Српска полиција не зна за срам

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Novi Sad 29. 04. 2011

PRESS

SKANDALOZNA REAKCIJA POLICIJSKOG SINDIKATA
Zakon jačeg: Policajci štite kolege batinaše!

Policijska verzija - Sindikat tvrdi da je Slobodan Zarić (16) iz Futoga pijan nasrnuo na policajca, udario ga i pocepao mu uniformu, a kada ga je ovaj gurnuo, „pao je i sam se povredio" Lekari tvrde suprotno Zarić je zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu!

Policijski sindikat na skandalozan način štiti kolege batinaše! Umesto da osude brutalno prebijanje učenika Slobodana Zarića (16) kom je policajac nogom razbio vilicu, sindikalci su stali u njegovu odbranu!

Dvostruki prelom... Slobodanu ugrađene šine u gornji i donji deo vilice

Iako su lekari utvrdili da je maloletnik zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu, policajci tvrde da je Zarić pao na beton i povredio se!

Radovan Ćendić, portparol Sindikata srpske policije, optužio je novinare Pressa da su sami doneli zaključke i presudu u slučaju Slobodana Zarića.

- Niko ne sme da tuče policiju! Ako neko to pokuša, mi imamo pravo da štitimo sebe. Vi novinari ste već doneli zaključak i presudu, a pitanje je šta se odigralo te večeri. Proverite da li je jedan od kolega povređen i da li mu je pocepana uniforma? Da li je tako postupio u nameri ili da zaštiti kolegu? Da li je taj momak bio pod dejstvom alkohola? Ovaj sindikat osuđuje prekomernu upotrebu sile, ali ćemo zaštititi svakog ko je nepravedno optužen - kaže Radovan Ćendić, portparol Sindikata srpske policije. Prema njegovim rečima, obojica policajaca koja su učestvovala u incidentu u Futogu su članovi ovog sindikata i imaće potpunu pravnu zaštitu sve dok se ne dokaže njihova eventualna krivica.
Maloletnik bio pijan

Sagovornik Pressa iz jednog od policijskih sindikata takođe je stao u zaštitu kolege.

- Maloletnik je pijan napao patrolu koja je došla na poziv građana koji su prijavili buku. Većina njegovih drugara se razbežala, ali je on ostao sa nekoliko njih. Policajci su mu prišli da bi ga legitimisali. Međutim, on je udario jednog pripadnika MUP-a. Drugi kolega iz patrole je odmah reagovao i gurnuo mladića koji je pao na zemlju i tom prilikom povredio vilicu. Zašto ne napišete i da je policajac prvi napadnut i da je taj mladić bio mortus pijan - pita naš sagovornik.

Slobodan Zarić juče je sa majkom Dragicom bio u Unutrašnjoj kontroli MUP-a.

- Savetovali su nas da napismeno napišemo događaj sa tačnim vremenom i sledom događaja i da ga zajedno sa medicinskom dokumentacijom pošaljem u centar službe u Beogradu - kaže dečakova majka Dragica Zarić. Ona je ponovila da je šokirana izjavama da je njen sin sam pao.
Policajac pod istragom

- Moj sin je imao tešku operaciju. Lekari su na osnovu izveštaja rekli da je zadobio dvostruki prelom vilice jer je udaren u glavu. Zato je strašno što u policiji i dalje tvrde da je sam pao i povredio se - kaže Dragica.

Juče se oglasila i novosadska policija.

- Pokrenuta je istraga i ispitujemo sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Zaključci policijskih komisija biće doneti u narednih 15 dana. Policajac Borislav Zorić do završetka interne istrage neće izlaziti na teren, već će biti zadužen za druge poslove. Inače, kod maloletnika povređenog prilikom intervencije alkotestom je utvrđeno 1,6 promila alkohola u krvi - kaže za Press Miroljub Jojić, glavni policijski inspektor u novosadskoj policijskoj upravi.

Istraga... Čelnici srpske policije najavljuju opsežnu istragu o slučaju prebijenog mladića

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...+jačeg:+Policajci+štite+kolege+batinaše!.html

0105.jpg

Sigurno su policajci došli bez razloga kod pijane bande a ne po prethodnim prijavama građana,i sigurno je pijani dripac huligan rekao policajcu "izvinite na nedolično ponašanju evo duboko se izvinjavam" a ovaj ga potom bez ikakvog razlog aa prebiooo....Kako da ne!!!

