Srpski heroji ili laznjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Karađorđe psihopata? Koja smejurija.

Svako ko je išta čitao o tom vremenu može da kaže da je Karađorđe bio jedan od najvećih srpskih heroja; i veliki vojskovođa, i veliki državnik, i veliki čovek.
Lako se ljutio, ali je još lakše i praštao.
Prema vojnicima se ponašao kao otac ili stariji brat, delio sopstvenu hranu i piće s njima.
O hrabrosti i vojnim veštinama se ne mora ni pričati, to svi znaju.
Jeste bio nemilosrdan, samo prema kome? Prema onima koji su zloupotrebljavali svoj položaj, tlačili i iznuđivali od naroda.

Sve se to vrlo lako nađe i sazna, samo što se treba odlepiti od članaka Kurira i ostalih šund-novina i bar malo uzeti knjigu u šake.

Поуздани извори?

Nema ih, a reklo bi se da ih nikad neće ni biti; još od prvog posta se sve odmah svodi na najobičnije teorije zavere, tj. na Protokole SPC Mudraca.

Nije majka gugl nego istorijske knjige a tamo koliko znam nema nikakvog Kopilića nego Kobilića kojeg je po legendi
odhranila kobila pa otuda to ime . Inače taj mitski junak postoji i kod drugih komšijkih naroda . Npr kod Bugara
pa i Albanaca . Miloš Kobilić se spominje prvi puta oko 100 godina poslije kosovske bitke a kao Obilić 300 godina poslie
kosovske bitke . Informacija se lako može provjeriti u knjizi Ilustrovana istorija Srba našeg poznatog istoričara
Vladimira Ćorovića . Postoji šest knjiga a mislim da se mogu skinuti i sa interneta .
Informacije o kosovskoj bici se mogu pronaći u knjizi br 2 . Knjige je izdala NARODNA KNJIGA .

Izvini a jel ti to mene zezaš?? , kad sam rekao google mislio sam da ukucaš u pretraživač ime Miloša i doći ćeš do istorijskih spisa i knjiga.

Ja nisam iznosio tvrdnje o prezimenu Obilić već realne pretpostavke za razliku od ove da ga hranila Kobila.

Inače kod je oduvek bio trend da se imena i prezimena menjaju jer vremenom dobijaju neko novo znažnje u ovom slučaju pežurativno , pa je umesto Kopilić , šprvo došlo Kobilić jer ga je eto kobila hranila , pa onda je i to postalo pežurativno ka su skinuli slovo "k".

Prezimena toga tipa su naš teniser Janko Tipsarević , i kad sam gledao šta je to "tipsar" video sam da to zanimanje ne postoji , ali postoji "stipsar" onnaj koji pravi ili prodaje "stipsu" , a stipsa danas ima pežurativno značnje.
Onda ima onaj hrvatski književnik Ivan Aralica , pa ti mu samo dodaj slovo "v" i videćeš šta mu znači prezime.:D

Kopile nekada nije imalo smisao vanbračnog deteta kao danas , već je to bio sin od vladara ili plemića jer je svaki vladar imao mnštvo žena(konkubina).

Prezime Kopilović je danas zastupljeno kod Bunjevaca , uzmeš google i naćeš ih pod tim prezimenom.
A oni sigurno ne bi svoje prezime sebi nadenuli da ima značenje koje danas posotji već je to bilo značenje nekadašnje koje sam pomenuo.

Karađorđe psihopata? Koja smejurija.

Svako ko je išta čitao o tom vremenu može da kaže da je Karađorđe bio jedan od najvećih srpskih heroja; i veliki vojskovođa, i veliki državnik, i veliki čovek.
Lako se ljutio, ali je još lakše i praštao.
Prema vojnicima se ponašao kao otac ili stariji brat, delio sopstvenu hranu i piće s njima.
O hrabrosti i vojnim veštinama se ne mora ni pričati, to svi znaju.
Jeste bio nemilosrdan, samo prema kome? Prema onima koji su zloupotrebljavali svoj položaj, tlačili i iznuđivali od naroda.

Sve se to vrlo lako nađe i sazna, samo što se treba odlepiti od članaka Kurira i ostalih šund-novina i bar malo uzeti knjigu u šake.

Pa ubio je samo oca i brata.

