Srpski lekari u Nemačkoj

kolega, kako je proslo na tim razgovorima, sta kazu za C1, aprobaciju?

- - - - - - - - - -

kolega, koliko ste dugo trazili posao, da li ste iskljucivo preko oglasa ili ste slali i samoinicijativna pisma? Hvala

Na kraju sam u trecoj bolnici dobio posao, nevezano od ova dva razgovora, pa na te razgovore nisam ni otisao, tj. oktazao sam. Uglavnom su pitali za B2 sertifikat, e sad ne znam da li ce C1 biti neophodan za aprobaciju, ali do tad ce i biti vremena da se spremi. Inace sam dobio posao u Bavarkoj, navodno se tu dobija aprobacija poslije nekih godinu i po dana rada pod BE. Slao sam sve redom, i gdje ima i gdje nema oglasa. Iskreno mislim da veca sansa postoji pri samoinicijativnim slanjima, jer ako postoji oglas, sigurno ce se neko javiti ili iz EU ili sa visegodisnjim iskustvim.

Poslednja izmena:
Svaka cast kolega!
Jel to znaci da ste dobili posao gde nije bio otvoren konkurs, jer i meni se cini da su sve manje sanse kad zovu sve redom koji su se javili preko oglasa.
Na kraju sam u trecoj bolnici dobio posao, nevezano od ova dva razgovora, pa na te razgovore nisam ni otisao, tj. oktazao sam. Uglavnom su pitali za B2 sertifikat, e sad ne znam da li ce C1 biti neophodan za aprobaciju, ali do tad ce i biti vremena da se spremi. Inace sam u Bavarkoj, navodno se tu dobija aprobacija poslije nekih godinu i po dana rada pod BE. Slao sam sve redom, i gdje ima i gdje nema oglasa. Iskreno mislim da veca sansa postoji pri samoinicijativnim slanjima, jer ako postoji oglas, sigurno ce se neko javiti ili iz EU ili sa visegodisnjim iskustvim.

Kolega Boban84, cestitam za posao i zelim sve najbolje u daljoj karijeri!

Postovane kolege, imam par pitanja u vezi popunjavanja Europass CV forme. Naime, postoji par rubrika za koje nisam u potpunosti siguran da li sam ih dobro uredio, u pitanju su: Kommunikative Fähigkeiten, Organisations- und Führungstalent, Berufliche Fähigkeiten. Da li ste sve tri rubrike uredno popunjavali i da li bi u njima trebalo da se taksativno samo navede ili bi eventualno trebalo dati primer zasto ste npr timski igrac ili sa dobrim organizacijskim i komunikativnim sposobnostima? Za Berufliche, da li zaista treba da navodimo tu sta znamo da radimo u vezi posla? I na kraju, da li u onoj poslednjoj rubrici "ANLAGEN" treba pod buletima napisati koje skenove prilazemo uz CV. Hvala puno na razumevanju, savetima ili predlozima.

Kolega Boban84, cestitam za posao i zelim sve najbolje u daljoj karijeri!

Postovane kolege, imam par pitanja u vezi popunjavanja Europass CV forme. Naime, postoji par rubrika za koje nisam u potpunosti siguran da li sam ih dobro uredio, u pitanju su: Kommunikative Fähigkeiten, Organisations- und Führungstalent, Berufliche Fähigkeiten. Da li ste sve tri rubrike uredno popunjavali i da li bi u njima trebalo da se taksativno samo navede ili bi eventualno trebalo dati primer zasto ste npr timski igrac ili sa dobrim organizacijskim i komunikativnim sposobnostima? Za Berufliche, da li zaista treba da navodimo tu sta znamo da radimo u vezi posla? I na kraju, da li u onoj poslednjoj rubrici "ANLAGEN" treba pod buletima napisati koje skenove prilazemo uz CV. Hvala puno na razumevanju, savetima ili predlozima.

Kolega Fleisig, ja te kolone nisam popunjavao, jer smatram da su suvisne.

Sto se Anlagen tice to sam postavljao na kraju motivacionog pisma. Samo navesti da su skenovi npr sken diplome, sken B2 sertifikata itd.

Na kraju sam u trecoj bolnici dobio posao, nevezano od ova dva razgovora, pa na te razgovore nisam ni otisao, tj. oktazao sam. Uglavnom su pitali za B2 sertifikat, e sad ne znam da li ce C1 biti neophodan za aprobaciju, ali do tad ce i biti vremena da se spremi. Inace sam u Bavarkoj, navodno se tu dobija aprobacija poslije nekih godinu i po dana rada pod BE. Slao sam sve redom, i gdje ima i gdje nema oglasa. Iskreno mislim da veca sansa postoji pri samoinicijativnim slanjima, jer ako postoji oglas, sigurno ce se neko javiti ili iz EU ili sa visegodisnjim iskustvim.

