leki1
Iskusan
- Poruka
- 6.588
šta ?То ваља. А ко је то икада доказао ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
šta ?То ваља. А ко је то икада доказао ?
jesteЈави ако затреба помоћ (није на А).
Имаш, али човек који измишља ствари очито није ауторитет, тако да се позиваш на лажни ауторитет.Pitaj Pipera, imam pravo da se pozivam na autoritet
Арахозија? Добро, близу си.
Па зар ниси малопре рекао да нису?zarobljenici jesu
rekao sam za Dragovice da se svojom voljom nisu selili. Sad imamo Dragovicekoji su zarobljeni i koji vise ne raspolazu svojim zivotimaПа зар ниси малопре рекао да нису?
Већ сам рекао - донеси овде текст за који тврдиш да говори о некој реци Драговици. Иначе, испада да Пиперу приписујеш ствари које можда он уопште није написао.Pitaj Pipera, imam pravo da se pozivam na autoritet
Ниси. Рекао си да се више нису селили.rekao sam za Dragovice da se svojom voljom nisu selili.
Али имамо ли доказа да су то "Драговићи"?Sad imamo Dragovicekoji su zarobljeni i koji vise ne raspolazu svojim zivotima
I dalje verujem da postoji Dragovica. Naci ce se. Grci su inace menjali nazive reka.... Polako...Већ сам рекао - донеси овде текст за који тврдиш да говори о некој реци Драговици. Иначе, испада да Пиперу приписујеш ствари које можда он уопште није написао.
ali nisam rekao da su se raselili. Selili i Raselili nije isto.Ниси. Рекао си да се више нису селили.
Ниси, рекао си да се нису селили. Значи, или као сви други извори кажеш да Драгувити нису били у Гордосервону, или још увек трагаш за Драговицомali nisam rekao da su se raselili. Selili i Raselili nije isto.
Naravno sve se poklapa. SLoveni iz okoline Soluna su zarobljeni, a ko su ti Sloveni nego Dragovići.Ниси. Рекао си да се више нису селили.
Али имамо ли доказа да су то "Драговићи"?
a i ti za albanskim poreklom Djurdja Skenderbega, od majke Vojislave.Ниси, рекао си да се нису селили. Значи, или као сви други извори кажеш да Драгувити нису били у Гордосервону, или још увек трагаш за Драговицом
Солун је у Тракији, све се поклапа са непостојећом Драговицом. Јасно.Naravno sve se poklapa. SLoveni iz okoline Soluna su zarobljeni, a ko su ti Sloveni nego Dragovići.
Ма шта си питао?
pa i nisu ali drugi su ih raseliliРекао си да се више нису селили.
da ali koju trvdnju Porfirogenita, ima ih višeМа шта си питао?
Који други средњовековни извор подржава тврдњу Порфирогенита из 10. века?
Добро дакле ко их је раселио. У овој папазјанији знамо само да на основу твојих иницијалних критеријума њих није било у Гордосервону.pa i nisu ali drugi su ih raselili
Ti da hoces da priznas, priznao bi.Добро дакле ко их је раселио. У овој папазјанији знамо само да на основу твојих иницијалних критеријума њих није било у Гордосервону.
Ја хоћу да признам и потпишем, али бадава моје признање и потпис када обојица видимо да то није истина.Ti da hoces da priznas, priznao bi.
Пекари, лекари и поготово апотекари
pa to u tvom svetuПекари, лекари и поготово апотекари
Сви заједно играју оро на Драговици у трачком Солуну.pa to u tvom svetu
Дакле, језик се посебно развија тамо где постоје области у контакту са другим језицима. То је нормално. Стабилне изоглосе у јужнословенском идиому нису настале пре рецимо 9.-10. века. Односно, распад општег дијалекта постао је могућ тек после прогресивне палатизације, чија је горња граница 9. век. Први бугарски безпадежни облици (употреба предлога у дативу) примећени су крајем 12./почетком 13. века). Опет понављам – губитак падежних облика је дуг процес који је, према историјској лингвистици и славистици, трајао ни мање ни више него 4 века. Односно, горња граница је 16. век. Језик прабугара је углавном непознат, баш као и хазарски језик – односно никако.Što se tiče bugarskih zverstava u Makedoniji, tu možeš da ubrojiš i one svoje “ustanke”, zaboravio si I onaj sa Isom Boljetincem i njegovim Šiptarima koji su sačinjavali “ustanike” pored bugarskih oficira i članstva VMRO.
Kad smo kod narodnih jezika, da li imaš objašnjenje za fenomen da vi u Bugarskoj svojatate staroslovenski i proglašavate ga za “drevnobugarski” iako je poznato da:
a) bugarski nema padeže još od XII veka, staroslovenski ima sedam.
b) Staroslovenski uopšte nije govorni pozni praslovenski - tj opšteslovenski, iako je leksika potpuno slovenska: tvorba reči slepljivanjem po nekoliko (na primer kao u “činodejstvovati” i “bogougodno” nije karakteristična za slovenske jezike: preuzeta je iz vizantijskog grčkog, kao i korišćenje gramatičkih formi - glagolska vremena i padeži se koriste strogo kao u grčkom i latinskom tog vremena, a ne kao u slovenskim jezicima. Ostale konstrukcije isto: niko nikada njome nije govorio, u pitanju je samo standardizovani jezik za potrebe grustijanizacije Slovena pa je bilo potrebno da leksika bude razumljiva: struktura jezika ne odgovara ni jednom rekonstruisanom obliku praslovenskog niti opšteslovenskom. Pored problema da je drevnobugarski, tj jezik starih Bolgara iz potpuno druge jezičke porodice tu je još i onaj da bugarski jezik već od od XII veka nema padeže: bugarska nacionalistička konstrukcija, tj mitomanija.
c) Da li ti je padalo na pamet da bi u slučaju pisanja srpskog nekim etimološkim pravopisom kao što je bugarski bilo veoma lako dokazivati i da je bugarski u stvari nekakav “srpski bez padeža”, sa puno turcizama (kolokvijalno) i rusizama (službeni)?