Srpska kuhinja na dobrom 15. mestu u svetu

Lagerta

Supermoderator
Poruka
33.195
1759875668959.png

Bar u nečemu da budemo među prvih 20 ;) I mislim da smo bolji od poljske kuhinje, ali kako nisam bila u prilici da duže boravim u Poljskoj, možda sam samo pristrasna ;)

Italijanska kuhinja je jednolična. Svodi se na testenine ili pet vrsti hleba sa nekim sosom (paradajz u 90% slučajeva) i neki narendani trvrdi sir koje bi naši ljudi verovatno bacili svinjama u splačine. I maslinovo ulje u koje topiš vruć lebac od čega ti posle raste stomak i dlake iz ušiju.

Meksička kuhinja je znatno raznovrsnija od italijanske ali se opet svodi na 3 sastojka: nešto od kukuruza, ljute papričice i meso. Meso vole da raskuvaju. Ne vole roštilj.

Indijska kuhinja je takođe jednolična jer šta god da prave utrpaju kari, tako da sve smrdi na to.

Grčka kuhinja je već nešto drugo. Veoma raznovrsna a kao bonus za nas - veoma slična našoj što bi značilo da bi mi morali da budemo u prvih 5 na listi.

Hrvatska kuhinja je identična srpskoj sa dodatkom morskih plodova tako da su u stvari bolji, tj., raznovrsniji od nas.

Bosanska kuhinja je možda još jača i od srpske i hrvatske, al tu smo negde.

Francuska kuhinja je najraznovrsnija i uključuje sijaset jela koje ako znaš od čega su ga pravili sigurno ne bi ni liznuo.

Back