Pozdrav kolega Boban 84!!
Imam pitanje, posto i ja saljem aplikacije u Bavarsku i saljem isto tako i na oglase i samoinicijativno. Jesi slao CV u formi Europass ili u nekoj obicnoj tabelarnoj formi? Jesi samoinicijativne prijave slao iskljucivo na mejl adrese Chefarztova ili i na mejladreses Personalabteilunga? Ponekad mi je problem naci mejl adrese šefova, a imam osecaj da bi me ti iz HR sluzbi pre skinuli sa dnevnog reda. I na kom odeljenju ako ne pitam previse... Hvala na odgovoru, sve najbolje, drzim palceve.

Svaka cast kolega!
Jel to znaci da ste dobili posao gde nije bio otvoren konkurs, jer i meni se cini da su sve manje sanse kad zovu sve redom koji su se javili preko oglasa.
Hvala. Da, nije bio otvoren konkurs, kao ni na ona dva mjesta na koja sam bio pozvan, pa sam otkazao.

- - - - - - - - - -

Kolega Fleisig, ja te kolone nisam popunjavao, jer smatram da su suvisne.

Sto se Anlagen tice to sam postavljao na kraju motivacionog pisma. Samo navesti da su skenovi npr sken diplome, sken B2 sertifikata itd.[/QUOTE

Hvala, takodje sve najbolje i srecno sa trazenjem posla. P.S. Ja sam napisao ono sto si naveo - timski igrac ili sa dobrim organizacijskim i komunikativnim sposobnostima, visok stepen odgovornosti....

Poslednja izmena:
Kolege da li je neko od vas vadio vizu za trazenje posla (na 6mes)? Molim vas da mi sto pre javite dokumenta koja ste skupljali, u ambasadi mi daju nepotpune odgovore..na internetu nalazim ali ne i za Srbiju sta treba..I garantno pismo kakvo ste podnosili..da li to moze da bude od nekog prijatelja i sta je on tamo naveo? Imam jos par dana do podnosenja za vizu molim vas za pomoc ako znate :sad2:

da li neko zna kako stoje stvari za nemacku po pitanju specijalista ginekologije,jer oni imaju neke sanse bar ponovo da specijaliziraju tamo ako im se ne priznaje nasa specijalizacija

Specijalizacija se cela sigurno ne priznaje, ginekolozi u nemackoj operisu I grudi a To nasi ginekolozi ne rade. Nazalost neznam detalje kako bi islo oko priznavanja, cak I ako bi bilo moguce.

Kolege da li je neko od vas vadio vizu za trazenje posla (na 6mes)? Molim vas da mi sto pre javite dokumenta koja ste skupljali, u ambasadi mi daju nepotpune odgovore..na internetu nalazim ali ne i za Srbiju sta treba..I garantno pismo kakvo ste podnosili..da li to moze da bude od nekog prijatelja i sta je on tamo naveo? Imam jos par dana do podnosenja za vizu molim vas za pomoc ako znate :sad2:

Aprila prošle godine sam podnosio zahtev za ovu vizu. Koliko se sećam od dokumenata je potrebno sledeće: Diploma i dodatak diplomi, prevod ova dva dokumenta na nemački, sertifikat o znanju nemačkog jezika, garantno pismo (onaj ko garantuje to vadi u opštini stanovanja i obavezno u garanciji mora da bude bavedena svrha tj. Visum zur Arbeizsplatzsuche inače garancija ne vredi) ili potvrdu iz banke da na računu imate preko 8000 e. Dve biometrijske fotografije, kopija pasoša. Zatim naravno dva popunjena zahteva. Čini mi se da sam predao i biografiju. Sva originalna dokumenta doneti na uvid i potrebno je sve iskopirati u dva primerka. Ukoliko predajete sa potvrdom iz banke poželjno je da se prevede na nemački. Nikakve neformalne izjave i pozivi se ne prilažu ako imate garantno pismo. Ako imate potvrdu iz banke onda vam treba neformalna izjava osobe kod koje stanujete kojom potvrđuje da vam obezbeđuje smeštaj. Ukoliko vam bude falilo nešto od dokumentacije to slobodno možete kasnije da donesete s tim što tek tada kreće obrada zahteva.

