Српски добровољачки корпус

Cinjenice sam ti postirao. Oli cu verovati tebi nikogovicu, ili ovim navedenim uvazenim drzavnicima koji tako lelpo govorahu o "bravaru" koji je fascinirao svet. Naravno, nedotupavne tu ne ubrajam.

"Izdajnik" naroda je opismenio srpskog gedzu i srpskog proletera i naucio ih kako da zivi u modernom industrijskom drustvu nasuprot balkanskom monarhu Aleksandru koji je samo gledao svoj interes. Draza gibanicar je nemilosrdno klao srpskog seljaka. Seti se samo Vranica i poklanih od bebe u kolevci do staraca i starica u krevetu.

Видим како га је научио. Направио је моралног патуљка и нерадника своје врсте.

Daj ba Nenade budi ozbiljan!
Kako moze da bude "ozbiljan" kad je zadojen budalastinama. Moderna Amerika ima samo 3% farmera (modernih proizvodjaca hrane) a Kraljevina Jugoslavija svih 68% i to primitivnih i nepismenih proizvodjaca hrane, a u ondasnjoj Srbiji taj procenat je bio znatno visi. Seljacka monarhija, seljacki mentalitet. Izgleda da je i dalje veoma aktuelan.

Ne razmahuj se sa izvestajima americke ili engleske obavestajne sluzbe, jer tavkih dokumenata, izvestaja nema. To je iz tvoje cetnicko-nedicevske kuhinje. Ja sam ti konkretno citirao sta je Cercil rekao za Tita. Sta vise, oni su se u vise navrata i sastajali. Uostalom, dovoljno govori cinjenica da su saveznici oruzjem obilato pomagali partizane, a ne gibanicarsko-koljacku druzinu, koja je saradjivala sa nacistima i fasistima. Cak vas se i kralj odrekao.

Poslednja izmena:
Видим како га је научио. Направио је моралног патуљка и нерадника своје врсте.
Ako ti tako vidis svoj sopstveni narod, onda nije ni cudo sto si sluzio Hitlera i ratovao protiv tog "moralnog patuljka i neradnika svoje vrste." Zar to nije sramno. Malo ti je sto si ga za racun nerpijatelja unistavao, vec ga sada i moralno unazadjujes i pripisujes mu najgoru mogucu kvalifikaciju. Ne zaboravi da i ti pripadas tom tako opisanom nemoralnom narodu.
:pop3::vudu::kletva:

Занимљиво, о сарадњи са непријатељем треба да нам говори присталица оних који су Немцима обећали заједничку борбу у случају савезничког искрцавања, марширали заједно са усташама пролећа 1942. у Источној Босни и обећали Шиптарима Космет. У стилу оне причице о комшиници која оговара комшиницу да је жена сумњивог морала, а сама вара мужа са подстанаром...

Ako ti tako vidis svoj sopstveni narod, onda nije ni cudo sto si sluzio Hitlera i ratovao protiv tog "moralnog patuljka i neradnika svoje vrste." Zar to nije sramno. Malo ti je sto si ga za racun nerpijatelja unistavao, vec ga sada i moralno unazadjujes i pripisujes mu najgoru mogucu kvalifikaciju. Ne zaboravi da i ti pripadas tom tako opisanom nemoralnom narodu.
:pop3::vudu::kletva:
Ниси човече пао с марса, ступаш ли у контакт са људима око себе?

Шта треба ја сад да кажем, да смо добри, сјајни и бајни?:dontunderstand: Сам знаш да није тако, искварени смо до сржи, што уосталом није случај само са нама, далеко од тога. А свему томе је значајно допринео управо кумровачки бандит.

Poslednja izmena:
Занимљиво, о сарадњи са непријатељем треба да нам говори присталица оних који су Немцима обећали заједничку борбу у случају савезничког искрцавања, марширали заједно са усташама пролећа 1942. у Источној Босни и обећали Шиптарима Космет. У стилу оне причице о комшиници која оговара комшиницу да је жена сумњивог морала, а сама вара мужа са подстанаром...
Bujna masta lupa svasta. “Blago niscima duhom jegoze njihovo je carstvo nebesko.” Bilo bi lepo kada bi se uozbiljio i prestao da sejes ljoticevsko-nedicevske bljuvotine i mrznju. Dokumentu:rtfm:j tvoje prljave izmisljotine.

