"Srpski Film" grozota ili umetnost!?

stvarno ovi neki ljudi ko da su iz bajke dosli...film je ono ok...po svemu sudeci...samo meni licno sa djecom mi se nista ne svidja u vezi sexa i sl..a ostalo..gledao sam mnogo gore....dobroi je uradjen nasi glumci su dobri kao i uvijek..todorovic narocito je za te stvari uvijek dobar bio itd itd...kakva vremena takvi i filmovi..pa ga bilo to dobro il lose..***..sta da se radi...

Ovaj film jednostavno nikog ne ostavlja ravnodusnim, trebalo mi je par dana da svarim u sebi sta ustvari mislim o ovom filmu, jer sam se posle gledanja osecao prljavo i uznemireno onim sto sam video.

Relativno spor pocetak, mogu reci malo dosadan i predvidljiv s obzirom da sa znao size filma, a onda pocinje gradacija zla i uzasa, s obzirom da sam pogledao svakakve ogavnosti na internetu mislio sam da cu ono sto sam citao pre gledanja filma relativno lako podneti...jok, utroba se previrala:roll:

Sigurno da su autori ovim debitantskim filmom imali nekoliko stvari u glavi, trebalo je napraviti nesto unikatno sto ce zaintrigirati ljude da gledaju, da vrate ne bas mali ulozeni novac...ali i da pokrenu ljude na razmisljanje.

Prikazano je nasilje u najsirovijem obliku, bez sminke, bas onakvo kakvo ono u realnosti jeste, da se islo sa kompromisom ne bi bio postignut zeljeni efekat - gadjenje nad devijantnom strukturom nekih mozgova. Cujemo povremeno na vestima slicne price, ali obicno okrecemo glavu, to je negde "tamo daleko", van nase kuce, porodice, komsiluka... i ne zelimo emotivno da se povezemo sa time.

Film ne promovise nasilje, vec ga razoblicava, prodire u sakrivene ganglije ljudskog zla i baca nam ga u lice. Glavni lik filma koji je prikazan kao covek u materijalnim problemima svesno se upusta u nesto napoznato da bi prehranio porodicu, ali najvece ogavnosti ne radi trezan, vec nadrogiran speedom i hormonima.

Mali broj ljudi ce imati sluha za ovako nesto, mozda vecini i ne treba preporuciti da ga uopste gledaju, prevelikim emotivcima, bukvalistima, zenama sa malom decom, nacionalistima koji ce u ovome videti zaveru, deci ispod 18 godina, i svima onim psihicki nezrelim ljudima koji ce u ovom filmu videti inspiraciju za slicne stvari....

Film je zanatski dobro uradjen, gluma po meni solidna, ne i odlicna...

Ostace u mojoj glavi verovatno dok sam ziv:think:

Film nije loš, mada je u mom slučaju delovao razočaravajuće, što je posledica mojih pogrešnih očekivanja. Naime, na samom početku filma Miloš daje objašnjenje (sinu) da 'točkići najbolje rade noću'. Ta priča o točkićima je toliko nevešta (po zapažanju mnogih), da prosto tera na zaključak da je ubačena u film sa namerom. Kojom? Ponadala sam se da joj je svrha objašnjenje onoga što nas očekuje u filmu, tj. da ovaj film namerava da se bavi mračnim delom erotike. Da želi da bude ono što bismo u stripu nazvali 'ero guro'.
E sad, jasno je da običan ero guro mnogi teško mogu progutati bez nagona za povraćanjem, pa se pribegava taktici ‘jedi, dobro je za zdravlje’. Zamislite jako malu strip scenu na kojoj se pojavljuje izvrstan crtač (režija, kamera, efekti…), koji je uradio najobičniji ero guro (scenario) strip. Lako je predvideti da će svi krenuti da delu pripisuju vrednosti i kvalitete klasičnog umetničkog stripa (tragajući za dubljim smislom, kritikom društva, porodice…). U cilju lakšeg svarivanja to mi je razumljivo, ne smeta mi. Moje razočaranje potiče od toga što i sami autori u nastavku pokušavaju baš to isto. Scenario tokom filma postaje sve lošiji (uključujući i poslednju scenu), pa umesto obećane zabave osećamo mučninu i stid.
Ero guro se čita sa osećajem radoznalosti, bez stida. Srpski film vas tera da se stidite i poručuje da će vam se kičma osušiti.

ne ,bre
**** je usao kroz oko , i prosao kroz mozak

toliko o tome da si gledao film, bojim se da si zazmurao na tu scenu, zar nisi primetio da je glavonja sa naocharima bez jednog oka? i ti ces tu da mi komentarises o filmu...
film je jedan od boljih, da su nasi imali malo vise para verovatno bi od mene dobio 10/10, muzika,zvukovi,pricha(manje vise), tok filma odlichan...sve je po meni uskladjeno i na svom mestu, da je bilo samo malo vise para bilo bi mnogo mnogo bolje, mada i ovako je odlichno. naziv filma je minus, mada opet moze da se tumachi na sto nachina, tako da mozemo to zanemariti :)

