Srpski lekari u Nemačkoj

Hvala za informacije.
Ja nisam završio po bolonji, diplomirao sam 2005 godine i sad sam specijalista.
Šta da tražim u studentskoj službi.
Hvala
Meni su u potvrdi naveli, da je moja diploma ekvivalent diplomi stečenoj po bolonjskom procesu. U studentskoj sam tražio, bas onako kako i oni traže,...dodatak diplomi i oni su mi izdali potvrdu sa navedenim sadržajem i meni su to prihvatili u Hessenu i izdali BE.

Poslednja izmena:
Kolege, već dva mjeseca šaljem mejlove i rijetko dobijem i negativan odgovor... Trudim se da prijavu prilagodim poslodavcu. B2 je položen. Šaljem širom Njemačke prijave... Ako imate neki savjet, dobro bi mi došao. Unaprijed hvala. :-)
Iz iskustva, prijave šalji direktno na Chefarzta, nikako online prijavom, gdje prijava zavrsi u Personalabteilunga, koji u 99% slučajeva odgovori negativno, a glavni razlog bude nedostatak aprobacije. Preporuka, kad pronađeš željenu kliniku, onda pretrazi website i pronađi šefa odjeljenja na koje se prijavljujes (vrlo često ispod slike bude e-mail) i posalji svoj Lebenslauf. Na ovaj način ćeš zaobići Personalabteilung koji je prvi filter u fazi selekcije potencijalnih kandidata (oni se drže strogo pravila - aprobacija Itd.) i doci do glavnog. Ako mu se svidi prijava, pozvat će na Vorstellungsgespräch...
Većina kolega je imala slično iskustvo. Pozzz

Iz iskustva, prijave šalji direktno na Chefarzta, nikako online prijavom, gdje prijava zavrsi u Personalabteilunga, koji u 99% slučajeva odgovori negativno, a glavni razlog bude nedostatak aprobacije. Preporuka, kad pronađeš željenu kliniku, onda pretrazi website i pronađi šefa odjeljenja na koje se prijavljujes (vrlo često ispod slike bude e-mail) i posalji svoj Lebenslauf. Na ovaj način ćeš zaobići Personalabteilung koji je prvi filter u fazi selekcije potencijalnih kandidata (oni se drže strogo pravila - aprobacija Itd.) i doci do glavnog. Ako mu se svidi prijava, pozvat će na Vorstellungsgespräch...
Većina kolega je imala slično iskustvo. Pozzz

Hvala mnogo! :) To zaista nisam znala...

Koleginice/Kolege pre par meseci dobio sam u Bavarskoj na jednoj klinici praktikantevertrag koji mi je istekao i arbeitsvertrag koji je naslovljen na 2 godine od početka rada u toj klinici to jest od polozenog fsp i dobijanja berufserlaubnisa u Bajernu. Ostalo mi je da pošaljem još neka dodatna dokumenta u regierung von obetbayern. Posto ja ne želim da radim na klinici na kojoj sam dobio ugovor interesuje me da li neko može da mi kaze da li mogu ako budem zakazao fsp u Bajernu (dostavio dodatna dokumenta i uplatio taksu) i eventualno polozio, bez problema da tražim posao na drugim klinikama u bajernu ili u drugim pokrajinama (to jest da klinike ne prave problem zato što sam dobio ugovor od jedne klinike i polagao ispit a onda trazio posao na drugim klinikama).
Pozdrav

Pozdrav svima, imam jedan problem vezano za vizu, pa ako ima neko ko zna- bilo bi lepo da odgovori. Od klinike imam Einstellungszusage, pa ne znam da li je to dovoljno da prilozim u ambasadi za vizu? Ili moram da čekam zvanicni ugovor? U Einstellungszusage piše i plata, i broj sati i sve regularno

I to čekam još uvek, ali za to znam da moze naknadno da se dostavi u ambasadi. Skroz sam na standby :) Na sajtu ambasade piše da je za plavu kartu potrebno dostaviti ugovor, diplomu i dr.dodatke, pasos, I uplatiti taxu. Pa rekoh bolje da pitam,ako neko zna. I hvala na odgovoru

I to čekam još uvek, ali za to znam da moze naknadno da se dostavi u ambasadi. Skroz sam na standby :) Na sajtu ambasade piše da je za plavu kartu potrebno dostaviti ugovor, diplomu i dr.dodatke, pasos, I uplatiti taxu. Pa rekoh bolje da pitam,ako neko zna. I hvala na odgovoru
Zusicherung je dovoljan, ali nije s goreg poslati e-mail Ambasadi. Ja sam čekao BE, pa sam tek onda prijavio termin za plavu kartu. Termin za plavu kartu ide ekspresno. Ja sam prijavio termin u četvrtak, u utorak bio termin, četvrtak poziv iz Amabasde, odobrena viza :)