Сељак је и био морални гигант, пре Тита. Није морао Недић да их учи, било чему.
Seljak je bio nikogovic pod Kraljevinom Jugoslavijom, a pogotovu pod nacistickom i Nedicevskom cizmom. Bio neuk, prezaduzen i ponizavan. Agrarnom reformom u novoj Jugoslaviji, masa seljaka, do tada nadnicara, je postala domacinstvo sa sopstvenom zemljom i bez zelenaskih dugova.

Ниси човече пао с марса, ступаш ли у контакт са људима око себе?

Шта треба ја сад да кажем, да смо добри, сјајни и бајни?:dontunderstand: Сам знаш да није тако, искварени смо до сржи, што уосталом није случај само са нама, далеко од тога. А свему томе је значајно допринео управо кумровачки бандит.
Ne mozes o celom narodu da prosipas gadosti samo zato sto je veoma mali deo takav kakvog ga ti opisujes. Nije ni cudo sto si ti i tvoji sluzili okupatora, jer niste postovali u uvazavali vas sopstven narod, vec ste ga tlacili, proganjali i ubijali zajedno sa fasistima i nacistima.:mazi:

Seljak je bio nikogovic pod Kraljevinom Jugoslavijom, a pogotovu pod nacistickom i Nedicevskom cizmom. Bio neuk, prezaduzen i ponizavan. Agrarnom reformom u novoj Jugoslaviji, masa seljaka, do tada nadnicara, je postala domacinstvo sa sopstvenom zemljom i bez zelenaskih dugova.

Ne mozes o celom narodu da prosipas gadosti samo zato sto je veoma mali deo takav kakvog ga ti opisujes. Nije ni cudo sto si ti i tvoji sluzili okupatora, jer niste postovali u uvazavali vas sopstven narod, vec ste ga tlacili, proganjali i ubijali zajedno sa fasistima i nacistima.:mazi:

За време Тита, село је почело да пропада. Колику је то подршку НОП Јосипа Броза имао међу српским сељацима? ОДГОВОРИ! Тај тлачени и понижавани сељак је у 90% случајева био монархистички настројен и сама помисао на црвене родољубе му се гадила. Тито је имао ту срећу, да му је 44-те године у помоћ стигло 400000 совјетских војника, без којих би његово ''родољубиво'' дупе, по трећи пут било најурено из наше Србије.:rtfm: Али ти си црвени родољуб, причати ово, теби или монитору је сасвим исто.

Даље.....

Тај народ уз тог времена ценим, овај данашњи, слабо(упропастили га твоји, ебига, тако је то кад будали даш власт). Али, као што рекох, ти си тврдоглав.
Или, пак, може бити да си толико глуп да ретко залазиш међу људе, па ниси ни могао о њима стећи квалитетну слику. Све је могуће.:sad2:

Хогариус, лик који у 21.веку, живи окружен добрим и моралним људима и вредним радницима.:lol: Мислим, можда ти данашње стање нашег друштва, сатраш позитивним, можда! Ако је тако, за тебе немам добре вести.:(

:mazipsa:

За време Тита, село је почело да пропада.
Ma, nemoj, molim te? Sta mi rece? Seljak nikada bolje nije ziveo kada su ukinte seljaske zadruge. Sada jedva izlazi na kraj. Dovoljno je videti kako danas seljaci bolokiraju puteve. To je sve zato sto im je dobro? Daj, ne pricaj bajke. Dokazi da si u pravu. Sve ovo sto lupetas nemas pokrice. Cisto balavljenje.

Колику је то подршку НОП Јосипа Броза имао међу српским сељацима?
Pored okupatora, seljaka su pritiskali i zlotvori i sluge okupatera: -Nediceva dobrovoljaska straza, Ljoticeva SDK i koljaci Draze Mihajlovica (vidi slike na pocetku teme). Da te podsetim na selo Vranic na Nikoljdan 1943. godine kada su poklali samo za jednu noc brojne seljake. Nisu lpostedeli ni staro ni bebe u kolevkama. To su izrodi srpskog naroda. Takve zlocine prema svom narodu nisu cinili ni Hitlerovi nacisti niti ustaze protiv hrvatskog naroda.