Koga je jos trebao u familiji da ubije da bi bio psihopata?

Izvini a jel ti to mene zezaš?? , kad sam rekao google mislio sam da ukucaš u pretraživač ime Miloša i doći ćeš do istorijskih spisa i knjiga.

Ja nisam iznosio tvrdnje o prezimenu Obilić već realne pretpostavke za razliku od ove da ga hranila Kobila.

Inače kod je oduvek bio trend da se imena i prezimena menjaju jer vremenom dobijaju neko novo znažnje u ovom slučaju pežurativno , pa je umesto Kopilić , šprvo došlo Kobilić jer ga je eto kobila hranila , pa onda je i to postalo pežurativno ka su skinuli slovo "k".

Prezimena toga tipa su naš teniser Janko Tipsarević , i kad sam gledao šta je to "tipsar" video sam da to zanimanje ne postoji , ali postoji "stipsar" onnaj koji pravi ili prodaje "stipsu" , a stipsa danas ima pežurativno značnje.
Onda ima onaj hrvatski književnik Ivan Aralica , pa ti mu samo dodaj slovo "v" i videćeš šta mu znači prezime.:D

Kopile nekada nije imalo smisao vanbračnog deteta kao danas , već je to bio sin od vladara ili plemića jer je svaki vladar imao mnštvo žena(konkubina).

Prezime Kopilović je danas zastupljeno kod Bunjevaca , uzmeš google i naćeš ih pod tim prezimenom.
A oni sigurno ne bi svoje prezime sebi nadenuli da ima značenje koje danas posotji već je to bilo značenje nekadašnje koje sam pomenuo.
Ne zezam te nego ti navodim izvor gdje možeš naći podatke o Milošu Obiliću .
Ne pretposavljam ja da je Miloša odhranila kobila već o tom mitu pišu istoričari .
Nikakav Miloš Obilić ili Kobilić ( pa čak ni Kopilić ) nije učestvovao u kosovskoj
bici i u tome je suština .
U knjizi koju sam naveo postoji i podatak ( iz turskih izvora ) kako je poginuo Murat .
Nije ga ubio nikakav Miloš jer je nerealno da mu uđe u čador i " raspori ga od učkura
do bijelog grla ) . Skinuli bi mu i gaće prije nego što stigne do Murata .
Narodna poezija je jedno a istorija nešto sasvim drugo .

Ne zezam te nego ti navodim izvor gdje možeš naći podatke o Milošu Obiliću .
Ne pretposavljam ja da je Miloša odhranila kobila već o tom mitu pišu istoričari .
Nikakav Miloš Obilić ili Kobilić ( pa čak ni Kopilić ) nije učestvovao u kosovskoj
bici i u tome je suština .
U knjizi koju sam naveo postoji i podatak ( iz turskih izvora ) kako je poginuo Murat .
Nije ga ubio nikakav Miloš jer je nerealno da mu uđe u čador i " raspori ga od učkura
do bijelog grla ) . Skinuli bi mu i gaće prije nego što stigne do Murata .
Narodna poezija je jedno a istorija nešto sasvim drugo .

Misliš na ovaj turski izvor?!

Našri-turski istoričar-15.vek

Murat otiđe s nekolicinom svojih vernih sluga, da ogleda brda mrtvačka. Među njima bejaše nevernik imena Miloš Obilić, srčani i hrabri prokletnik. Ovaj je u društvu Lazarevom rekao: Idem da ubijem turskog cara! Imade uza se skriveni nož. U toj nameri se ovaj nevernik slučajno na bojnike zaveru nameri, a ovi ga rane, te se ogrezav u krvi taj ranjeni nevernik među mrtve skrije. Kada Murat kan k tome neverniku nadođe, digne se on te padajući i opet se dižući, uprav volji k sebi propusti, govoreći: 'Čini mi se taj hoće nešto! Pustite ga da dođe.' Ovaj prokletnik imadijaše u svome rukavu skriven nož: on pristupi, učinivši se kanda će da poljubi uzengije Končareve, probode Končara... Onoga nevernika tu poseku, a brzo se šator to donese, da se metne poda nj telo sultanovo... U onoj noći bejaše u islamskoj vojsci smutnja i razdraženost.“

Oca je ubio jer je hteo on da njih oda Turcima, a brat je silovao devojku. A neki pacifista i miroljub ne dolazi na celo naroda u ratu.

