Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Ja sam zamislio da se organizuje prvo revijalna izlozba odgajivaca SOP-a i osoba koji poseduju jednog i vise pasa,da se upoznamo medju sombno druzimo i da se vidi ko sta ima i da vidimo sta cemo nadalje raditi. Prvi korak je bitan da se napravi pa kad se sedne dogovori sta kako dalje mnogo ce lakse biti, naravno i da se vidi koliki ce se odgajivaca i iljubitelji SOP-a odazvati posle je malo lakse,korak po korak.
Vojeo bih da se ukljuce i odgajivci da daju svoje predloge i sugestije pa da se ako Bog da naprolece organizujemo i vidimo.
Za sada toliko pozdrav od Sase iz Pirota.:D

Poslednja izmena:
Slike iz odgajivacnice-BUNDA

27zw6lt.jpg

1zyhcsj.jpg

350s02t.jpg

Iz ovogodisnjeg legla ostavio sam za mene zenku Beti i muzjaka Vucka.
S njima planiram dresuru-obuku i naravno razmozavanje.

Poslednja izmena:
:super:Mislim da jeste, ne treba da u svemu trazimo prevaru, ali bio bih sigurniji u verodostojnost da to nisu slike tog psa, nego pas u pokretu, jer je to teže lažirati. Pogledao sam još neke klipove i ima baš dosta ogromnih pasa ( nisam znao da mogu da budu toliki, verovatno hormonski poremećaj).
Možda se pojavi i neki ogromni SOP !!?? :mazipsa: :pas:

Dok ne osvane video ja u to ne verujem,zasto ti psi nisu poznati javnosti?zasto nema ni jedan video snimak?
Onog americkog "bulmastifa" su ljudi provalili,toliko lavu nema ni nosorog a kamoli jedan bulmastif.
ovde je malo drugacije,ima vise slika ali ne i snimak,ili jos malje reportaza sa vlasnikom...

A sto se sop-a tice,vse bi voleo da se pojavi bar jedan idealan primerak i predstavnik svoje rase u SVAKOM pogledu.. :besan2:

Poslednja izmena:
Svidja mi se. Ima li neke mane?
Da li će se pojaviti u onom filmu koji si pominjao?

Koliko se ja razumem u S.O.P-a mislim da nema, u tom filmu nece ali u neko ce sigurno jer sam u kontaktu a i znam dosta ljudi iz sveta filma! Trebalo bi u skorije vreme da se pojavi u nekoj od emisija u okviru produkcijske kuce BeoTon najverovatnije u Nemogucoj misiji, pricao sam sa Sasom Mirkovicem (Inace nas Boranin vlsnik BeoTon-a) samo treba da se nadje odredjeni trenutak kada se moze pojaviti!
Sto se tice Sirkovog psa izgled,dresura, karakter na najvisem nivou ali mi se ovi zubi ni malo ne svidjaju, ocnjaci veliki a svi ostali jako sitni!

Poslednja izmena:
ovako....
imam kucu sa dvoristem sav u travi sa kapijom ogradjen i sve super....e sad znaci gde bih drzao psa je reseno...e sad koliko bih morao da izdvojim za njegovu ishranu mesecno(posto vidim da je ogroman pas),sta gde i koliko hrane,koliko kosta taj pas u nekoj odgaivacnici i koliko bi kostalo ako bi neko prodavao?
e sad ja bih ga uzeo to je....sigurno..ali mi recite koliko bih trebao da mu odvojim za hranu mesecno(koliko hrane koja i koliko kosta)
pozdrav svima i hvala!

ovako....
imam kucu sa dvoristem sav u travi sa kapijom ogradjen i sve super....e sad znaci gde bih drzao psa je reseno...e sad koliko bih morao da izdvojim za njegovu ishranu mesecno(posto vidim da je ogroman pas),sta gde i koliko hrane,koliko kosta taj pas u nekoj odgaivacnici i koliko bi kostalo ako bi neko prodavao?
e sad ja bih ga uzeo to je....sigurno..ali mi recite koliko bih trebao da mu odvojim za hranu mesecno(koliko hrane koja i koliko kosta)
pozdrav svima i hvala!