ОДГОВОРИ! Тај тлачени и понижавани сељак је у 90% случајева био монархистички настројен и сама помисао на црвене родољубе му се гадила.
Da su se izjasnili za partizanski rodoljubivi pokret, snaslo bi ih ista sudbina kao i celjane sela Vranici.

Тито је имао ту срећу, да му је 44-те године у помоћ стигло 400000 совјетских војника, без којих би његово ''родољубиво'' дупе, по трећи пут било најурено из наше Србије.:rtfm:
Tito je imao srece da su ga naoruzavali i davali punu logisticku i politicku podrsku i Amerikanci i Velika Britanija. Sta vise, i sam kralj je naredio drazinovcima da se prikljuce Titovoj armiji. To su cinjenice, sve ostalo je plod tvoje vec poodavno sputane i uvrnute maste.

Али ти си црвени родољуб, причати ово, теби или монитору је сасвим исто.
Ja jesam rodoljub. Kao rezervni oficir JNA ja sam u prolece l999. proveo dva meseca na Kosovu, kada nas nisu smeli napasti ni takva sila kao sto je NATO. Ja sam stitio Srbiju, a ti si stitio okupatora. Pa, sada ti vidi koje rodoljub, a ko prodana dusa.

Тај народ уз тог времена ценим, овај данашњи, слабо(упропастили га твоји, ебига, тако је то кад будали даш власт). Али, као што рекох, ти си тврдоглав.
Или, пак, може бити да си толико глуп да ретко залазиш међу људе, па ниси ни могао о њима стећи квалитетну слику. Све је могуће.:sad2:
Sigurno je da sam od tebe i pemetniji i skolovaniji, pa o tome ne bih dalje da sa polupismenima raspravljam. Ti si bio sluga okupatora, a protiv sopstvenog naroda, a ja sluga svog sopstvenog naroda koga uvazavam i postujem.

Колику је то подршку НОП Јосипа Броза имао међу српским сељацима?
Pored okupatora, seljaka su pritiskali i zlotvori i sluge okupatera: -Nediceva dobrovoljaska straza, Ljoticeva SDK, zandarmerija, specijalna policija i koljaci Draze Mihajlovica (vidi slike na pocetku teme). Da te podsetim na selo Vranic na Nikoljdan 1943. godine kada su poklali samo za jednu noc brojne seljake. Nisu postedeli ni staro ni bebe u kolevkama. To su izrodi srpskog naroda. Devojke su pred roditeljima silovali pre nego sto su ih poklali. Takve zlocine prema svom narodu nisu cinili ni Hitlerovi nacisti niti ustaze protiv hrvatskog naroda.

Poslednja izmena od moderatora:
Ma, nemoj, molim te? Sta mi rece? Seljak nikada bolje nije ziveo kada su ukinte seljaske zadruge. Sada jedva izlazi na kraj. Dovoljno je videti kako danas seljaci bolokiraju puteve. To je sve zato sto im je dobro? Daj, ne pricaj bajke. Dokazi da si u pravu. Sve ovo sto lupetas nemas pokrice. Cisto balavljenje.

А за време Тита је живео ко бубрег у лоју.:roll: Сви га тлачили, једино га Тито помагао. Па што напустише село, када је Тито створио такве услове за живот?

Pored okupatora, seljaka su pritiskali i zlotvori i sluge okupatera: -Nediceva dobrovoljaska straza, Ljoticeva SDK i koljaci Draze Mihajlovica (vidi slike na pocetku teme). Da te podsetim na selo Vranic na Nikoljdan 1943. godine kada su poklali samo za jednu noc brojne seljake. Nisu lpostedeli ni staro ni bebe u kolevkama. To su izrodi srpskog naroda. Takve zlocine prema svom narodu nisu cinili ni Hitlerovi nacisti niti ustaze protiv hrvatskog naroda.

Вранић је страшан злочин, али не страшан као Пасје гробље, на пример(а имам масу примера).

Da su se izjasnili za partizanski rodoljubivi pokret, snaslo bi ih ista sudbina kao i celjane sela Vranici.

