........preventiva prasak i cetkanje.......................i uvek konsultujte vaseg veterinara

pozdrav

Veci su problem krpelji nego buve, mnogo su ozbiljnije bolesti koje oni prenose. A prasak je toliko prevazidjen... Toplo preporucujem Virbac-ove spot-on ampule sa nazivom Duowin, doziranje prema kilazi, otprilike duplo jeftinije nego Frontline a moja kuja je vec pola godine mirna, bez spoljasnjih parazita, iako zivimo prakticno na obodu sume.

Штене Сопа мора да се изводи напоље 5-6 пута дневно и то дан и ноћ. Замало да се посвађам око овога са братом, али сам зато у 4 сата ујутру изводио Бена у шетњу. Због тога сада не узима ниједно штене.

Zašto sam se odlučio za SRPSKOG ODBRAMBENOG PSA?
Od 1991 godine držim Rotvajlere (te godine sam i prvi put čuo za Sop-a ),2004-te godine nabavljam mužjaka Američkog buldoga,nešto kasnije i ženku, paralelno se ponovo interesujem za Srpskog odbrambenog psa i te 2004-te godine prvi put stupam u kontakt sa gospodinom Nenadom Gavrilovićem. Nakon razgovora sa njim shvatam da Sop nije samo inzvanredan pas u svakom smislu, nego i da ima duboke korene u istoriji srpskog naroda.Kompletna ličnost gospodina Nenada ostavlja na mene dubok utisak,jer shvatam koliko je taj čovek svestran,načitan i prava riznica dragocenog znanja.Odlučujem da odgajam ovu rasu, i po savetu gospopdina Nenada nabavljam ženku Megi od Bate iz Niša,kasnije i mužjaka direktno od tvorca rase.Tada u potpunosti shvatam šta je ustvari Sop.U poređenju sa drugim rasama on je potpuno jedinstven.
Kombinacja Argos(Kapo) x Megi daje najvećeg Sopa od kada postoji rasa,to je pas Grom oštenjen 10.8.2010. visok 80cm u grebenu i težak oko 70kg .Grom je sada star 15meseci i još ima prostora da se potpuno razvije i sazri.Grom je u vlasništvu mog prijatelja Marka iz Kruševca.
Psa kakav je Grom ne bi se postideo ni car Dušan silni.
Svu zahvalnost dugujem gospodinu Nenadu Gavriloviću koji me je uputio gde da nabavim svoje pse i čoveku koji se izuzetno razume u genetski potencijal pasa.

pozdrav sa brda .....

Naravno da postoje savremenije i skuplje stvari za otklanjanje parazita kao i za lecenje ali mi se nikada nismo odrekli tradicionalnih dobrih stvari koje daju rezultata......i ukoliko imate desetak odraslih pasa i dvadesetak stenadi znatno je jeftinija metoda a efekat isti.........................ja pokusavam da upozorim na preventivu da ne bi dolazilo do posledica i lecenja a naravno da ima boljih prepareta..........mozda i stetnijih po zdravlje pasa ali mnogima je bitno prodati proizvod..................................zato svima ostavljamo da sami opdluce sta ce i kako upotrebljavati a mi samo upozoravamo na neke probleme i kako ih mozete pravovremeno tradicionalnim metodama resiti...................konsultujte veterinara ..................ali cetri kapi pelinovog soka unistava parazite.....pa ponovite nakom desetak dana.................lakse je kupiti dehinel....slazem se .....sa jednim psom.....

pozdrav

i jako nam je drago da sve vise odgajivaca ceni poreklo pasa, genetski potencijal i redosled parenja.................................tako da sve vise ima odlicnih pasa............

Grad će do kraja decembra dopuniti Odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na osnovu koje će vlasnici opasnih pasa morati da plaćaju godišnju taksu od 30.000 dinara s tim što će ove četvoronošce na javnu površinu moći da izvode samo punoletna lica i to na povocu i sa zaštitnom korpom.

Po usvajanju dopune ove odluke na sednici Skupštine grada svi vlasnici opasnih pasa moraće prilikom šetnje svojih ljubimaca da nose potvrde odnosno pasoš za pse.

- To znači da vlasnik mora imati kod sebe dokumentaciju koja potvrđuje da je opasan pas registrovan, vakcinisan i da je prošao ispit socijalizacije. Kako bi sprečile malverzacije sa registracijama ovakvih pasa van Beograda uvešćemo pravilo da vlasnici opasnih pasa koji nisu čipovani na teritoriji grada moraju prethodno pribaviti saglasnost Sekretarijata za komunalne i stambene poslove kako bi izveli ljubimca na javnu površinu u Beogradu. Ta saglasnost se plaća po važećem cenovniku veterinarske ustanove, važi 15 dana i predstavlja potvrdu da je pas vakcinisan, obeležen i da je prošao ispit socijalizacije - kaže Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalno stambene poslove i dodaje da će kazne za prekršaje ovih pravila iznositi od 30.000 do 75.000 dinara.

Opasni psi

Staford terijeri,
Američki staford terijeri,
Mini bul terijeri,
Pit bul terijeri i
Mešanci tih rasa.

