Srpski interes u pobedi zapada u Ukrajini nad Rusijom?

Poruka
5.471
Vidim da neke kolege koje se predstavljaju kao Srbi na forumu, fanatično navijaju za zapadnu, ukrajinsku stranu u ratu.
Antiruski stav ide do granica mržnje.

Voleo bih da objasne, koji je srpski interes u pobedi ukrajinske i zapadne strane u ratu? Mislim, ako uopšte u svom navijanju za tu stranu imaju ukalkulisan srpski interes!!!

Lično ne vidim ništa! Eventualno bi se moglo nategnuti da je neki princip teritorijalnog integriteta u slučaju Ukrajine, i naš interes zbog Kosmeta. Ali upravo strana koja podržava Ukrajinu, u našem slučaju je odustala od principa poštovanja teritorijalnog integriteta.

Sve ću ja to Potanko da ti objasnim. Never fear, Nevenka is here.

Naime davne 1986. su Slobodan Milošević pa kasnije od 1991. i Aleksandar Vučić, oblikovali tvoj pogled na svet.

Taj pogled predviđa da treba mrzeti Nato patku, i samim tim podržavati viteza Putina koji se bori protiv njega. Logički sledi tvoja pro-Kadirov pozicija.

Međutim postavlja se jedno veoma značajno pitanje. Zašto ja uopšte da dozvolim da mi SNS pere mozak na ruke tj. da mi Vučić 1991. usadi antizapadnu misao.
Pa šta si sad objasnio? "Potanko!"
Na stranu što si mojoj poziciji pripisao svašta što nije, nego nisi rekao šta je srpski interes i kako ga pobeda zapada čini bolje sprovedivim?

Vidim da neke kolege koje se predstavljaju kao Srbi na forumu, fanatično navijaju za zapadnu, ukrajinsku stranu u ratu.

Voleo bih da objasne, koji je srpski interes u pobedi ukrajinske i zapadne strane u ratu? Mislim, ako uopšte u svom navijanju za tu stranu imaju ukalkulisan srpski interes!!!

Lično ne vidim ništa! Eventualno bi se moglo nategnuti da je neki princip teritorijalnog integriteta u slučaju Ukrajine, i naš interes zbog Kosmeta. Ali upravo strana koja podržava Ukrajinu, u našem slučaju je odustala od principa poštovanja teritorijalnog integriteta.

Srpski interes je da budemo deo zapada, gde pripadamo geografski, gde nam je sva rodbina i prijatelji, i gde nam je sva ekonomska saradnja.

A interes zapada je da ne dozvoli agresivno ponašanje u svom komšiluku gde vidimo iživljavanje nad slabijima. Ako ne možeš diplomatijom i ekonomijom da držiš neku državu u sferi svog uticaja, onda to nemoj raditi ni bombama. To je vrlo ružno i necivilizacijsko ponašanje. Plus je u dvorištu druge vojne sile. Prosto se tako nešto ne radi ako imaš manire normalne osobe.

Srpski interes je da te ne napadne prvi komšija.

Na pirmer, bio bi bedak da nas napadne Albanija zbog Kosova.

Isto tako je bedak da Rusi napadnu Ukrajinu zbog pograničnih sela naseljenih Rusima.

Sve ću ja to Potanko da ti objasnim. Never fear, Nevenka is here.
ti ce' da nam objasnis?
ajde objasni zasto je katar dao onaj avion trampu, video od vucica kako daje generalstab?
Taj pogled predviđa da treba mrzeti Nato patku, i samim tim podržavati viteza Putina koji se bori protiv njega. Logički sledi tvoja pro-Kadirov pozicija.
ma raskantacemo mi ameri nafo patku, sta mislis zasto smo inace izabrali njega, da vas zayebava sa carinama? joj jaguarko, nemoj, tramp je the chosen one, sve ce vas razbucati, i vas suni, badava slihtanje

Srpski interes je da te ne napadne prvi komšija.

Na pirmer, bio bi bedak da nas napadne Albanija zbog Kosova.