To je huligan pijani,koji je vređao policiju i suprostavio se njihovom dolasku...
Ajde ne kopčajmo se na leđa...što policija ne bije pošten svjet po iulici svakog dana ako su ovi u pravu?!?!??!

naravno da je napao policajca...

1,6 promila u krvi?!?!?!'!'
pa što njegova majka to ne osuđuje već pravda svog probiosveta pijanog...

Poslednja izmena od moderatora:
Ej to mi je drug,znam,da kad bi on nasrnuo,jedinica ga ne bi mogla zaustaviti,prebio bi ih 10 zajedno..Zare je jako dobar,i posten,nikada ne laze,pa makar i bilo na njegovu stetu,jako moralan,i dobro vaspitan,covek sportista,ma covek-LJUDINA...Znam da on nikada ne bi nasrnuo na bilo koga,a pogotovo ima postovanje i strpljenje prema starijima,i jos -``organima reda``-..tako da oni lazu samo da bi skinuli ljagu sa sebe,oni su sami odgovorni za pad njihovog ugleda.Ovakvo brutalno prebijanje ne bi ni na teroristima trebalo upotrebljavati,a kamoli na 16-o godisnjaku koji nista nije uradio!

Ко зна шта се тачно десило, али дечко од 16 година у алкохолисаном стању и заслужује васпитне батине, па мора полиција да га васпитава, кад нема родитеље(или има тотоалне кретене који су незаинтересовани за њега, па мали постаје алкохоличар).

Ко зна шта се тачно десило, али дечко од 16 година у алкохолисаном стању и заслужује васпитне батине, па мора полиција да га васпитава, кад нема родитеље(или има тотоалне кретене који су незаинтересовани за њега, па мали постаје алкохоличар).

KO ga zna,kao ja,to nikad ne bi rekao!

-Зар је ово "бруталност"?
-Зашто је полиција преблага према пијаним дебилима?
-Зашто бруталност показују само према здравој српској омладини?

TO je njegov problem da li je on pijan..policija ne sme da bije bez razlogaa!!!!!!!Video bi tebe da te rokne sa ledja i da te isutira zverski u glavu!!

Ej to mi je drug,znam,da kad bi on nasrnuo,jedinica ga ne bi mogla zaustaviti,prebio bi ih 10 zajedno..Zare je jako dobar,i posten,nikada ne laze,pa makar i bilo na njegovu stetu,jako moralan,i dobro vaspitan,covek sportista,ma covek-LJUDINA...Znam da on nikada ne bi nasrnuo na bilo koga,a pogotovo ima postovanje i strpljenje prema starijima,i jos -``organima reda``-..tako da oni lazu samo da bi skinuli ljagu sa sebe,oni su sami odgovorni za pad njihovog ugleda.Ovakvo brutalno prebijanje ne bi ni na teroristima trebalo upotrebljavati,a kamoli na 16-o godisnjaku koji nista nije uradio!

"Zare je jako dobar,moraln i pošten"
Za moral i štošta što si nabrojao u pokušaj uda izokreneš činjenično stanje da se radi o barabi od 16 godina samo koja već ima u sebi 1,6 %alkohola.
On bi 10 prebio,ne bi mu mogla ni jedinica ništa?
Dobio je on malo kako je zaslužio...

Čuj moral,poštenje a tek 16 godina? Bla bla bla
Da sumiramo...16 godina,procenat alkohola u krvi 1,6...
jasno ko dan!!!

A majku nek je sramota što i ga šeta po policiji i razanim ustanovama...
Toj nesretnoj majci koja niej vaspitala huliagana kako treba postaviću pitanje...
jel Vas sin od 16 godina prebijen ispred biblioteke dok je pio gusti sok?
Nije?

Pa sad , ako je policajac iz cista mira nasrnuo na tog decaka , dok je ovaj mirno sedeo i citao nesto , onda tog pandura treba ne samo kazniti , nego i u zatvor strpati . Medjutim , ako su ovi ili pijani , pa se drali , a pogotovo ako mu je ovaj nesto dobacivao ... da ne prcam ako se drao . il ne daj boze nasrnuo na policajca ... onda , u tom slucaju moram da kazem da je pandur bio izrazito blag .

Opet , ako je ovaj balavac vikao dole vlast , pandur je bio duzan da mu se prikljuci .

Ko zna sta je u stvari bilo .

