Srpski lekari u Nemačkoj

Pozdrav,nova sam na forumu,privodim kraju Telc B2,u stalnom kontaktu sa "posrednicima"Danas sam dobila ponudu za naknadu od 200eur da zavrsim online kurs Telc-Fachsprache i tako obezbedim laksu pocetnu poziciju u Nemackoj?Molim kolege za pomoć,iskustva,da li je neko imao slicnih iskustava?

Nisam polagao FSP prije BE. To je obaveza, kad je Hessen u pitanju, da se položi prije izlaska na Kenntnissprüfung.
Kolega, vidim da treba da uskoro pocnete u pokrajini Hessen da rafite. Zanima me koja je procedura nakon dobijanja ugovora, posto kazete da niste polagali FSP, a ovde se na forumu dosta pisalo kako je to uslov? Da li imate mozda vise od 5 godina radnog staza pa ste dobili direktnu aprobaciju?
Hvala

Kolegama iz Srbije koji traze posao preporucujem svog poslodavca, bolnica je velika i moderna, vodi se racuna o prekovremenim satima (cekiranje pri dolasku i odlasku), plata je veca nego npr na Uniklinikama zato sto je privatna bolnica, nepusaci dobijaju jos jedan dan godisnjeg, znaci ukupno 31 dan. Grad ima preko 200 000 stanovnika, na granici je sa Holandijom, Düsseldorf je na pola sata, ova regija i nije nesto popularna, pa mislim da bi pocetnici mogli bez problema da dobiju posao, ono sto znam je da se u NRW dobije Berufserlaubnis na godinu dana, a onda mora da se polaze aprobacija. Ja sam ovde presla nakon sto sam dobila aprobaciju, pa nemam iskustva sa tom papirologijom.
Trenutno su otvorena mesta na internoj i na hirurgiji, ali probajte i sa slanjem Initiativbewerbunga, i to direktno Chefarztu ili njegovoj sekretarici. U pitanju je Helios Klinikum u Krefeldu. Evo ga link za otvorena radna mesta:
https://www.helios-gesundheit.de/kl...s]=1&tx_heliosuwsjoboffers_joboffers[search]=

Postovane kolege, pozdrav svima. da li bi neko mogao da mi kaze tacnu proceduru oko predaje dokumentacije za BE u Bayernu? Polozila sa B2, skupila potrebnu dokumentaciju i javila se na masu oglasa. Sada imam problem oko redosleda i procedure, sta mi je sve potrebno, kako i gde da saljem za BE i FSP? Hvala unapred.

Postovani kolega, ja ima preveden plan i program Niskog Univerziteta pre bolonje...Eventualni dogovor preko pp

Drage kolege,
Moze li neko da mi kaze da li je plan i program u stvari onaj dodatak diplomi, koji se dobija zajedno sa doplomom ili je to neki drugi dokument? I ako jeste, na koji nacin se moze navaviti? Ja sam upisala 2009 godine fakultet u Beogradu, dakle slusala sam nastavu po bolonji. Hvala puno

Drage kolege,
dobila sam ponudu za posao u Mecklenburg-Vorpommern pa me zanima da li je neko imao iskustva sa ovom pokrajinom i da li je i ovde polozen FSP uslov za zapocinjanje radnog odnosa ili moze da se radi par meseci
dok se ne polozi isti? Hvala unapred!
U M-V postoji mogucnost da se zapocne posao,odnosno da se dobije BF sa polozenim PKT-om ili Telc med. C1. Dobijate BF na 6 mes. ali u tom periodu morade da polozite i FSP. Pise to i na sajtu lekarske komore. Ja 03.02. polazem PKT a termin za FSP mi je 04.04.

Ponuda za lekare…
Ovom prilikom vam mozemo ponuditi posao za lekare specijaliste pedijatrije i lekara specijalistu interne medicine, po mogucnosti gastroenterologa….
Klinika se nalazi u Bavarskoj, blizu granice sa Austrijom i trazi 2 pedijatra i 1 internistu.
Obezbedjen stan, plata po TarifeLohn za tu pokrajinu (platu dogovarate direktno sa poslodavcem i zavisi od vise faktora), poslodavac preuzima obaveze i pomaze oko nostrifikacije diplome…Vise informacija u direktnom kontaktu sa poslodavcem.
Potreban je polozen minimum B2 nivo nemackog jezika, kao i sertifikat od Goethe, OSD ili Telc-a.
Mogucnost za prijavu postoji i za lekare koji nisu specijalisti, a imaju iskustva u radu na pomenutim odeljenjima…
Prijave poslati na mail srdjan@medifair.rs , tel/viber +38166/6188887
Za pocetak, dovoljno je poslati Lebenslauf sa slikom, sertifikat jezika, diplomu fakulteta i specijalistickog ispita…
Konkurs je otvoren do 15.februara i vazi za sve kandidate sa teritorije exYu…

PKT i FSP nisu isti. PKT ili Patientenkommunikationtest se polaze pri Freiburg akademiji,laksi je od FSP i veca je prolaznost. Sa polozenim PKT-om moze se dobiti BF u M-V samo na 6 mes. svakako moras da polazes i FSP. Ja sam se odluzila da polazem PKT,zato sto mi je termin za FSP tek u aprilu,a i retko ko polozi iz prve.
Ovo ti je link FIA i pojasnjenje o PKT-u .
https://www.fia.academy/page/aerzte-qualifizierung

- - - - - - - - - -

PKT i FSP su jedno isto, verovatno mislis Kenntnisprüfung?
PKT i FSP nisu isti. PKT ili Patientenkommunikationtest se polaze pri Freiburg akademiji,laksi je od FSP i veca je prolaznost. Sa polozenim PKT-om moze se dobiti BF u M-V samo na 6 mes. svakako moras da polazes i FSP. Ja sam se odluzila da polazem PKT,zato sto mi je termin za FSP tek u aprilu,a i retko ko polozi iz prve.
Ovo ti je link FIA i pojasnjenje o PKT-u .
https://www.fia.academy/page/aerzte-qualifizierung

Back