SRPSKI GENERAL OPET U PRIŠTINI

meda_01

Primećen član
Banovan
Poruka
935
Vest jeste interesantna, makar po naslovu. O tome sta su razgovarali, kakav je dogovor postignut, saznat cemo u danima koji dolaze.


SRPSKI GENERAL OPET U PRIŠTINI

Petak, 4. Jun, 2010.| Autor: Brankica Ristić (4) Send to friend Print
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić razgovarao s komandantom Kfora Markusom Bentlerom u glavnom gradu južne srpske pokrajine

BEOGRAD - Priština je ponovo dočekala srpskog generala!
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, koji je juče u Prištini razgovarao s komandantom Kfora Markusom Bentlerom o jačanju saradnje VS i međunarodnih snaga, prvi je srpski vojnik koji je od 1999. godine u ovoj vrsti posete boravio u glavnom gradu južne srpske pokrajine.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je cilj susreta jačanje saradnje i nivoa bezbednosti duž administrativne linije, kao i da je „reč o sastanku visokog nivoa Zajedničke komisije za primenu Vojnotehničkog sporazuma“.

„Na dnevnom redu bila su i pitanja u vezi sa opštim stanjem bezbednosti na Kosovu i Metohiji, kao što su napadi na predajnike mobilne telefonije i obaveze Kfora po pitanju zaštite verskih objekata i objekata kulture“, piše u saopštenju Ministarstva.

Miletić i Bentler su razgovarali u komandi Kfora u centru Prištine, a mere bezbednosti prilikom dolaska srpskog generala bile su uobičajene.

Ovo je bio prvi susret Vojske Srbije i Kfora na najvišem nivou, posle dve godine, jer su odnosi VS i međunarodnih snaga spušteni niži nivo u junu 2008. Od tada do danas saradnja komandanata jedinica sa obe strane administrativne linije nije prekidana.
 

Back
Top