Bla bla bla...Ti ćeš da pričaš kako se branilo Kosovo?! kada se to radilo pišao si u prašinu...Pitaj teroriste kako su dobili po repu tada...i ko je krvario gaće za Srbiju...Ne takvi kao što si ti ili taj nesoj zare...i vaše mizerne porodice koje odgajaju takve sinove uličare i alkoholičare već u 16oj godini...
A sad se mani da na prodaješ maglu nekim bla bla bla sr,anjima,i žalopojkama...

Aj da su prebili nekog dečaka treznog ispred galerije,ili matice srpske...ali ovo? Pa zaslužio je...

Majku treba da je sramota koja pored činjenice da je njen sin imao 1,6 procenta alkohla u krvisada želi neki msuzama i neko mrpavdom da opravda svoj neuspjeli odgoj djeteta...

Sigurno su policajci došli bez razloga kod pijane bande a ne po prethodnim prijavama građana,i sigurno je pijani dripac huligan rekao policajcu "izvinite na nedolično ponašanju evo duboko se izvinjavam" a ovaj ga potom bez ikakvog razlog aa prebiooo....Kako da ne!!!

To je huligan pijani,koji je vređao policiju i suprostavio se njihovom dolasku...
Ajde ne kopčajmo se na leđa...što policija ne bije pošten svjet po iulici svakog dana ako su ovi u pravu?!?!??!

naravno da je napao policajca...

1,6 promila u krvi?!?!?!'!'
pa što njegova majka to ne osuđuje već pravda svog probiosveta pijanog...

Koliko puta sam sedeo u parku sa par drugara, normalno pricao, a policajci dolazili i galamili na nas kao da smo huligani koji razbijaju sve po gradu...
Cak je i jedan drug, zato sto je pitao o cemu se radi (jer najnormalnije sedimo), dobio samar zbog "nedolicnog ponasanja".

Par puta smo bili "maltretirani" i zato sto smo sedeli dok su nam trazili licne karte, a licne karte su nam trazili ne zbog bilo kakvih problema koje smo pravili (jer nismo), vec zato sto je bilo kasno, pa cisto radi sigurnosti...
Dok su nam drzali predavanje zbog toga sto sedimo, na 20 metara od nas se tukla neka grupa ljudi, a oni su to ignorisali... Ma nisu ni slucajno pogledali u tom pravcu...

Kada sam odreagovao sto nama drze predavanje dok se pored tuku ljudi, zapreceno mi je da ce i interventnu da zovu jer sam "nevaspitan"...

Izuzetno sam odmeren i tih covek, tako da ne postoji bilo kakav razlog zbog kojeg bi se ovi policajci ovako ponasali.
Zato sumnjam u bilo kakve price da su klinci pravili problem pa zbog toga nastradali od pendreka, jer sam primetio da agresivnim klincima policajci uglavnom ne smeju ni da pridju, osim ako ne dodje jos desetak kolega iz interventne...

Sto se tice alkohola u krvi...
Ako drzava deci ne obezbedjuje ni normalno skolovanje, niti bilo kakve vanskolske aktivnosti, ne moze ni da ocekuje da deca ne provode noci uzaludno uz alkohol, kako bi bar pod gasom bilo sta dozivela, kada vec novce nemaju da proputuju, vide i nauce bilo sta normalno...

Ne mogu deca da budu kriva zbog nesposobnih matoraca, niti moze od te dece da se ocekuje da u tim godinama stvaraju bolji svet...
A i na cijem bi primeru?

Koliko puta sam sedeo u parku sa par drugara, normalno pricao, a policajci dolazili i galamili na nas kao da smo huligani koji razbijaju sve po gradu...
Cak je i jedan drug, zato sto je pitao o cemu se radi (jer najnormalnije sedimo), dobio samar zbog "nedolicnog ponasanja".

Par puta smo bili "maltretirani" i zato sto smo sedeli dok su nam trazili licne karte, a licne karte su nam trazili ne zbog bilo kakvih problema koje smo pravili (jer nismo), vec zato sto je bilo kasno, pa cisto radi sigurnosti...
Dok su nam drzali predavanje zbog toga sto sedimo, na 20 metara od nas se tukla neka grupa ljudi, a oni su to ignorisali... Ma nisu ni slucajno pogledali u tom pravcu...