Srpski seljaci iz okoline Paraćina, koje je pre nekoliko
dana jedna komunistička banda nasilno odvela u šumu i tamo
ih naoružala radi njihovog angažovanja u borbi, okrenuli su se
protiv komunista. Ubili su 15 komunista, medu njima i komandanta
i političkog komesara bande i još 15 su zarobili.

Из немачких докумената....... Хоћеш још?

Tito je imao srece da su ga naoruzavali i davali punu logisticku i politicku podrsku i Amerikanci i Velika Britanija. Sta vise, i sam kralj je naredio drazinovcima da se prikljuce Titovoj armiji. To su cinjenice, sve ostalo je plod tvoje vec poodavno sputane i uvrnute maste.

Краљ је рекао оно што му је било наложено да каже.

Ja jesam rodoljub. Kao rezervni oficir JNA ja sam u prolece l999. proveo dva meseca na Kosovu, kada nas nisu smeli napasti ni takva sila kao sto je NATO. Ja sam stitio Srbiju, a ti si stitio okupatora. Pa, sada ti vidi koje rodoljub, a ko prodana dusa.

Свака ти част, али тво приватни живот и прошлост нас не занимају.(обрати пажњу на тему)

Sigurno je da sam od tebe i pemetniji i skolovaniji, pa o tome ne bih dalje da sa polupismenima raspravljam. Ti si bio sluga okupatora, a protiv sopstvenog naroda, a ja sluga svog sopstvenog naroda koga uvazavam i postujem.

Не знаш ме, не знам те.
[/QUOTE]

Poslednja izmena:
Што нам Хогаре не би испричао шта је било у Косанчићу(3 дана пре Вранића), на Малом Лошињу, Пасјем Гробљу, левим скретањима у Херцеговини, на Козари, Петровој Гори, у Јасеновцу итд. ?
Cuje i pocuj crni i gresni Nenade, ti i jesi bez nade. Sta si sa ovim hteo da kazes, pojima nemam? Ti vazda nesto iz te tvoje siromasne maste izvlacis nekakve budibogsnama dokaze. Nista ne moze da opravda Vranic. I moju babu, sestru moga dede po ocu cetnici su zaklali, seme im se zatrlo. Sta se tebe ili mene tice Mali Losinj, Pasje Groblje i sl. Tek toliko da nesto brljas i dokazujes nedokazano. I sinovac moje babe, sin banine sestre je bio cetnik, clan crne trojke. Skoncao je u Sloveniji, snaslo ga je zasluzeno. Bog zna koliko je nevinih ljuci i zena zaklao. Ako ti je to malo, mogu da ti nabrajam jos mojih rodjaka stradalih od krvavih ruku Nedica, Draze i Ljotica. Sram neka vas bude, cime se vi ponosite, slugani krvnih neprijatelja Srba. Vi niste Srbi, vi mora da imate osmanlijske gene.
:pas::mazipsa::amen::vudu:

Cuje i pocuj crni i gresni Nenade, ti i jesi bez nade. Sta si sa ovim hteo da kazes, pojima nemam? Ti vazda nesto iz te tvoje siromasne maste izvlacis nekakve budibogsnama dokaze. Nista ne moze da opravda Vranic. I moju babu, sestru moga dede po ocu cetnici su zaklali, seme im se zatrlo. Sta se tebe ili mene tice Mali Losinj, Pasje Groblje i sl. Tek toliko da nesto brljas i dokazujes nedokazano. I sinovac moje babe, sin banine sestre je bio cetnik, clan crne trojke. Skoncao je u Sloveniji, snaslo ga je zasluzeno. Bog zna koliko je nevinih ljuci i zena zaklao. Ako ti je to malo, mogu da ti nabrajam jos mojih rodjaka stradalih od krvavih ruku Nedica, Draze i Ljotica. Sram neka vas bude, cime se vi ponosite, slugani krvnih neprijatelja Srba. Vi niste Srbi, vi mora da imate osmanlijske gene.