Pravila za držanje opasnih pasa

Opasne pse mogu da izvode samo punoletne osobe i tako da pas ima korpu na brnjici i da bude na povocu;
Opasne pse vlasnici ne smeju ustupati drugima na čuvanje i privremeni smeštaj, osim u slučaju veterinarske nege.
Opasni psi ne smeju da budu čuvani u zajedničkom dvorištu bez saglasnosti svih korisnika dvorišta, a objekat u kome se drže ovakvi psi mora biti pod ključem;
Opasni psi moraju proći obuku i socijalizaciju u Kinološkom savezu Srbije;
Na ulazu u prostor, odnosno objekat u kome se drži opasan pas mora da bude vidljivo istaknuto upozorenje: „OPASAN PAS”.
U slučaju da se neka od odredbi ne poštuje i dođe do incidenata, pas mora biti kastriran, a u težim slučajevima agresije i eutanaziran.
Mozda nekog zanima sta nam spremaju. Preuzeto sa: http://www.svetpasa.rs/

Grad će do kraja decembra dopuniti Odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na osnovu koje će vlasnici opasnih pasa morati da plaćaju godišnju taksu od 30.000 dinara s tim što će ove četvoronošce na javnu površinu moći da izvode samo punoletna lica i to na povocu i sa zaštitnom korpom.

Po usvajanju dopune ove odluke na sednici Skupštine grada svi vlasnici opasnih pasa moraće prilikom šetnje svojih ljubimaca da nose potvrde odnosno pasoš za pse.

- To znači da vlasnik mora imati kod sebe dokumentaciju koja potvrđuje da je opasan pas registrovan, vakcinisan i da je prošao ispit socijalizacije. Kako bi sprečile malverzacije sa registracijama ovakvih pasa van Beograda uvešćemo pravilo da vlasnici opasnih pasa koji nisu čipovani na teritoriji grada moraju prethodno pribaviti saglasnost Sekretarijata za komunalne i stambene poslove kako bi izveli ljubimca na javnu površinu u Beogradu. Ta saglasnost se plaća po važećem cenovniku veterinarske ustanove, važi 15 dana i predstavlja potvrdu da je pas vakcinisan, obeležen i da je prošao ispit socijalizacije - kaže Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalno stambene poslove i dodaje da će kazne za prekršaje ovih pravila iznositi od 30.000 do 75.000 dinara.

Opasni psi

Staford terijeri,
Američki staford terijeri,
Mini bul terijeri,
Pit bul terijeri i
Mešanci tih rasa.

Pravila za držanje opasnih pasa

Opasne pse mogu da izvode samo punoletne osobe i tako da pas ima korpu na brnjici i da bude na povocu;
Opasne pse vlasnici ne smeju ustupati drugima na čuvanje i privremeni smeštaj, osim u slučaju veterinarske nege.
Opasni psi ne smeju da budu čuvani u zajedničkom dvorištu bez saglasnosti svih korisnika dvorišta, a objekat u kome se drže ovakvi psi mora biti pod ključem;
Opasni psi moraju proći obuku i socijalizaciju u Kinološkom savezu Srbije;
Na ulazu u prostor, odnosno objekat u kome se drži opasan pas mora da bude vidljivo istaknuto upozorenje: „OPASAN PAS”.
U slučaju da se neka od odredbi ne poštuje i dođe do incidenata, pas mora biti kastriran, a u težim slučajevima agresije i eutanaziran.
Mozda nekog zanima sta nam spremaju. Preuzeto sa: http://www.svetpasa.rs/
Znaci,sad i psi postaju luksuz....A ovo "opasan pas" se odnosi i na sopa ili ne?

Šta nam sve neće naturiti od takozvanih evropskih zakona,bolje bi im bilo da se bave ključnim pitanjima za opstanak našeg napaćenog naroda nego da troše vreme na nebitne stvari.
Agresivni psi su samo izgovor i skretanje teme sa mnogo bitnijih,egzistencijalnih stvari koje muče naš narod.
Toliko nameta i zabrana nismo imali ni za vreme turaka.
To su samo evropski trendovi,jer kako čujem u nekim zemljama je čak i Šarplaninac zabranjen(mislim u Danskoj).
Sramota!

Pa,po meni je i Sarplaninac "opasniji" od gore navedenih rasa.Pit bula,pre svega bije los glas.Kakav kod incident da se desi,a da ima veze sa psima,odmah je u pitanju pit bul i ako to mozda nije tacno.Vise napada na coveka imaju i Nemacki ovcar,Rotvajler pa se ne dize tolika buka oko toga.Ja uskoro uzimam jos jednog SOPa,tako da i ako se ovaj zakon donese,od mene nece dobiti ni dinar.

Ja u naredna dva meseca uzimam jos dva steneta.
Nadajmo se da od ovoga nema nista!

CRNA i DARK danas

img44512.jpg

img44601.jpg

img4438ca.jpg

img4439w.jpg

img4449o.jpg

Znaci,sad i psi postaju luksuz....A ovo "opasan pas" se odnosi i na sopa ili ne?

Mesanac APBT po poreklu, kaci i njih. A nema rotova koji su u vrhu po broju ujeda, taj ko je sastavio listu nema veze sa zivotom.

Ja se nadam da od ovog nema nista.Nema opasnih rasa.Pas je onakav kakvim ga vlasnik napravi.A, zlatni ritriver je 3. po broju ugriza na coveka,pa nije opasna rasa.

:klap:

Šta nam sve neće naturiti od takozvanih evropskih zakona,bolje bi im bilo da se bave ključnim pitanjima za opstanak našeg napaćenog naroda nego da troše vreme na nebitne stvari.
Agresivni psi su samo izgovor i skretanje teme sa mnogo bitnijih,egzistencijalnih stvari koje muče naš narod.
Toliko nameta i zabrana nismo imali ni za vreme turaka.
To su samo evropski trendovi,jer kako čujem u nekim zemljama je čak i Šarplaninac zabranjen(mislim u Danskoj).
Sramota!

Ko zna, mozda i jeste zamazivanje ociju da bi se nesto drugo provuklo ali ovo je ipak forum Svet zivotinja.

Back