Kada sam odreagovao sto nama drze predavanje dok se pored tuku ljudi, zapreceno mi je da ce i interventnu da zovu jer sam "nevaspitan"...

Izuzetno sam odmeren i tih covek, tako da ne postoji bilo kakav razlog zbog kojeg bi se ovi policajci ovako ponasali.
Zato sumnjam u bilo kakve price da su klinci pravili problem pa zbog toga nastradali od pendreka, jer sam primetio da agresivnim klincima policajci uglavnom ne smeju ni da pridju, osim ako ne dodje jos desetak kolega iz interventne...

Sto se tice alkohola u krvi...
Ako drzava deci ne obezbedjuje ni normalno skolovanje, niti bilo kakve vanskolske aktivnosti, ne moze ni da ocekuje da deca ne provode noci uzaludno uz alkohol, kako bi bar pod gasom bilo sta dozivela, kada vec novce nemaju da proputuju, vide i nauce bilo sta normalno...

Ne mogu deca da budu kriva zbog nesposobnih matoraca, niti moze od te dece da se ocekuje da u tim godinama stvaraju bolji svet...
A i na cijem bi primeru?

bla bla bla

Pa promenite nešto,a ne trućajte pijani sa 1,6 procenata alkohola u krvi u 16oj godini...

Novo divljanje pripadnika MUP-a
Policajac slomio vilicu učeniku!

Šutirao ga po glavi - Policajac B. Z. brutalno pretukao Slobodana Zarića (16), učenika iz Futoga. Mladić tvrdi da ga je policajac krvnički šutirao po glavi. Zarić hitno operisan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju jer je utvrđeno da ima dvostruki prelom vilice

Slobodan Zarić (16), učenik iz Futoga, brutalno je prebijen prilikom intervencije patrole policije u ovom gradu! Zarić kaže za Press da ga je policajac B. Z. oborio na zemlju i krvnički šutirao po glavi! On je hitno operisan zbog dvostrukog preloma vilice. Iako su u policiji rekli da je Slobodan povređen prilikom pada na beton, izveštaj lekara je potvrdio da je on pretučen!

Novinari Pressa posetili su teško povređenog Slobodana Zarića. On je jedva pričao, jer posle operacije ima ugrađene šine na donjoj i gornjoj vilici, dok su na njegovom licu vidljivi podlivi i masnice!

Pao u nesvest od udarca

Prema Slobodanovim rečima, incident se dogodio pre nekoliko dana na igralištu osnovne škole u Futogu, gde je bio sa drugovima.

- Ne krijem, malo smo popili i bili nešto bučniji. Oko ponoći verovatno smo smetali nekom od starijih komšija, pa su zvali policiju. Bilo nas je desetak. Međutim, kada se začula policijska sirena, većina se razbežala. Pored mene ostala su još dva druga. Pošto nisam video da je patrola već stigla, malo glasnije sam upitao gde je pandur. Izraz koji sam upotrebio i zbog kojeg sam se odmah izvinio bio je očigledno inicijalna kapisla za nasrtaj koji je očigledno trebalo da me „nauči pameti" - priča za Press Slobodan Zarić i dodaje:

- Drugi policajac udario me je s leđa u vrat i oborio me na zemlju. Potom me je snažno šutirao po glavi! Osetio sam strašan bol i ostao bez svesti! Policajci su naredili mojim drugarima da me podignu i premeste na klupu, a potom su me priveli i pozvali moje roditelje. Inače, Hitna pomoć je stigla tek posle sat i po čekanja, uz obrazloženje da nije bilo slobodnih vozila.

http://pressonline.rs/sr/vesti/hroni...učeniku!.html

То ипак није у надлежности полиције.......а и ломљење вилице на два места се заиста тешко може оправдати........или заиставерујеш да се сам повредио када је пао?

TO je njegov problem da li je on pijan..policija ne sme da bije bez razlogaa!!!!!!!Video bi tebe da te rokne sa ledja i da te isutira zverski u glavu!!

A sto se dere u naseljanom mestu .
Pa zamisli kad sad svako uzimao zakon u svoje ruke ....taman posla . A zamisli da se tako deru , pa mi probude decu .
I sad nema pandura , pa moram ja da idem tamo da se raspravljam . A ja sam za raspravu nesposoban . I eto ti katastrofe .
Inace , vrlo cesto policija u opste ne reaguje na divljacko ponasanje raznih pijanih skotova .

Back