Никада нисам ни оправдавао Вранић. Реч је о томе да ти на основу једног стихијског злочина ти вреднујеш цео покрет.
Да ли постоји оправдање за Пасје Гробље, Мали Лошињ, Косанчић, марширање партизана и усташа раме уз раме априла 1942. то бих ја тебе исто требао да питам.
Предак ти је био у четницима и на основу тога га оцењујеш као кољача. На основу чега, на основу тога што је био четник? И још кажеш, прошао је како је заслужио. Тако ти поштујеш своје претке.
Моји су били и код једних и код других и тачно знам ко је шта радио. Са ћалетове стране су били четници, тамо у селима око Пријепоља и Прибоја. Тачно знам ко је тамо бранио народ од муслиманске милиције а ко је кољаче из те милиције примао у своје редове и давао им положаје.
Моја баба по мајци је била у 6. личкој, њу су јануара 1943. нагонили на Динару на четнике док су јој усташе клале све живо по Лици.
И за крај, ти што подржаваш оне који су Немцима обећали заједничку борбу у случају савезничког искрцавања, марширали заједно са усташама пролећа 1942. у Источној Босни, обећали Шиптарима Космет, давали усташама и балистима генералске чинове и положаје, треба да ми говориш да сам потомак Османлија? Срам те било.

Никада нисам ни оправдавао Вранић. Реч је о томе да ти на основу једног стихијског злочина ти вреднујеш цео покрет.
Да ли постоји оправдање за Пасје Гробље, Мали Лошињ, Косанчић, марширање партизана и усташа раме уз раме априла 1942. то бих ја тебе исто требао да питам.
Mozes li ti ovo da dokazes? Naravno da ne mozes, jer to nije tacno. Partizani u Hrvatskoj su sve do kapitulacije Italije 1943. u ogromnoj vecini bili Srbi. Tako, da toj lazi se ne moze verovati.

Предак ти је био у четницима и на основу тога га оцењујеш као кољача. На основу чега, на основу тога што је био четник? И још кажеш, прошао је како је заслужио. Тако ти поштујеш своје претке.
Da li si ti toliko zaslepljen i nedovoljno inteligentan da ne shvatas da je bio clan CRNE TROJKE. U palanci u kojoj je ziveo svi su ga se bojali jer je bio koljac. To se nije moglo sakriti, a on nije ni krio. Naravno, rado bih ga se odrekao kao rodjaka da je to moguce.

И за крај, ти што подржаваш оне који су Немцима обећали заједничку борбу у случају савезничког искрцавања, марширали заједно са усташама пролећа 1942. у Источној Босни, обећали Шиптарима Космет, давали усташама и балистима генералске чинове и положаје, треба да ми говориш да сам потомак Османлија? Срам те било.
Da, zato su ga Britanski i Amerikanci obilato pomagali orizjem, municijom i logistikom. Zato su naterali kralja Petra da naredi Drazi da se prikljuci partizanima, a odrekli se svih onih koji su sluzili krvnicima sopstvenog naroda. Eto, znali da ce im se partizani suprotstavljati, pa su ih naoruzavali, a posle rata su ga hvalili kao najveceg drzavnika 20. veka. E, moj Nenade, nikad ti sa tvojim ljoticevcima, nedicevcima i drazinovcima neces na zelenu granu. Istorija i istorijska dokumenta govore dovoljno jasno ko je ko. Istorija ne priznaje lazi i politicku propagandu. Nikada istorija srpskog naroda vas nece prihvatiti kao casne sinove svoje domovine, vek kao izdajice i sluge Osmanlija, Germana i drugih vasih gospodara, tj. neprijatelja Srpstva.

Исто као да ја сад кажем, шта се мене или тебе тиче Вранић?

Код Колашина су комунисти мучки убили(маљевима и ножевима), преко 250 људи, а у Вранићу четници око 70. И сада ћеш ти овде да нам сереш о Вранићу данима, а на другој страни изјављујеш да те баш брига за ''Пасје гробље'', који је још већи и гнуснији злочин. И шта сад, треба тебе таквог да утзимам за озбиљног саговорника?

Mozes li ti ovo da dokazes?

Ево, доказаћу ја.

borci1proleterskesausta.jpg

Одговор Хогару.

