Ovaj film jednostavno nikog ne ostavlja ravnodusnim, trebalo mi je par dana da svarim u sebi sta ustvari mislim o ovom filmu, jer sam se posle gledanja osecao prljavo i uznemireno onim sto sam video.
Relativno spor pocetak, mogu reci malo dosadan i predvidljiv s obzirom da sa znao size filma, a onda pocinje gradacija zla i uzasa, s obzirom da sam pogledao svakakve ogavnosti na internetu mislio sam da cu ono sto sam citao pre gledanja filma relativno lako podneti...jok, utroba se previrala
Sigurno da su autori ovim debitantskim filmom imali nekoliko stvari u glavi, trebalo je napraviti nesto unikatno sto ce zaintrigirati ljude da gledaju, da vrate ne bas mali ulozeni novac...ali i da pokrenu ljude na razmisljanje.
Prikazano je nasilje u najsirovijem obliku, bez sminke, bas onakvo kakvo ono u realnosti jeste, da se islo sa kompromisom ne bi bio postignut zeljeni efekat - gadjenje nad devijantnom strukturom nekih mozgova. Cujemo povremeno na vestima slicne price, ali obicno okrecemo glavu, to je negde "tamo daleko", van nase kuce, porodice, komsiluka... i ne zelimo emotivno da se povezemo sa time.
Film ne promovise nasilje, vec ga razoblicava, prodire u sakrivene ganglije ljudskog zla i baca nam ga u lice. Glavni lik filma koji je prikazan kao covek u materijalnim problemima svesno se upusta u nesto napoznato da bi prehranio porodicu, ali najvece ogavnosti ne radi trezan, vec nadrogiran speedom i hormonima.
Mali broj ljudi ce imati sluha za ovako nesto, mozda vecini i ne treba preporuciti da ga uopste gledaju, prevelikim emotivcima, bukvalistima, zenama sa malom decom, nacionalistima koji ce u ovome videti zaveru, deci ispod 18 godina, i svima onim psihicki nezrelim ljudima koji ce u ovom filmu videti inspiraciju za slicne stvari....
Film je zanatski dobro uradjen, gluma po meni solidna, ne i odlicna...
Ostace u mojoj glavi verovatno dok sam ziv