A temu smo diskutovali makar deset puta.

To dovoljno govori o celoj familiji da ne kažem o celom srpskom narodu , sve go' izdajica,silovatelj i ubica.:D

Ovde je poenta da se šupljih srpskih glava izbaci mitomanija jer oni hoće "moralne vrednosti" od pre više stotina godina reflektovati na dašanjicu i decu i nard učiti tome , što znači da su nam porodične vrednosti Karađorđa i njegovov oca i brata sasvim normalne.

Хероји су, како за кога.Сложићу се само са једним,а то је да историју треба раздвојити од мита,што ми никад нисмо успели.Тему би можда требало проширити,можда да споменемо феномен Тито(јер је и његова личност постала митска) и други.

Хероји су, како за кога.Сложићу се само са једним,а то је да историју треба раздвојити од мита,што ми никад нисмо успели.Тему би можда требало проширити,можда да споменемо феномен Тито(јер је и његова личност постала митска) и други.

Tito je odavno raskrinkan kao neki mitološki lik , i danas nema ljudi u Srbiji koji ga doživlja u smislu "Kad je Jožek bio mali" ili da mu je život spasio pas i slične bajke , već se danas o njemu govori sasvim normalno , ako ne računamo ove nacionaolističke mitomane koji mu danas prišivaju mnoge negatovnosti koje su lažne.

Da bi krenuli napred i konačno došli sebi i pameti moramo sve mitove raskrinkati , znači od Tita i partziana do SPC,četnika i još dalje istorije koja još više sludela naše male jadne ushale mozgove.

Zato se mora krenuti od glavnog mita koji je na sceni i koji je vaskrsao devedestih , a to je svetosavlje i SPC koji doslovno drže naš narod za muda i ne daju biti slobodni ljudi jer svaka kritika SPC i njihove ideologije se smatra izdajom,plaćeništvom,....

Meni su na Krstarici svaki put rekli da sam srbomrzac jer ne ovlim SPC i kritikujem ih.
Zbog toga patrijarh 'ladno izjavi da crkva neće plaćati porez a to znači da je normalno krasti i biti lopov u ovoj zemlji.

Ono šta je uradila SPC i ta suluda ideologija je najgore ikada u srpskoj istoriji , jer je narod doslovno vratila u pećinu po pitanju poimanja stvarnosti i društva i napravila od njih zlikovce,lopove,siledžije,..i proglasila ih za junake.

Da pocenemo od NEPOSTOJECEG: Milosa Obilica.

Istorija ne zna da je ikada postrojao Milos Obilic!

Pa ko je onda ubio turskog sulatana u jeku kosovske bitke?

Pa njegov sin Bajazit, da bi se dokopao vlasti i lukavo smislio "srpskog junaka Milosa" koji je ubio Murata...

Dalje, cuveni Marko Kraljevic....Turski vazal, izdajnik, poginuo na Rovinama boreci se protiv hriscana za tursku krunu....

Cuveni Karadjordje je bio poznati psihopata i ubica...Ubijao je jednako i svoje i tudje.

Tu je i Draza Mihajlovic: nemacki podrepas, jedino se borio protiv svog naroda....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sve ovo ne znaci da Srbi nisu imali svoje PRAVE heroje...

Velike i ponosne.

Heroje koji su nevidljivi, jer ih je tako SAKRILA CRKVA, a podmetnula narodu LAZLJAKE....

Iz svojih EGOISTICKIH POTREBA.

Raspravicemo i zasto, ako bude interesa.

Nema objektivne istorije :confused: istoricari treba da budu naucnici objektivni, nepristrasni a vecina pise hvalospeve ali je uvek tako bilo i bice ubuduce :neutral: Svemu treba pristupiti kriticki, rezervisano iz vise izvora

Sama tema je blago rečeno manjkava...
Temu svakako treba proširiti ne samo na ličnosti već i na ostale mitove. Tj razliku između mita i istorije.
Srbi imaju mnogo mitova od onih starih pomešanih sa narodnom tradicijom i epskim pesmama pa do najnovijih romantičarskih mitova tipa "Srbi narod najstariji".
Čak je i ovde na ovoj temi pomenut jedan od novih mitova o tzv Redu zmaja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back