kumanovo
Domaćin
- Poruka
- 3.096
"Митрополит Јеремија из града "Пелагон" (Битољ) стиже у Русију 1603 године рекавши да је дошао из српске земље"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U oblasti KRATOVA i KRIVE PALANKE nalaze se: manastir Lesnovo, koji podiže despot Oliver 1341. god; Sv. Dimitrije i Sv. Nikola u Zletovu (u XIV veku); manastir Pirog kod Zletova (XIV vek); manastir Sv. Joakima Osogovskog (Sarandaporskog) kod Krive Palanke, zadužbina Konstantina Dragaša; crkva Sv. Nikole u Psači, koju oko 1358. god. podiže sevastokrator Vlatko.
Javljam se iz inostranstva, gde sam rodjen i odrastao, sa zeljom da saznam nesto o svom poreklu i usput nesto i o nasoj istoriji. .. Posto sam pratio intersantne rasprave na temi Stare Srbije na ovom forumu nadam se da ce se naci neko sa vise informacija o poreklu Galicanaca/Mijaka.
Ко књига си!
мислим позитивно , нисам ироничан!
Pa kazes "Makedonci" ubijali Srbe daj da vidimo koji slucaj ?????????????????
Bilo ih je na stotine,umalo nisu vlasti zavele vojnu upravu u Makedoniji zbog eskalacije tih napada...
Ako je VMRO bugarska zato sto su je podrzavali Bugari,onda i Ustase zapravo nisu hrvatska vec italijanska organizacija...
Nesto si pobrkao,nije bilo nikakvog ubedjivanja-pisao sam da je Samuilo bio Bugarin a da se Makedonci nisu profilisali kao nacija sve do kasnog 19-og veka...
Ne znam,znam samo da im glupo zvuci...to im vise dodje kao neki moderni marketing,kao kad bi Srbi poceli da govore za sebe da su Rimljani zato sto se nekoliko rimskih careva rodilo u Srbiji...
Nastali su 1945 godine i to dekretom KOMINTERNE.
Broz na pocetku i nije hteo da stvara MAKEDONCE nadao da ce da resi situaciju u Bosni u svoju koristi .Medjutim igra na toj karti nije se pokazala kao dobra SRBI IZ BOSNE NISU MOGLI ( NISU NI HTELI ) DA SE IDENTIFIKUJU SA MITOM NOVO STVORENE NACIJE .Uvidevsi to Broz bace se svim snagama u Makedoniji eventualno da bi u krajnoj istanci sprecio Srbe da dominiraju kako etnikum on mora da razdrobi SRPSTVO .To ce predloziti ANDRIJA HEBRANG ( Broz ce kasnije osuditi istoga a on ce izvrsiti samoubistvo ) .TO TI JE ISTINA .
Ja nemam odgovor od tebe kako i kada je nastala ta teorija o ANTICKOM KARAKTERU .
Dobro,to 1945.-te jeste bilo najvaznije,ali se i kod makedonskih Slovena pojavio romanticarski pokret krajem 19.-og veka,osnivali su svoja udruzenja...ali nisu imali drzavu kako bi sprovodili svoj program sve do 1945.-te...posle im je bilo lako...
Ne znam kazem ti...ali mislim da je skorije nastala,cuo sam za nju pre neku godinu i samo sam zakolutao ocima:"Zar i vi?"![]()
Nastali su 1945 godine i to dekretom KOMINTERNE.
Broz na pocetku i nije hteo da stvara MAKEDONCE nadao da ce da resi situaciju u Bosni u svoju koristi .Medjutim igra na toj karti nije se pokazala kao dobra SRBI IZ BOSNE NISU MOGLI ( NISU NI HTELI ) DA SE IDENTIFIKUJU SA MITOM NOVO STVORENE NACIJE .Uvidevsi to Broz bace se svim snagama u Makedoniji eventualno da bi u krajnoj istanci sprecio Srbe da dominiraju kako etnikum on mora da razdrobi SRPSTVO .To ce predloziti ANDRIJA HEBRANG ( Broz ce kasnije osuditi istoga a on ce izvrsiti samoubistvo ) .TO TI JE ISTINA .