Srpske plate: Zlatno doba 1979. godina

Ko je Nikolic? Jedan od bezbroj diplomiranih ekonomista na beogradskom, a mozda i na pristionskom ekonomskom fakultetu. Da je l979. i par godina kasnije bilo zlatno doba Yu privrede niko inofrmisan ne moze da ospori. Mi smo u tom periodu bili sa preko 2000 dolara per kapita, sto nas je kvalifikovalo kao srednje industrjsko razivijenu zemlju.Tadasnji predsednik vlade Ante markovic je sproviodio reforrmu privrednog sistema Jugoslavije na temeljan i veoma postepen nacin - korak po korak. Na zalost, tadasnje srpsko rukovodstvo na celu sa Slobodanom Milosevicem ga je temeljno sabotiralo i vrsilo neregularne "upade" u plaltni sistem zemlje.

Ante Marković je bio 1989.

Ovde se priča o 1979.

Ma nemoj?A fikret Abdić nije upadao u platni sistem sa svojim menicama bez pokrića?

Šta vam je bre ljudi,to je bio neodrživ ekonomski sistem gde je drpao koliko ko stigne pa na kraju za raju nije ostalo ništa...

Izem ti ja tu ekonomiju gde je inflacija i devalvacija bila svakodnevna,da smo te ''zlatne 1979-e'' uveli dolar ili marku umesto dinara za par meseci bi SFRJ otišla u kolaps...

podryavana je yarad onoga sto je i stvorena... rvatska je posle rata IZBEGLA ODGOVORNOST YA NAJVECI GENOCID U REGIONU , PONOVO JE OD PORAZENOG POSTALA POBEDNIK I RAVNOPRAVAN CLAN U ZAJEDNICI KAO 1918 , I IZBEGLA DA BUDE KO I ONDA PRIPOJENA ITALIJI ILI NEKOME DRUGOM POSTO DRZAVA PRE i SV RATA NIKADA NIJE BILA , DA SE RAZBIJU SRPSKE ZEMLJE I TERITORIJE I SMANJI UTICAJ PRAVOSLAVLJA I RUSIJE...

DA SE ZABORAVI JASENOVAC I FASIZAM , da se izmisle drzave poput kosova, da se drzimo STO DALJE OD RUSIJE STO JE POKAZALO 1948 , i dok se ne napravi secesionisticki ustav 1974 koji je jedino destruktivno delovao po srbiju...

sve to su radili anti srbi na celu sa titoistima, koji su srbe potkupljivali a narodu zamazivali oci parama, stanovima, kreditima...

kada je sve ostvareno vreme je bilo za razilazak i zatvaranje cesme...

budali je jasno...

Ko je Nikolic? Jedan od bezbroj diplomiranih ekonomista na beogradskom, a mozda i na pristionskom ekonomskom fakultetu. Da je l979. i par godina kasnije bilo zlatno doba Yu privrede niko inofrmisan ne moze da ospori. Mi smo u tom periodu bili sa preko 2000 dolara per kapita, sto nas je kvalifikovalo kao srednje industrjsko razivijenu zemlju.Tadasnji predsednik vlade Ante markovic je sproviodio reforrmu privrednog sistema Jugoslavije na temeljan i veoma postepen nacin - korak po korak. Na zalost, tadasnje srpsko rukovodstvo na celu sa Slobodanom Milosevicem ga je temeljno sabotiralo i vrsilo neregularne "upade" u plaltni sistem zemlje.

- - - - - - - - - -

Sta si sa ovim tekstom hteo da dokazes??? Budi ozbiljan!

Ozbiljnost pre svega...nego kako...ti se bas svega lepo secas osim bitnih stvari...

da je ante markovic udario poslednji ekser u sanduk jugoslavije i njene ekonomije,

gde su u tranziciju sve druge balkanske drzave uskocile sa viskom para osim srbije.

Ovo treba zahvaliti antisrbima u srbiji i van nje i da milosevic nije poslat ili doveden

kao brana, danas srbije ne bi bilo. Podelili bi je siptari, bugari, muslije i madjari

na komadice, a tvoju decu bi ucili nekim drugim istorijama i jezicima.

Istorije i teorije koje citate sumanuto, padaju na logici.

Pa kao prvo najposteniji slovenci su samo izvukli one pare koje su zakonski mogli.
Hrvati, muslije, crnogorci i izabrana srpska bagra su na konto srpskog zlata uzeli kredite koje
smo otplacivali dok je postojala zajednica sa crnogorcima
(i jos smo im duzni, po ugovorima koje su domaci crnogorci sklapali sa crnim crnogorcima)
a onda je to zlato podeljeno medju drzavama, po principu daj sta das ionako nije moje.