9/10, i mozda jedan od najboljih nasih :worth:

toliko o tome da si gledao film, bojim se da si zazmurao na tu scenu, zar nisi primetio da je glavonja sa naocharima bez jednog oka? i ti ces tu da mi komentarises o filmu...
film je jedan od boljih, da su nasi imali malo vise para verovatno bi od mene dobio 10/10, muzika,zvukovi,pricha(manje vise), tok filma odlichan...sve je po meni uskladjeno i na svom mestu, da je bilo samo malo vise para bilo bi mnogo mnogo bolje, mada i ovako je odlichno. naziv filma je minus, mada opet moze da se tumachi na sto nachina, tako da mozemo to zanemariti :)

hm...da...
da su imali vise kesha mogli su da plate nekog od ovih glumaca da pojedu psece g0v4nce kao u pink flamingosu ili bar neka varijanta 'eat da poo poo' iz 'Salo'-a. bili bi jos 'kultniji' a lako bi nasli pokrice i neophodnu metaforu i za tu scenu.

pink_flamingos.jpg

jel zna neko ko je ovaj bogalj?

Mada nisam gledao film više manje sam Protiv bizarnosti radi bizarnosti,pa mislim da ću ga preskočiti.Al opet možda ima neku vrednost.Vidim da je radivojević išao na slash & sex fazon.Malo mi je to.To može da snimi skoro svako sa bolesnom maštom i dva grama mozga.Njega poštujem zbog nekih drugih stvari al kolko ovde čujem o filmu nije vredan gledanja.

jel zna neko ko je ovaj bogalj?

da, osakacen mi je deo mozga, ali sa punom sigurnoscu mogu reci da je tvoj problem znatno veci, jer stvari ne vidis onakve kakve jesu(gledano bukvalno), da ti malo priblizim, ako chovek nije imao oko(sto se vidi na snimku), ne znam kako si ti uspeo da zakljuchish da je milos kroz njegovo oko kurcem dopreo do njegovog mozga? hmmm :think: ...
tako da to sto ti vidis, i sto ti mislis, mene ne zanima, al me po malo tangira iz razloga sto se na neki nachin podsmevas filmu, a ni sam nisi odgledao film kako treba, a ne verujem da si jednu desetinu filma razumeo...

a da ti priblizim malo moje vidjenje filma, film sam gledao iz razloga sto sam chitao strane komentare, koji su bili poprilichno podeljeni, iz krajnosti u krajnost, pa sam iz radoznalosti odgledao film "da vidim koliko je taj grozan film stvarno grozan". eto, tu sam se mozda malo i zeznuo, posto je film stvarno ODLICHNO uradjen, da sam se ja STVARNO ZGROZIO, tako da reziseru skidam kapu, svaka chast. gledao sam mnoge horore, i verujte mi, DOJADILI su mi, iz razloga sto sve strasne/grozne scene se desavaju na 'cim', sto mi je stvarno dok~rchilo vishe, ovde je sve drugachije uklopljeno, sa prichom, grozne scene+porodichna veza....stvarno grozno i ne morate da se strecate da ce vam na jedan sekund izleteti azdaja na ekranu, vec ce sama pricha i radnja da vam se zgadi i naterati da odete po lavor i slatko se ispovracate.
svaki film ima svoj cilj, a ovaj je svoj i premasio
bez citiranja, moje misljanje, moja stvar....

svim ostalima sto su prokomentarisali moj komentar :gace: , idite gledajte avatar, ili se strecajte na "paranormalne aktivnosti" :hahaha:

Mada nisam gledao film više manje sam Protiv bizarnosti radi bizarnosti,pa mislim da ću ga preskočiti.Al opet možda ima neku vrednost.Vidim da je radivojević išao na slash & sex fazon.Malo mi je to.To može da snimi skoro svako sa bolesnom maštom i dva grama mozga.Njega poštujem zbog nekih drugih stvari al kolko ovde čujem o filmu nije vredan gledanja.

gledaj gledaj:ok:

Film svakako jeste nešto ''moderno'' ili što je počelo da postaje ''moderno''.U vrlo bliskoj budućnosti,svako će praviti Svoju muziku,svoje filmove vrlo jeftino,ljudi će se potpuno indvidualizovati,a bizarni filmovi će postati ''normalna stvar'' za svakoga ko to može da priušti.

Hostel ima jednu ili dvije dobre scene,kad nekom seku prste il tako nešto....

Postoji slicna scena u Gunshy, mada doduse ne krupan kadar, samo se zakljucuje na osnovu prethodne scene i vrisaka i zvuk koji makaza (za simsir ili ovce u ovom slucaju, nisam mogla da zakljucim koje makaze, a i nije da se razumem u sisanje ovaca :mrgreen:) ispusta kad se sretnu seciva.

Inace, meni je zao sto Edit i ja nije imao samoreklamu kao Srpski film, ne znam je l sam to vec spomenula. Ali film je zasluzio bolji marketing, mislim da je imao velike sanse da napravi svetski bum. I animiran je i Sf, za moje kriterijume je i to dosta, ali i objektivno je dobar i vise od toga.
Od nasih filmova snimljenih u poslednje vreme to je dobar film, za razliku od ovog o kome se prica bez kraja i konca.

Back