srpska mitologija

rdeki:
I treba da se stidimo.
Kada god tvrde da nije ni bilo srpskih žrtvi, treba da se stidimo što uopšte pomislimo da pričamo kako je bilo.
Treba da se stidimo i kada oni ostali naduvavaju broj njihovih žrtvi (40000-38000=8000), dokazujući da su za sve krivi samo Srbi, što nam uopšte pada na pamet da dokazujemo postojanje krivice drugih.

Da, treba mi Srbi da se stidimo. I sada, kao što smo se stideli 1918, 1945... Opet samo mi treba da se stidimo, a oni ostali neka nas pljuju kako stignu i koliko god stignu. Oni ne treba da se stide, već mi...

Dokle više????

Što kaže moj prijatelj Hektorius, ti sedi, pojma nemaš.

rdeki:
Lep odgovor, nema šta...

E pa vidiš, dok za nas Srbe nema "mi i oni", za njih ostale (koji nisu Srbi) itekako ima...
I oni bolje prolaze... Zašto?

Moram da priznam da nisam razumela. Za one koji nisu Srbi ima mi - oni. Ja sam mislila da je Colja na srpskoj strani, u tom kontekstu sam pitala koji mi i vi.

Registra:
[/B]

"Izvini molim te što te prekidam, koji su to mi, a koji vi? To je prvo pitanje."

"Treće, to što je prošlo deset godina, pa su počele da se iskopavaju srpske grobnice, nije podatak, ako ne znaš, danas se radi DNK analiza, tako da nije problem identifikovati žrtvu."

"MI" smo oni koji mislimo da za svaki rat postoje krivci,da u svakom ratu postoje žrtve(nevine i one druge) i da svaka ta mrtva žrtva ima svoje Ime i prezime i da svaka žrtva ima ista prava i ima pravo da ih se ne pusti da dugo leže u nekim tjesnim i pretrpanim grobnicama,rodbine radi!"
"VI"(možda ne Vi lično,nisam čitao ostale tekstove,izvinjavam se) ste oni koji također misle da za rat postoji krivac,ali ga odmah nalaze u Srbima i koji samim tim misle da su svi ostali žrtve.Da su Srbske žrtve nevažne i stoga im ne trba pridavati neku važnostD nemaju ista rava,kako se ponašaju idiotske NVO..

Pa zamisli sebe da su ti(daleko bilo)ubili sina.,i čekaš 10 godina da ga sahraniš kako treba.pa mnogi su umrli čekajući svoje mrtve.Što se tiče DNK ,tom metodpm se utvrdi i identitet mrtvih nakon hiljada godina.Vi bi čekali?

Back