Ante Markovic i Kadijevic su izdajnici jugoslavije, a svakako najveci neprijatelji srbije i trebalo ih je streljati
dok je jos postojao institut smrtne kazne. Po ugledu na njih kasnije nikome nije sudjeno za teror i izdaju naroda.

Ovo je ilustracija

5799738273_e3143f403e_b.jpg

Ozbiljnost pre svega...nego kako...ti se bas svega lepo secas osim bitnih stvari...

da je ante markovic udario poslednji ekser u sanduk jugoslavije i njene ekonomije,

gde su u tranziciju sve druge balkanske drzave uskocile sa viskom para osim srbije.

Ovo treba zahvaliti antisrbima u srbiji i van nje i da milosevic nije poslat ili doveden

kao brana, danas srbije ne bi bilo. Podelili bi je siptari, bugari, muslije i madjari

na komadice, a tvoju decu bi ucili nekim drugim istorijama i jezicima.

Istorije i teorije koje citate sumanuto, padaju na logici.

Pa kao prvo najposteniji slovenci su samo izvukli one pare koje su zakonski mogli.
Hrvati, muslije, crnogorci i izabrana srpska bagra su na konto srpskog zlata uzeli kredite koje
smo otplacivali dok je postojala zajednica sa crnogorcima
(i jos smo im duzni, po ugovorima koje su domaci crnogorci sklapali sa crnim crnogorcima)
a onda je to zlato podeljeno medju drzavama, po principu daj sta das ionako nije moje.

Ante Markovic i Kadijevic su izdajnici jugoslavije, a svakako najveci neprijatelji srbije i trebalo ih je streljati
dok je jos postojao institut smrtne kazne. Po ugledu na njih kasnije nikome nije sudjeno za teror i izdaju naroda.

Na osnovu citiranog teksta da se zakljuciti da je tadasnje srpsko rukovodstvo bilo izuzetno glupo, apolitcno. Medjutim, zaboravljas da je pred raspad zapocela pljacka Srbije i da su se politicari vec tada enormno bogatili. Milozevic je umislio da moze da kopira Tita i da je izuzetno pametan. Bas kao sto i sada cini aktuelni predsednik drzave koji je uzurpirao prerogative predsednka vlade, a parlament u km ima vecinu, sluzi mu da legalizuje svoje idiotizme.

Predsednik drzave ide na nog poglavaru lokalne crkve da sa njim dogovori politicki stav prema pitanju Kosova, umesto da o tome raspravlja i resava u parlamentu sa, tzv. narodnim predstavnicima. Silna smo mi drzava kad nas zvanicni predstavnik (predsednik) ljubi ruke sefu jedne religozne organizacije.

Poslednja izmena:
Odavno ja pišem ovde da mi nećemo nikada više tako dobro živeti nego što smo živeli u titovo vreme.Nikada više Srbi a i svi ostali narodi bivše Jugoslavije neće imati veći privredni,demografski,zdravstveni,obrazovni,civilizacijski,infrastrukturni,spoljnopolitički,bezbedonosni,ekonomski,stambeni napredak nego što su ga imali od 1945 do 1990 godine.

Tad su bil male platne razlike izmedju onih koji su radili. Pricali su stariji , da kad djaci odu na eskurziju u Istocnu Evropu , provedu se ko carevi i potrose toliko para koliko
danas kosta karta od Beograda do Nisa.

Da, zato što smo menjali marke na crno, po 10x većem kursu od zvaničnog u, na primer, Čehoslovačkoj ili Poljskoj...pa smo onda umislili kako mi do yaya bolje živimo od njih, jer smo, eto, puni para tih 7-10 dana kad odemo tamo.

Ko, otprilike kad su gastarbajteri dolazili ovamo 92-93, pa sa 200 maraka glumili najveće baje u selu...

Da, zato što smo menjali marke na crno, po 10x većem kursu od zvaničnog u, na primer, Čehoslovačkoj ili Poljskoj...pa smo onda umislili kako mi do yaya bolje živimo od njih, jer smo, eto, puni para tih 7-10 dana kad odemo tamo.

Ko, otprilike kad su gastarbajteri dolazili ovamo 92-93, pa sa 200 maraka glumili najveće baje u selu...

Реално, за 200 марака (мењаних на црно) могао си да купиш пола Прага.

Back