1. Знам да су код комуњара до капитулације Италије 90% били Срби док нисте почели да примате усташке, турске и шиптарске смрадове. Њима се нисте сетили да судите преке судове.
Мало о марширању комуниста и усташа марта и априла 1942. у Источној Босни.
Зборник докумената, том 12. Немачка документа.
31.3.1942.
''Усташе, домаћи партизани и на крају наступајуће банде из Црне Горе боре се овде раме уз раме против борбених српских снага под Дангићевом командом.''(страна 44)
У зборнику докумената немачког рајха, том XII, књига 2, који су комунисти објавили 1976. у Београду, из Бадеровог извештаја од 20. марта избачена је реченица о сарадњи партизана и усташа (стр. 231-234). Међутим, у Бадеровом извештају од 31. марта таква реченица није избачена (стр. 267). Вероватно је разлог тај што се "наступајуће банде из Црне Горе" у извештају од 31. марта не називају "пролетерским бригадама", као у извештају од 20. марта.
10.4.
"Изгледа да је четничка група Дангића тешко потучена у борбама с хрватским оружаним снагама и усташама, у садејству с комунистима, тако да Дангић, по свој прилици, није више у стању да постигне више од локалног успеха".
Уз ову реченицу комунистички историчари у фусноти дају следећи коментар:
"У то је време Оперативни штаб Ударне пролетерске групе (2. и 1. пролетерска бригада) а према наређењу Врховног штаба НОП и ДВ Југославије, чистио Источну Босну од Дангићевих четника" (стр. 276-277).
20.4.
Према расположивим извештајима усташе су се, наводно, с хрватским комунистима борили против Дангића.(306-7)
Комунистички историчари објављују овај документ без цензуре, уз коментар да су се четници "игром случаја" нашли између партизана и усташа. Они су, наравно, скривали континуирану сарадњу усташа и комуниста још од 1929. године.
2. Не знаш ни шта значи назив Црна тројка. Њихова намена није била ликвидација, већ праћење рада 75 особа из Недићеве владе. Ликвидације су извршавале ликвидационе тројке.
3. То што су вас смрдљиви Енглези и Амери помогли је чињеница да су се плашили да Совјети не комунизирају и њихове земље, па су се одлучили на поделу територија. Ни са свим појачањима нисте могли да освојите Србију док вам монголске хорде нису дошле. Питам те:1. Коме је 1941. погинуло 20 команданата у устанку у Србији 2. Ко је марширао са усташама у Источној босни 1942.3. Ко је Немцима обећао заједничку борбу против Савезника?
4. Ко је кога напао уочи операције ослобађања Сарајева 22.10.1943. на Соколцу?
5. Ко је кога напао у леђа у току битке за Требиње септембра 1944.? 6. Ко је примао усташе и балисте у своје редове и давао им чинове и положаје? 7. Ко је био бројнији у 90% српских покрајина? 8. Коме су есесовци бранили Тузлу?
9. Коме је требала туђа помоћ да се домогне власти? 10. Ко је пружао уточиште Павелићу после рата? 11. Ко је пре доласка Совјета ослободио 30 градских насеља од Немаца? Итд.

Ево, доказаћу ја.

borci1proleterskesausta.jpg
Jado, jadna, pa po sajkaci se vidi da nisu u pitanju partizani vec cetnici. Lako im je bilo dodati petokratku umesto kokarde. Te trikove sa web dizajnom pricaj nekom ko je naivan i glup, ravan tebi, a ne meno.:mazi:

P.S. Taj drugi je dronjavi i vasljivi cetnki, a ovaj prvi bi mogao biti ili SDK ili SDS. Koja jada od vojske.

Poslednja izmena:
Одговор Хогару.