Drage kolege,

imam jos jednu nedoumicu u vezi europass CV-a. Da li ste prvu rubriku "ANGESTREBTE STELLE" na vrhu CVa ispod imena, prezimena, i slike, izbrisali ili ste je popunjavali, odnosno svaki put prilikom novog slanja personalizovali i ubacivali za koje se mesto prijavljujete?

Hvala puno unapred na odgovoru

Citam ove postove kolega i ne znam sta da kazem. Ako bih rekao da sam jos u februaru 2014 god.polozio B2, poslao oko 200 mejlova i nisam dobio ni jedan razgovor za posao, vi mi ne biste verovali,ali je zaista tako....Imam radnog iskustva kao lekar opste medicine,ali i to ocigledno nista ne znaci. Kontaktirao sam iz cistog ocaja jednu agenciju DOCTOLET,pa ako neko ima i pozitivna i negativna iskustva sa njima znacilo bi mi.Takodje svaka druga pomoc je dobrodosla,hvala unapred.

Pozvana sam na jednodnevnu hospitaciju u Sachsenu na Helios klinici (Interna) pa me interesuje ko je imao slicna iskustva da mi odgovori. Ne znam sta se od mene ocekuje da pokazem za jedan dan. Citala sam ovde na forumu da su jos neke kolege imale ovakve pozive za istu kliniku. Vise ne znam sta je vazno jer gde sam se najvise nadala jave mi u zadnjem momentu da im je zao primljen je neko drugi :(

Pa i ja sam u slicnoj situaciji, s tim sto saljem od leta i imala sam jednu hospitaciju i par razgovora. Isto imam radno iskustvo iz doma zdravlja kao lekar opste prakse, negde to moze da pomogne a neke i bas briga sta si radio pre nemacke. Neki su ovde na forumu dobili posao preko initiativnog bewerbunga, neki preko oglasa. Ja sam uglavnom imala pozive sto sam slala preko oglasa. Ne mora da znaci ako iz neke klinike dobijete odbijenicu da ne saljete ponovo kad se tu pojavi oglas jer sam imala razgovor u klinici gde su me odbili za internu pa su me posle pozvali kad je bio konkurs za neurologiju.U svakom slucaju saljite za vise spec i vise oblasti u nemackoj pa onda i verovatnoca je veca da vas pozovu.
Pozdrav!
Citam ove postove kolega i ne znam sta da kazem. Ako bih rekao da sam jos u februaru 2014 god.polozio B2, poslao oko 200 mejlova i nisam dobio ni jedan razgovor za posao, vi mi ne biste verovali,ali je zaista tako....Imam radnog iskustva kao lekar opste medicine,ali i to ocigledno nista ne znaci. Kontaktirao sam iz cistog ocaja jednu agenciju DOCTOLET,pa ako neko ima i pozitivna i negativna iskustva sa njima znacilo bi mi.Takodje svaka druga pomoc je dobrodosla,hvala unapred.

Pozdrav svima :)
Nova sam ovde, ali vas pratim jedno vreme. Hvala svima na iscrpnim informacijama.
Evo i ja da podelim neke.
Posle vise od godinu dana trazenja posla u Nemackoj, poslato preko 300 prijava, sa B2 sertifikatom posao sa dobila tek nakon sto sam polozila C1. I to bukvalno 10 dana nakon sto sam dobila sertifikat. Pre ovoga na sve one prijave dobijala sam negativne odgovore ili ignore, cak i agencije nisu bile rade da mi traze posao. Ali stanje se znatno promenilo nakon C1. Svi su odjednom postali zainteresovan...
Ovo pisem ne da bih naterala ljude da polazu C1, ali meni je pomoglo, bio mi je"ulaznica" za pozive za hospitacije.
Dosla sam do zakljucka da nemci prvenstveno gledaju kako govoris njihov jezik sve ostalo ce te tamo obuciti ili nauciti...

hvala kolega, da li ste primljeni kao praktikant ili asistent?ako jeste koliko dugo cete raditi sa tim statusom? da li ste zadovoljni platom? Nadam se da pitanja nisu neumesna,ipak mi je vazno jer ipak svi tamo idemo zbog neceg boljeg nego sto je ovde, novca, prilika za specijalizaciju idr. Hvala

hvala kolega, da li ste primljeni kao praktikant ili asistent?ako jeste koliko dugo cete raditi sa tim statusom? da li ste zadovoljni platom? Nadam se da pitanja nisu neumesna,ipak mi je vazno jer ipak svi tamo idemo zbog neceg boljeg nego sto je ovde, novca, prilika za specijalizaciju idr. Hvala

Back