Isto tako je bedak da Rusi napadnu Ukrajinu zbog pograničnih sela naseljenih Rusima.
I odbranu tog interesa će nam pomoći zapadna strana koja je napala Gadafijevu Libiju? I koja je uzgred sa Albanijom več jednom napala nas zbog Kosova, može se reći na Pravdi Boga, s obzirom da im sadašnja izraelska intervencija uopšte ne smeta, a višestrugo gore izgleda od onog što su nama pripisivali.

I odbranu tog interesa će nam pomoći zapadna strana koja je napala Gadafijevu Libiju? I koja je uzgred sa Albanijom več jednom napala nas zbog Kosova, može se reći na Pravdi Boga, s obzirom da im sadašnja izraelska intervencija uopšte ne smeta, a višestrugo gore izgleda od onog što su nama pripisivali.
Ne pričamo o Izraelu, Libiji, Gadafiju, Pinočeu, Madoni i papi Grguru.

Pričamo o tome da je mnogo dobro živeti u slozi sa prvim komšijom.

Niko normalan ne može poreći da je svakome u interesu dobar odnos sa komšijom.

Fanatizam Hrvata u podršci zapadu i Ukrajini razumem. Oni će kao eksponent te strane u regionu moći da računaju na benefite na štetu Srba, naročito ako se dokaže da su verni.

Opet, Domazet Lošo ih upozorava da zbog te podrške opet može da im se desi da budu na gubitničkoj strani.
Nisu ni svi Hrvati za Ukrajince.I oni su po tom pitanju dosta podjeljeni.Ima ih više što su za Ukrajince,ali i popriličan broj što su za Ruse.

Ne pričamo o Izraelu, Libiji, Gadafiju, Pinočeu, Madoni i papi Grguru.

Pričamo o tome da je mnogo dobro živeti u slozi sa prvim komšijom.

Niko normalan ne može poreći da je svakome u interesu dobar odnos sa komšijom.
Pa slažem se, ali iz svetskih primera vidimo da to nije princip, nego pre svega princip je interes.

Pa, ne treba sitnosopstvenički da razmišljaš, već humanistički.
jes humanisticki da turci vade ukrajincima organe na samom frontu, aljbanjciki su bar imali zutu kucu!
joj nemoj vise, sa'ce opet ukre da lazu da lesevima fale roznjace, bubrezi itd, kao cipovi ves masinama, a svi znaju sve kanale crnog zapadno-evropskog trzista organima

Pa upravo i pričam da je dobar odnos između komšija zajednički interes.
Pa evo, mir je između nas i Albanaca tako uspostaavljen da je Kosmet okupiran! Ameri nametnuli taj princip uspostavljanja mira sa komšijama. Ergo, kad Rusi zauzmu Ukrajinu, biće mir među komšijama. Zapadni način uspostavljanja mira kojeg sad Rusi primenjuju.

Pa evo, mir je između nas i Albanaca tako uspostaavljen da je Kosmet okupiran! Ameri nametnuli taj princip uspostavljanja mira sa komšijama. Ergo, kad Rusi zauzmu Ukrajinu, biće mir među komšijama. Zapadni način uspostavljanja mira kojeg sad Rusi primenjuju.
Прво, Руси за хиљаду година не могу да "заузму Украјину".

Три године се иебавају са ових 20% уз границу које су ионако насељене руским становништвом.

Албанци и Срби имају генерално добар однос какав и треба да имају, једини проблем прави говор мржње који из политичких разлога педалирају Курти и Вучић.

Прво, Руси за хиљаду година не могу да "заузму Украјину".
a odakle ti da oni to rade ako vec zive vecinski na krimu, i donbasu, i nekolicini jos oblasti? - samo ce njih da osiguraju i to je to, a tebi je oprana pamet da posle ukrajine planiraju jos da osvajaju i po evropi, i da ne staju! to smo vas lozili da izlaze na dunav ili cak na atlantik, niste se valjda primili? ili ste to culi od nekog ludog eu politicara kome verujete? oprao vam je pamet, rusima ne treba cela uykrajina, vec samo deo gde je ruski vecinski, i nafo da odyebe u troskocima, a moze i da se rasformira sto bi bilo najbolje, sto ce tramp da resi, kao szo sto je vec resio, usaid itd

Poslednja izmena:

Back