1. Знам да су код комуњара до капитулације Италије 90% били Срби док нисте почели да примате усташке, турске и шиптарске смрадове. Њима се нисте сетили да судите преке судове.
Мало о марширању комуниста и усташа марта и априла 1942. у Источној Босни.
Зборник докумената, том 12. Немачка документа.
31.3.1942.
''Усташе, домаћи партизани и на крају наступајуће банде из Црне Горе боре се овде раме уз раме против борбених српских снага под Дангићевом командом.''(страна 44)
У зборнику докумената немачког рајха, том XII, књига 2, који су комунисти објавили 1976. у Београду, из Бадеровог извештаја од 20. марта избачена је реченица о сарадњи партизана и усташа (стр. 231-234). Међутим, у Бадеровом извештају од 31. марта таква реченица није избачена (стр. 267). Вероватно је разлог тај што се "наступајуће банде из Црне Горе" у извештају од 31. марта не називају "пролетерским бригадама", као у извештају од 20. марта.
10.4.
"Изгледа да је четничка група Дангића тешко потучена у борбама с хрватским оружаним снагама и усташама, у садејству с комунистима, тако да Дангић, по свој прилици, није више у стању да постигне више од локалног успеха".
Уз ову реченицу комунистички историчари у фусноти дају следећи коментар:
"У то је време Оперативни штаб Ударне пролетерске групе (2. и 1. пролетерска бригада) а према наређењу Врховног штаба НОП и ДВ Југославије, чистио Источну Босну од Дангићевих четника" (стр. 276-277).
20.4.
Према расположивим извештајима усташе су се, наводно, с хрватским комунистима борили против Дангића.(306-7)
Комунистички историчари објављују овај документ без цензуре, уз коментар да су се четници "игром случаја" нашли између партизана и усташа. Они су, наравно, скривали континуирану сарадњу усташа и комуниста још од 1929. године.
2. Не знаш ни шта значи назив Црна тројка. Њихова намена није била ликвидација, већ праћење рада 75 особа из Недићеве владе. Ликвидације су извршавале ликвидационе тројке.
3. То што су вас смрдљиви Енглези и Амери помогли је чињеница да су се плашили да Совјети не комунизирају и њихове земље, па су се одлучили на поделу територија. Ни са свим појачањима нисте могли да освојите Србију док вам монголске хорде нису дошле. Питам те:1. Коме је 1941. погинуло 20 команданата у устанку у Србији 2. Ко је марширао са усташама у Источној босни 1942.3. Ко је Немцима обећао заједничку борбу против Савезника?
4. Ко је кога напао уочи операције ослобађања Сарајева 22.10.1943. на Соколцу?
5. Ко је кога напао у леђа у току битке за Требиње септембра 1944.? 6. Ко је примао усташе и балисте у своје редове и давао им чинове и положаје? 7. Ко је био бројнији у 90% српских покрајина? 8. Коме су есесовци бранили Тузлу?
9. Коме је требала туђа помоћ да се домогне власти? 10. Ко је пружао уточиште Павелићу после рата? 11. Ко је пре доласка Совјета ослободио 30 градских насеља од Немаца? Итд.
Kad budes imao dokaza javi se da diskutujes. Ne raspravljam na osnovu tvoje skromne maste i izmisljotine.:rotf::rotf::rotf:

Jado, jadna, pa po sajkaci se vidi da nisu u pitanju partizani vec cetnici. Lako im je bilo dodati petokratku umesto kokarde. Te trikove sa web dizajnom pricaj nekom ko je naivan i glup, ravan tebi, a ne meno.:mazi:

P.S. Taj drugi je dronjavi i vasljivi cetnki, a ovaj prvi bi mogao biti ili SDK ili SDS. Koja jada od vojske.

Слушај, Леси! Слика је из једне хрватске књиге (о Црној Легији, ако се не варам). Ако ти је тешко да прихватиш, твој пробелм, али сломљен си човече. Ако ће се твоје даљње учествовање у дискусији сводити на пуко негирање свега што ти не одговара, онда те молим да више не пишеш на мојој теми. Нисмо, ни ја , ни Ненад, ни било ко други, криви, што је неко шкљоцнуо апаратом и овековечио компромитујући моменат. Жали се Одину, мада сумњам да ће и он имати разумевања!:mrgreen:

Дакле, на слици су партизани!

У праву си био за оно, да су јад од војске. Јад и чемер.

untitled15lt.jpg

Заиста не морам много да знам о Љотићу једноставно видим шта је оставио у аманет и какав шљам , олош и генетски отпад који су као Николајевци назови верници а могу да изговорити ствари које нису достојне живота!

Издвајам из ове приче@Kraшког ловца и @Ненад ови остали су шљам најстрашнији ако је @Добровољац оличење Љотићеве идеологије и добар пример тога остали треба да се упуцају у главу .:roll:

4. 11. 41:

Dobrovoljci u borbi sa jakom komunističkom bandom
kod Majilovice i manastira Nimnika; oko 100 komunista
mrtvo, plen vrlo velik ali još neutvrđen.

Први пут чујем за борбу код Нимника, цифра од 100 убијених комуниста делује невероватно, иако се ради о немачким извештајима команди Југоистока о стању у Србији.