Kolega, a kada ste se vi prijavili za vizu? Moguće da je to bilo ranije, ja sam se prijavila sredinom decembra, i još uvek nema termina. A iz ambasade su mi odgovorili da zbog obima posla se čeka na termin 12 I više nedelja.
Ja sam 11.01. prijavio termin u kategoriji Plava karta, izabrao prvi slobodan termin 16.01., a 18.01. odobrena viza, 22.01. viziran pasos i gas... Njemačka...

"Ambasada se zahvaljuje na Vašem upitu. Vaša registracija je uspešna ako ste dobili mejl sa referentnim brojem i ukoliko ste uneli ispravne podatke. Čim Ambasada bude imala slobodne termine, Vi ćete dobiti potvrdu o zakazanom terminu. Vreme čekanja od registracije, dodele termina pa sve do realizacije termina trenutno može da traje najmanje 12 nedelja pa i više."
Ja sam ovakav odgovor dobila, zato sam i pitala ovde kakva su generalno iskustva sa tim. A to i jeste problem, da li će poslodavac da čeka sve to... Nadam se da će imati razumevanja

"Ambasada se zahvaljuje na Vašem upitu. Vaša registracija je uspešna ako ste dobili mejl sa referentnim brojem i ukoliko ste uneli ispravne podatke. Čim Ambasada bude imala slobodne termine, Vi ćete dobiti potvrdu o zakazanom terminu. Vreme čekanja od registracije, dodele termina pa sve do realizacije termina trenutno može da traje najmanje 12 nedelja pa i više."
Ja sam ovakav odgovor dobila, zato sam i pitala ovde kakva su generalno iskustva sa tim. A to i jeste problem, da li će poslodavac da čeka sve to... Nadam se da će imati razumevanja
U BiH je prijava termina za plavu kartu puno jednostavnija, a i sam proces je brzi. Prilikom registracije termina, odmah imate opciju odabira prvog slobodnog termina (ponudi opciju kalendara - nešto slično kao da na bookingu rezervisete smještaj) :). Ja sam termin prijavio 11.01., a odabrao prvi slobodan 16.01., viza odobrena 18.01...

Pozdrav svima. Da li neko zna da li se u Nemackoj priznaju specijalizacije iz medicine, zavrsene u Srbiji?
Mene interesuje konkretno za specijalizaciju iz medicinske
mikrobiologije. Da li se priznaje u Nemackoj i da li je potrebno
polagati nesto dodatno radi obavljanja posla lekara specijaliste.
Unapred hvala.

Drage kolege... u mojoj bolnici se traze Assistentärzte u području interne medicine.. Tko god ima BE i interes za internu neka salje direktno na sekretarijat prof. May prijave za posao..čak i ako nema oglasa... radi se o Memmingenu... innere 1 abteilung ( kardio ,pulmo ,nefro i intezivna).. sretno

Pitanje za Dr Matrix-a.
Kolega imam pitanje za Vas.
Dodatak diplomi koji se vadi na med. fakultetu u Sarajevu, jeste li ga prevodili u sa ili u EU. Ja sam prethodne dokumente prevodio u EU, ali sad bi ovo potrajalo 10-ak dana . I dali se stavljali apostile na dodatak diplome.
Hvala

Pitanje za Dr Matrix-a.
Kolega imam pitanje za Vas.
Dodatak diplomi koji se vadi na med. fakultetu u Sarajevu, jeste li ga prevodili u sa ili u EU. Ja sam prethodne dokumente prevodio u EU, ali sad bi ovo potrajalo 10-ak dana . I dali se stavljali apostile na dodatak diplome.
Hvala
Potvrdu sam preveo u EU (Zupanja), ali sam u Hessenu morao izvršiti nadovjeru kod tumača u Njemackoj. Hessen prihvata isključivo prevode tumača iz Njemcke. Sve zavisi od pokrajine. Koliko znam u Bayernu prihvataju prevode iz EU. Mislim da prevode iz BiH ne prihvataju nigdje u Njemackoj :) Potvrdu nisam apostile ovjeravao, jer sam se prijavio za Kenntnisprüfung...
Apostile sam ovjerio diplomu i stručni ispit.

Back