СРПСКИ ИЛИ СРБСКИ , ПИТАЊЕ ЈЕ САД

Бл:
Добро бре Српи, шта сте се узјогунили, ако нећете да будете Срби, па ево и ********* и македонци добише нацију можете и ви, ај да пожурите док Тадићи није затворио радњу.
baner468.gif

obilic.gif

Ti si naravno sve ovo sam smislio i napisao?
Sigurno ti nije niko pomogao?
Budi iskren!:twisted:

sintagma:
a šta je sa ruskinjama hoćemo jih sada zvati rusinje ? prestanite sa glupostima u srpskom se kaže srpski a kome se nesviđa neka govori nekim drugim jezikom , npr evo vam muslimanski/bošnjački ili hrvatski kog svakodnevno menjaju ... uozbiljite se nismo mi hrvati da menjamo jezik kako se kome ćefne

Мислим да је сваком просвећеном човеку јасно којим језиком говоре ти тзв. бошњаци, муслимани, Хрвати, Дукљани. СВАКИ ШТОКАВСКИ ГОВОР НА БАЛКАНУ ЈЕСТЕ ПРАВИ ИСПРАВНИ СРПСКИ ЈЕЗИК.

Hellen:
Онда Енглези говоре енглеЗки.....
Немци немаЦки.....
Грци...или Грки...шта ли су...говоре грЦки, или грКски....
Французи француЗки......

Лепо је без гласовних промена.......само мало изломимо језик .......
Пошто видим да си се поистоветила са ликом на сличици.

Како се пише на English - Englishman

А не Енглез

Бл:

А не Енглез

Аха, ок. Напиши ми то ћирилицом, Србине!

Енглисхмени говоре енглисхом??? :razz:

Где си, Вуче, да се преврнеш у гробу, у шта ти се изродише потомци!!! :lol:

А где сте изгубили оно; "читај како пише, а пиши како говориш" па макар и не било књижевно српски. Знате за онај виц кад је један заљубљени ученик написао писмо својој учитељици а није био сигуран где да стави тачку, запету и остале знакове па јој на крају писма напише по 20так од сваког и замоли учитељицу да их она постави тамо по потреби јер он није имао времена да то уради?

Вујадин

Бл:

А не Енглез

Српски и енглески су лингвистички толико удаљени да је немогуће правити неке паралеле, сваки језик има своја правила.

komandir:
Мислим да је сваком просвећеном човеку јасно којим језиком говоре ти тзв. бошњаци, муслимани, Хрвати, Дукљани. СВАКИ ШТОКАВСКИ ГОВОР НА БАЛКАНУ ЈЕСТЕ ПРАВИ ИСПРАВНИ СРПСКИ ЈЕЗИК.

Tako je brate.

Jedino se na ovoj vetrometini od Balkana postavlja pitanje jezika. Kao te hrvatski, te bosanski, bosnjacki, maternji i kojekakve gluposti. To se samo odje tolerise, zar bilo ko misli da bi Amer smeo da kaze da on prica 'americkim' a ne engleskim ili Australijanac 'australijanskim' ili kako vec? To nema nigde samo ovde, i onda kada mi kazemo da Hrvati govore srpskim, onda nas EU i svet okarakterise kao zlocince i divljake, onda kazu da mi hocemo da uspostavimo hegemoniju na Balkanu sa tom konstatacijom?! Mislim...

Budi Srbin, pisi srpski!!!

Na svim svetskim katedrama slavistike izucava se samo srpsko-hrvatski jezik, odnosno srpski gde je nas lobi jaci! Znaci, bosanski, hercegovacki, crnski, gorski ... to je smesno! Ako strani lingvisti ne priznaju te politicke nazive za jezike ... zasto bi ih mi priznavali? Postoji jedan juznoslovenski jezik i to je srpski! Zasto se zove srpski? Zato sto je SRBIN postavio standarde jezika po kome se danas govori u vecem delu slovenskog Balkana!

Ko im je kriv sto se neki Hrvat, Bosanceros ili Dukljanin nije setio reforme! Vuk je blago srpskog naroda koje svedoci o tome da iako smo bili pod okupacijom najnazadnije sile u Evropi mi kao narod ipak nismo izgubili nas intelekt, tradiciju i kulturu! Narodi koji su bili pod "boljim" okupatorima npr. Hrvati nisu imali svog reformatora, a Cesi su se zbog krize u Svom jeziku morali vratiti na arhaicni standard, bez reforme!

Pridruzujem se akciji, Budi Srbin, pisi srPski!!!

Eto sve si dobro rekao. Ko je njima kriv, sto ini nisu imali svog Vuka ili sl. Ma smesne su mi sve ove banana republike oko nas. Nazalost mi uvek izvucemo deblji kraj...

Evo porucujem Rufimu, da vise ne prlja usta sa jezikom robova i sluga, vec da govori cistim maternjim jezikom odnosno siptarskim. Ajde Rufime, ako ti otac vidi da pises i blatis usta sa srpskim iscera ce te iz kuce...:):):)

Ma ljudi ,nije mi jasno cemu stalne besmislene rasprave kod nas Srba...Kao ova za jezik!Vazno je da mi njegujemo i ocuvamo taj jezik , da ga ostavimo lijepim i cistim nasim potomcima,da se borimo protiv stranih izraza u njemu ,da pisemo djela na njemu ...Vazno je duhovno osjecati taj jezik ,a ne baviti glupim gramatickim nedoumicama i tako samo skrecati na pogresan put ...

Neznam sta ste sr... i nje mi bitno ja imam cvrste dokaze da je potpuno ispravno napisati srBski umesto srpski.

nekada kada sam iso u srednju skolu na vezbanci za pismene zadatke iz srbskog mi je pisalo Srbski jezik. iProfesorka srbskog ga to nikad nije ispravila. Mozda mislite da nije videla... Jeste videla je> Iznad toga napiso sam ime i prezime malim slovom a to je posle bilo prepravljeno a ovo srbski je ostalo.

Autobus:
imam cvrste dokaze da je potpuno ispravno napisati srBski umesto srpski.

A srednju skolu si ucio u Ceskoj odnosno Slovackoj, jel tako? Cesi i Slovaci pisu srBski ali izgovaraju srPski... Pa, pokusaj nekoliko puta da brzo izgovoris srBski pa ces posle 5. puta cuti kako se B pretvara u P. Ovu glasovnu promenu nije izmislio neko vec je ona prisutna i u drugim jezicima. U poljskom se V pretvara u F i B u P ...

Autobus88:
nekada kada sam iso u srednju skolu na vezbanci za pismene zadatke iz srbskog mi je pisalo Srbski jezik.

Vidim da te profesorka nije naucila ni stavljanu apostrofa ... "is'o" umesto "iso" tj. ISAO, a ni pravopis ti nije jaca strana, kao ni vaspitanje ...

Nego, kakvi su ti to cvrsti dokazi? De, da cujemo.

Neznam sta ste sr... i nje mi bitno ja imam cvrste dokaze da je potpuno ispravno napisati srBski umesto srpski.

nekada kada sam iso u srednju skolu na vezbanci za pismene zadatke iz srbskog mi je pisalo Srbski jezik. iProfesorka srbskog ga to nikad nije ispravila. Mozda mislite da nije videla... Jeste videla je> Iznad toga napiso sam ime i prezime malim slovom a to je posle bilo prepravljeno a ovo srbski je ostalo.

Тај чврасти доказ који имаш... то је то што ти професорица није исправила грешку???

Ако потоји још неки тако јак доказ, волела бих да га чујем. Српска филологија чезне за њим.

Back