"Srpski Film" grozota ili umetnost!?

Trudim se al' nikako Ziku ne mogu
da zamislim u reklami za uloske.:cool:
Ali prasak vec...

Zelenilo, Zika se igra u travi, pada.

Oh, ne... Bela majica vise nije bela.
Kako skinuti te ogavne mrlje?!
Ne brini, domacine, tu je vas Zika Propers!
Nema vise glavobolje.
Cudesa!
Majica je tako nestvarno bela.
Sada mogu da je prljam svakog dana - kaze glumac.

Da vase rublje bude cudesno belo
tu je - Zika propers!

To bi mu leglo.:cool:
Na kraju kez, kamera zum
i prasak u rukama.

Ne, ne, zavrsna scena je kako on djo kom mlatara ko pecaljkom, al nista njega to ne boli, to je samo genitalija,
i on mu u stvari sluzi ko adekvatna zamena za kopru za sveze opran ves, da ga prostre, naslagao na nj onaj silan beli ves i prostire, jedno po jedno
@topik
bolje i to nego da snimaju reklame za prašak za veš ili sokiće
Ne znam da l je bolje, isplativije jeste.

U pravu si ali su meni reklame poštenije. Nedvosmisleno govore da je u pitanju samo zarada.

cinjenica da Zika bojkotuje da gleda sranje koje je snimio potvrdjuje da su u pitanju samo pare
Cisto da kazem da je za mene bilo visestruko mucnije da gledam Mi nismo andjeli 3 nego Srpski film
Taj koji zeli da se smekerise da je gledao nesto odvratno,mucno i sokantno treba da se drzne da gleda to sranje

skinuo sinoc sa neta i odgledao

po meni, odlican film
opet, po meni, ovaj film ne govori o sexu
opet, po meni. nasilje u filmu nije tu zbog umjetnosti, vec zbog socijalne i politicke poruke
opet, po meni, ovaj film je nesto kao rimejk filma "Salo"

ne znam da li je reziser Srpskog filma ljevicar kao Pasolini, ali ovaj film je, opet, po meni, brutalna, izvanredna, sjajno odradjena antikapitalisticka propaganda - sto se meni veoma svidja :)
radi radi, zaradi, kupuj prodaj, prodaj, kupi, plati, plati, plati..( poso kuca kuca poso :) )

enivej, potpuno se slazem sa kolegom
koji je par postova iznad mene napisao
da je Mi nismo andjeli 3 - mnogo mnogo muchniji film za gledat od ovoga :)

ubaciti decu u neke od ovih scena... katastrofa, ogromna katastrofa film je odvratan. a naziv..nemam reci. mozda gledam usko na ovo ali sam prilicno zgrozen celog filma scena, a posebno scena u kojima se pojavljuje to nesrecno dete koje ce godinama kasnije saznati u cemu je zapravo ucestvovalo...samo jedna rec. katastrofa.

Pa...
Dosta je ljudi koji razmisljaju kao i ti.
Ali, shvatas, nadam se, da deca u filmu nisu zaista ucestvovala u svim tim scenama nitu su (cak ni malo) videla ono sto krajnji gledaoci (iliti mi) vidimo kao finalni produkt.
Opet, mozda je tebi grozno samo postojanje tih, decijih, likova u nekim scenama.
Jer, to se u Srbiji nikad ne dogadja, zar ne?
Motikom u glavu pa telo zatrpas liscem.
SINA.

Ako ne uvidjas alegoricnost filma, hm.
Ovo nije podforum za te ;)
S druge strane, evidentna je i zelja reditelja da sokira i to, verujem, ni on sam ne moze da ospori :)

Da mozda...samo se pitam sta ce to dete pomisliti i kako ce se osecati kada jednog dana bude razumelo potpuno znacenje tog filma i svaki postupak, svaku scenu u njemu kad odraste i postane covek. Da li ce se kajati sto je ikada bilo deo cele te price. I da prilicno me zgrazava postojanje decijih likova u tim scenama.

Nije na nama da sudimo o tome.
Kao da se ne desavaju mnogo strasnije stvari, a koje ne nailaze na osudu, da bi se bavili pitanjem "sta ce biti kada...".
I kao da je bebac sa omota Nirvaninog "Nevermind"-a mogao da se pita da li zeli da bude tu, potpuno go :lol:
(npr ta beba, a sada vec stasao momak, je ponosan na svoju "ulogicu" u grunge subkulturi.)
nirvana_nevermind_cover.jpg

Nije bas da ima puno slicnosti, ali ako se radi samo o toj decijoj golotinji onda..da :P (btw mrzim nirvanu al nema veze). Jednostavno imam jako los utisak o filmu. Obicno volim da se opustim gledajuci a ovaj me je prilicno iscrpeo psihicki. Evidentno je da su nasilje i ovim slicne stvari svuda oko nas i da se tome ne moze pobeci. Ne potcenjujem umetnicku vrednost ovog filma barem ne u potpunosti, mislim da je film odlicno uradjen, da su scene verno prikazale grozotu koje su trebale i vidi se da je ulozeno dosta novca da bi se sve to ostvarilo. Jednostavno...cisto subjektivno misljenje je da nisu potrebne scene nasilja u ovim kolicinama da bi ljudi shvatili poentu, jer je meni bar bila jasna 40 minuta pre kraja.

edit:

velika zamerka i kritika ovog filma s moje strane ide ka naslovu filma. reditelj je iznosenjem ovog filma u inostranstvo postao nas kulturni ambasador i mislim da je to bilo nesto najmracnije sto se moglo izneti, odmah nakon surove realnosti koja prati naciju.

Poslednja izmena:
Ima slicnosti itekako, jer je tvoja glavna zamerka bila "samo se pitam sta ce to dete pomisliti i kako ce se osecati kada jednog dana...".
Takvo isto pitanje se moze postaviti i za bebu, sada coveka, na naslovnoj strani takvog remek dela kao sto je "Nevermind".
Kako ce se on osecati kada vidi svoju golu sliku na polici sa kultnim albumima...?
Dakle, rekli su mu i - bio je odusevljen ;)
Mozda i klinja iz filma jednom, kada bude dovoljno velik da gleda film, bude imao isto misljenje.
Nije na tebi (ili nama) da sudimo o tome.

A o filmu, da ne bih razglabao ili preterano citirao.
Iscrpna kritika: http://cultofghoul.blogspot.com/2010/03/srpski-film-2010.html

Back