Из истог извештаја:

a) 19. 10. 41: Borba jednog četničkog odeljenja sa komunističkom
bandom kod Popučke. Dvojica vođa bande
uhvaćeni i streljani.

b) 23.10. 41: Dva komunista uhvaćena.

c) 24.10. 41: Borba jednog četničkog odeljenja sa jednom
bandom kod Drenove. 16 komunista mrtvo.

d) 25. 10. 41: Odeljenje dobrovoljaca bori se sa bandom.
Jedan komunista zarobljen, jedan ranjen. Zaplenjene
su dve puške sa 350 metaka.

e) 26. 10. 41: Borba jednog srpskog dobrovoljačkog odeljenja
sa komunističkom bandom kod Prugova.
Jedan komunista mrtav, 2 zarobljena.

f) 27. 10. 41: Borba jednog četničkog odeljenja sa komunistima
kod Guncata. 17 komunista mrtvi, više njih
uhapšeno. Komunistički vođa Delić mrtav.

g) 28. 10. 41: Jedno odeljenje dobrovoljaca zarobljava komunističkog
vođu Dobrivoja sa ćelom njegovom bandom.
U borbi jednog odeljenja dobrovoljaca sa komunističkom
bandom ubijeno je 11 komunista i 15 ranjeno; 2 zarobljena. Plen: 2 mitraljeza, 1 puškomitraljez, 12 pušaka,
4 pištolja, 1500 metaka.
Odeljenje žandarmerije ubilo je dvojicu komunističkih
vođa.
Borba 1 žandarmerijskog odeljenja kod Venčana. 15 komunista
mrtvo, 9 ranjeno.

h) 29. 10. 41: Odeljenje četnika ubija kod Vučja 1 komunistu,
a 2 zarobljava.

i) 30. 10. 41: Sudar odeljenja četnika sa 1 bandom. 5 komunista
ubijeno.
Odeljenje četnika ubija u borbi kod Vezićeva 4 komunista.

k) 31. 10. 41: Srpsko odeljenje dobrovoljaca, udruženo sa
1 odeljenjem četnika, ubija 1 komunistu a 1 zarobljava.
U Sokobanji ponovo je uvedena vlast.
Četnik u borbi sa 1 bandofti ubija 2 komunista, 1 je ranjen.
Srpska pomoćna žandarmerija u višečasovnoj
borbi sa 1 bandom. 50 komunista ubijeno, 20 zarobljeno
(među njima 4 žene).

1) 1. 11. 41: Grupa dobrovoljaca u borbi sa jakom komunističkom
bandom kod Brezovca; pri tome je ubijeno
75 komunista i 4 zarobljeno (od toga 1 žena); plen: 40
pušaka, 3 puškomitraljeza i dr.
m) 2. 11. 41: Borba jednog odeljenja dobrovoljaca sa komunističkom
bandom u kojoj je 54 komunista ubijeno,
8 streljano i 6 uhapšeno. Plen: mnogo oružja i municije.
Osim toga, 20 sanduka eksploziva, 8 kola. Sukob
naoružanog odeljenja sa manjom komunističkom bandom.
4 komunista mrtva.

n) 3. 11. 41: Odeljenje četnika oslobađa selo Sekulići i pri
tome ubija 12 komunista. Plen: 2 puškomitraljeza, 14
pušaka, 1 automobil, 40 grla krupne stoke, 30 ovaca, 6
vagona namirnica i 90 kom. skrojenih ali nesašivenih
odela.
U višečasovnoj borbi odeljenja dobrovoljaca sa 1 bandom
kod Kamenova 40 komunista mrtvo i 3 zarobljena;
oko 40 ranjeno. Plen: 1 kamion.
Napad jedne jake bande kod Grdelice odbijen.
Borba odeljenja dobrovoljaca sa malom bandom. 4 komunista
mrtva, 1 ranjen; plen: 2 pištolja i 2 bombe.

o) 4. 11. 41: Četnici su u Moštanici ubili jednog komunističkog
vođu.
560
Dobrovoljci u borbi sa jakom komunističkom bandom
kod Majilovice i manastira Nimnika; oko 100 komunista
mrtvo, plen vrlo velik ali još neutvrđen.

Back