Znam za Avgust,obicno bude druga polovina,a prati i sajt Kolarca i tamo se organizuje B2.
Hvala puno na brzom odgovoru, nisam znala da tamo moze da se polaze

Raspitacu se i tamo, bas se pitam koja je razlika i gde ljudi radije polazu ispit?

Pozdrav!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam za Avgust,obicno bude druga polovina,a prati i sajt Kolarca i tamo se organizuje B2.

EVO jednog linka u vezi zakona o plavoj karti koji je usvojen u nemackoj i omogucava nam neogranicenu dozvolu boravka posle 3 godine.pozzzz
EVO jednog linka u vezi zakona o plavoj karti koji je usvojen u nemackoj i omogucava nam neogranicenu dozvolu boravka posle 3 godine.pozzzz )
) ili samo C1,2.Ostali bojim se nece razumeti nista.
 ili samo C1,2.Ostali bojim se nece razumeti nista.Ja koliko sam upucen u polaganje,sve to ide preko Kolarca zvanicno. Samo neke termine popunjava Göethe.Tako da verovatno ima svaki mesec polaganje verovatno. I mislim da nije daleko otici i prosetati.Jedino ako niste iz BG.
I da li ima neki kolega / koleginica koji si malo visi nivo,pa da zajedno malo pricamo,cavrljamo na nemackom?

)  ????
)  ????
 Olaksace se zaposljavanje za nas koji nismo iz EU i skoro nas izjednaciti sa ostalima.
Olaksace se zaposljavanje za nas koji nismo iz EU i skoro nas izjednaciti sa ostalima. Jer tako je i osmisljen zakon,da se zaposli jeftina radna snaga i za platu za koju ne bi radio jedan Nemac.Zasto bi nam delodajalci(citaj bolnice) placali vise nego sto su u obavezi,kad ne moraju.
Jer tako je i osmisljen zakon,da se zaposli jeftina radna snaga i za platu za koju ne bi radio jedan Nemac.Zasto bi nam delodajalci(citaj bolnice) placali vise nego sto su u obavezi,kad ne moraju.

koliko znam klinike raspisuju konkurs za hospitaciju,jedan kolega je otisao skoro na taj nacin,klinika mu placa kurs i smjestaj 6 mjeseci dok ne dostigne nivo B2..I cuo sam da daju dzeparac oko 500e....problem je sto treba saznati kad tacno raspisuju te konkurse jer njemu je to javio jedan kolega koji je vec u nemackoj.
koliko znam klinike raspisuju konkurs za hospitaciju,jedan kolega je otisao skoro na taj nacin,klinika mu placa kurs i smjestaj 6 mjeseci dok ne dostigne nivo B2..I cuo sam da daju dzeparac oko 500e....problem je sto treba saznati kad tacno raspisuju te konkurse jer njemu je to javio jedan kolega koji je vec u nemackoj.Cao Mina.Ima i ja znanje jezika na nivou A2 pa sam se raspitivao za hospitaciju..koliko znam klinike raspisuju konkurs za hospitaciju,jedan kolega je otisao skoro na taj nacin,klinika mu placa kurs i smjestaj 6 mjeseci dok ne dostigne nivo B2..I cuo sam da daju dzeparac oko 500e....problem je sto treba saznati kad tacno raspisuju te konkurse jer njemu je to javio jedan kolega koji je vec u nemackoj.
Jedna klinika u Nemackoj mi je zakazala razgovor za poso.
Da li neko od kolega zna , koja se pitanja najcesce popstavljaju i kako sto bolje da se spremim za razgovor
Hvala
Dragi kolega kako ste prošli?Da li ste primljeni i da li je bilo nekog ispita?Mnogi govore da je potrebna nostrifikacija,da li je to istina?Puno pozdrava