Evo ovde ti sve pise
http://srpskiodbrambenipas.forumfrei.com/forum.htm

Koliko se ja razumem u S.O.P-a mislim da nema, u tom filmu nece ali u neko ce sigurno jer sam u kontaktu a i znam dosta ljudi iz sveta filma! Trebalo bi u skorije vreme da se pojavi u nekoj od emisija u okviru produkcijske kuce BeoTon najverovatnije u Nemogucoj misiji, pricao sam sa Sasom Mirkovicem (Inace nas Boranin vlsnik BeoTon-a) samo treba da se nadje odredjeni trenutak kada se moze pojaviti!
Sto se tice Sirkovog psa izgled,dresura, karakter na najvisem nivou ali mi se ovi zubi ni malo ne svidjaju, ocnjaci veliki a svi ostali jako sitni!

Ok,jesu sitni,nekih sekutica i nema.
A zasto?Da nije mozda zbog godina(starijim psima su zubi a posebno sekutici dosta istoriseni,skloni su ispadanju..itd.)
Ja sam letos video jednog sop-a statog 10 godina koji cuva neki auto-otpad.
Ima slicno zubalo kao ovaj Renja samo sto su mu vrhovi ocnjaka slomljeni jer pas zivi u jako losim uslovima.

au zumance i riba i proteini i vitamini...daj bre preterujete pa ni ja toliko ne jedem....moj buraz je imao Mazu...mislim da je bio nemacki ovcar...ugl nije onaj VUCJAK nego neki sa dugom dlakom ebem li ga ja ga znam kao Maza...i nikad ga nije tako hranio nzm...ako je sve to potrebno onda ga sigurno necu uzimati...ako su mu granule dovoljne onda ga uzimam jer toliko para dati na psa je u mom slucaju previse...ako ima jos ko da doda nesto nek se javi...pozdrav!

au zumance i riba i proteini i vitamini...daj bre preterujete pa ni ja toliko ne jedem....moj buraz je imao Mazu...mislim da je bio nemacki ovcar...ugl nije onaj VUCJAK nego neki sa dugom dlakom ebem li ga ja ga znam kao Maza...i nikad ga nije tako hranio nzm...ako je sve to potrebno onda ga sigurno necu uzimati...ako su mu granule dovoljne onda ga uzimam jer toliko para dati na psa je u mom slucaju previse...ako ima jos ko da doda nesto nek se javi...pozdrav!

Druze,vidi ovako.. TA ishtana je vrhunska i ko moze to da ispostuje SUPER.
no,ishtana Sop-a se ne razlikuje od drugih velikih rasa,stene do 2meseca treba hraniti 4-5x u toku dana,od 2 do 5m ide 3x,i posle 5 meseci 2x.

Najbitnije je da stene u ishrani dobije dosta kalcijuma,fosfora jer je to velika rasa koja brzo raste,+ malo granula,mesa i zitarica.To je osnovno sto bi malo stene moralo da ima u ishrani.
kasnije kad napuni nekih 5 meseci ishrana se moze pojednostaviti.Nista komplikovano i neizvodljivo ako planiras imati jednog psa.

Zanimljivo,.rekao bi da ima malo losije zadnje noge,imas li slika u stavu?
kakav je karakterno?
to je sto ima slika, a noge su mu dobre tako stoje jer je kraj lanca pa se iskrive kako zategne lanac, karakter mu je odlican samo sto se ponasa jos kao stene.Ovo je po meni sto sam vidio sopova jedan od najboljih, a i gavrilovic to kaze, i planiram sa njim svoju kuju pariti. a moze biti i za noge posto je kao stene jednu zadnju slomio

Poslednja izmena:

Aj nam najavi bar dan ranije kada se bude pojavio u nekoj emisiji.

ovako....
pozdrav svima i hvala!

Meso isporucuju pojedini ljudi i cena po kg se kreće od 35 din. do 80 din i najčešće je to mleveno pile, junetina, govedina. Možeš videti oglase u vezi toga na halooglasi.com u rubrici kućni ljubimci. Sa mesom si završio priču o proteinima. Povrće znaš koliko košta. Proračunaj koliko bi te koštala ishrana dnevno.
Na granulama piše da je jednom ovakvom psu dovoljno 1kg dnevno. Ako se odlučiš za njih onda si veći posao uradio. Mislim, a to su i drugi rekli, da je najvaznije hraniti ga ispravno u toku njegovog najvećeg razvoja ( do 1.5 god.), a posle možeš i da mu pojednostaviš ishranu. :super:

Back