Cekaj cekaj mislis na udruzenja koja su stvorili ovi novo peceni BUGARASI.
Ne mozes sve da poturis Bugarasima,imali su neka svoja udruzenja u kojima su okupili vidjenije svoje ljude...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cekaj cekaj mislis na udruzenja koja su stvorili ovi novo peceni BUGARASI.
Evo ti odgovor kako je nastala :
Nesposobni da pariraju Srbima istoriski , moralno i populisticki bugarska propagandna masinerija XIX veka odlucuje da stanovnicima juga da neku formu “neutralnosti “U kontekst tome poznati bugarski propagator Simeon Radev izjavice …..”srpskom stanovnistvu juga mi moramo dati neku formu neutralnosti oni moraju POSTATI da bi NESTALI moj je predlog da igramo na kartu ANTICKOG MAKEDONIZMA ……na sto dodaje…. Grci nikad nece napustiti koncept ANTIKE to je za njih vrhovni prioritet u takvim uslovima stvara se mogucnost da nasa propaganda nastavi sa svojim aktivnostima te da metodama intezivne filtracije postepeno prevede stanovnike juga u bugarastinu…….”.
Bilo bi to u redu da su Bugari u nekom duzem periodu zavladali Makedonijom i svoju drzavnu masineriju upregli na "prevaspitavanje Makedonaca" ali nisu...daleko su bolju priliku imali Srbi ali su je ispustili-jednostavno,Makedonija poput Kosova postade Srbima samo obicna provincijska rupa...
Kazem ti da postoji SRPSKA NACIONALNA SVEST U MAKEDONIJI to su tvrdili i sami Bugari ( GEORGI RAKOVSKI I TONCEV ) .
Мислим да је текст мало старији, видео сам ту књигу одавно у продаји (а издата је ваљда те 1889. и на српском?).Хмм интересантно , најави када се појави!
)
Мислим да је текст мало старији, видео сам ту књигу одавно у продаји (а издата је ваљда те 1889. и на српском?).
Ево линк и за електронску верзију: http://www.archive.org/download/starasrbijaimak00kasugoog/starasrbijaimak00kasugoog.pdf (ова је од неколико мегабајта, и има доста лоше скенираних страница)
И још један: http://www.***********/get/3OCyhSS7/Stara_Srbija_i_Makedonija-Spir.html (ова је од скоро 200 мегабајта, не знак како изгледа, још се скида)

На мапи коју си поставио, јасно се види да су Срби у Куманову и Скопљу и на југ практично до Брегалнице.![]()
Свако је радио мапе како је хтео.....Поента........Има Македонаца и увек их је било на мапама.....

Поента......нико није негирао постојање Македонаца већ си ти негирао постојање Срба у Македонији!![]()
Свако је радио мапе како је хтео.....Поента........Има Македонаца и увек их је било на мапама.....
А где су на овој мапи?
![]()
Или на овој?
![]()
Тако да није поента да их има на свакој карти да их је увек било.

На овој другој, Срби се простиру још јужније, негде до Прилепа. Само нам дај још таквих примера, слободно![]()
Факт: српско Скопље и Куманово (али и још неке мање области на западу) до комуниста, колико год ти то било мрскоКао што сам рекао.......Мапе су различите..негде су Шиптари до Ниша.....
Не можеш ни ти ни ја да се ухватимо за једну мапу која нама одговара и да терамо своје....
ФАКТ...Има Македонаца и увек ће их бити колико год вам било мрско.....

Факт: српско Скопље и Куманово до комуниста, колико год ти то било мрско
А са Шптарима до Ниша - па то је до 1878. и био случај, а онда током рата 1876-78 де факто дошло до размене становништва - Албанци су одатле расељени на Косово и Метохију, а Срби оданде у Куршумлију и околину.
Факт: српско Скопље и Куманово (али и још неке мање области на западу) до комуниста, колико год ти то било мрско
А са Шптарима до Ниша - па то је до 1878. и био случај, а онда током рата 1876-78 де факто дошло до размене становништва - Албанци су одатле расељени на Косово и Метохију, а Срби оданде у Куршумлију и околину.

Ти не гледаш шта стављаш, очигледно. На тој мапи се виде неки Срби у западној Бугарској, а Македонији до Орхрида и Прилепа. Само настави!![]()